Raakaruokaa vauvalle

  • Viestiketjun aloittaja Hannelii
  • Ensimmäinen viesti
Hannelii
Itse en tälläistä hyväksy missään tapauksessa, siis että ruokavalioon kuuluu VAIN raa'at vihannekset ja hedelmät, mitään ei saa kypsentää yms.. Aikuiset tehkööt mitä haluaa, mutta että pienelle lapselle aletaan tätä samaista ruokavaliota opettamaan ja kyse siis 8kk vauvasta, on mielestäni aivan liikaa!! Eivätkä he kuuntele järkipuhetta :(

Onko teillä kokemusta tälläistä ruokavaliota tottelevista perheistä, miten heillä mennyt lasten kanssa hommat?

Huolettaa niin..
 
"Mie"
Ihmisiä ei ole alunperin tarkoitettu lihan syöjiksi. Raaoista kasviksista saa vitamiineja paremmin. Rautaa saa muualtakin kuin lihasta. Musta toi ei ole mikään ongelma jos on hyvin perillä mitä antaa. Itse noudatetaan sekaruokavaliota. Joten eiköhän niillä ketkä syönraakana ole homma hallussa ja sun ei tarvitse murehtiasiitä!
 
"Mie"
Hehheh, miten niin ei ihmistä ole alunperin tarkoitettu lihansyöjäksi?
Ihan ihmisEn anatomia eli meidän hammaskalusto ei ole suunniteltu lihansyöntiin. Ja sitä paistoi kuka väittää että paistettu liha olis terveellistä? ( ja me siis syödään lihaa, jääkaapissa odottamassa naudan sisäfile ) mutta siis ihan tutkimusten valossa ei ihmisiä ole tarkoitettu lihansyöjiksi.
 
Riippuu miten ruokavalio koostetaan. Proteiinien saanti on kyllä haastavaa, jos ainoa lähde on maitotuotteet. Toivottavasti ne ovat käytössä. Siemeniä ja pähkinöitä ei saa antaa alle vuoden ikäiselle ja raakaravinnossa ne ovat oleellinen osa ruoanvalmistusta.

Oletko varma, ettei vauva raakaile vain osa-aikaisesti? Silloinhan se on kuitenkin ihan hyvä juttu. :)
 
höpsishöö
Ihmisen purukalusto ja luonne ovat sekaravinnon syöntiin tarkoitetut. Kyllä luolaihmiset söi paljonkin lihaa. Jotkut ihmis"rodut", kuten eskimot, jopa erikoistuneet todella lihapitoiseen.

Ihmisellä on luontainen metsästysvietti =)
 
.
no kuuluuko siihen ruokavalioon esim maito tai joku mistä saa proteiinia?. tuntuu aikas hassulta kun se ruoan pureskelu on vielä ainakin meidän 1.5vuotiaalla aika puuttellista jotta raakana syötyjä vihanneksia näkyy välillä kakassa asti, tokkopa kovin hyvin sulaa jos ei poskihampaita millä jauhaa
 
Hannelii
Nää mun tutut ei siis käytä maitotuotteitakaan ollenkaan. VAIN JA AINOASTAAN raakoja vihanneksia. Lastansa imettää vielä, mutta vain muutaman kuukauden enää ja sitten loppuu pienokaisenkin maidon saanti :(
 
.
no kai ne luolaihisetkin on jotenki lapsea kasvattanu, mutta tuskin imetyst on lopetettu 10kk ikään siihen aikaan, kai se sit täytyis imettää niin kauan että lapsi saa luotettavasti ravintoa muualta.
mutta sinä voit toki olla lastensuojeluun yhteydessä jos näyttää että aikovat lapsensa nälkiinnyttää.. mutta luulis että siinä vaiheessa kun laps huutaa nälkää ymmärtävät itekin yskän
 
Yleensä raakaravintoa syövät perheet osaavat kyllä hyvin rakentaa ruokavalionsa ja tietävät mitä tekevät. Suurempi huoli voisi olla pelkkiä eineksiä syövistä lapsista, jotka eivät edes raakoja kasviksia tunnista, saatika syö... ;)
 
[QUOTE="Mie";22962742]Ihan ihmisEn anatomia eli meidän hammaskalusto ei ole suunniteltu lihansyöntiin. Ja sitä paistoi kuka väittää että paistettu liha olis terveellistä? ( ja me siis syödään lihaa, jääkaapissa odottamassa naudan sisäfile ) mutta siis ihan tutkimusten valossa ei ihmisiä ole tarkoitettu lihansyöjiksi.[/QUOTE]

Ihmisellä on sekaravinnonsyöjän hampaat, koska kasvinsyöjillä ei ole sellaisia kulmahampaita kuin ihmisellä on.
 
"Jasmin"
Oikein koostetusta raakaruoasakin voi saada riittävästi proteiinia ja rasvoja. Raakaruokaillessa tulee ehdottomasti(?) hyödyntää ruoka-aineiden soseuttamista(!!), hapattamista, idättämistä(!), liottamista, raastamista, mehustamista ja muita hyödyllisiä keinoja riittävän määrän syömisen helpottamiseksi ja ravintoaineiden imeytymistä helpottamaan. :)Erityisesti siemenissä ja pähkinöissä on erittäin palon hyviä rasvahappoja ja jonkin verran proteiinia, idätetyissä pavuissa proteiinia on todella reippaasti, saatika muita ravintoaineita. Kalsiumia ja kuituakin saa reippaasti enemmän kuin keskiverto sekasyöjä. Ainoa puuttuva vitamiini on b12-vitamiini, mutta sama "ongelma" on vegaaneillakin, ja se on helppo ratkaista.
Itse syöttäisin lapselleni Erittäin monipuolisen raaka-kasvisruokavalion lisäksi todennäkösesti itse kalastettua kalaa, jonka suolaisin, mutta en kypsentäisi. Sitä olisi tarjolla ainakin 2-3kertaa viikossa, muun ruoan joukossa, eikä ollenkaan sen "arvokkaammassa" osassa kuin muutkaan ruoka-aineet.
Ihmisellä on sekaravinnonsyöjän hampaat, koska kasvinsyöjillä ei ole sellaisia kulmahampaita kuin ihmisellä on.
Kulmahampaista on reippaasti hyötyä monien kasvisruokienkin syönnissä, mm. kuorellisten auringonkukansiementen.
 

Yhteistyössä