Putkitetut korvat ja tulehdus

Meillä 3-vuotias tyttö, korvat putkitettiin viime huhtikuussa jatkuvien korvatulehdusten jälkeen...
Syksyllä söimme sitten yhden antibioottikuurin korvatulehdukseen, nyt helmikuussa tuli korvatulehdus vaikka putket paikallaan... Lääkkeeksi saimme Clavurionia 8.2.2009, syötin kuurin, mutta siitä ei ollut apua. 17.2.2009 saimme lääkkeeksi Zitromaxin, tääkään lääke ei ilmeisesti ole purrut... Neidillä on valunut kohta 3 viikkoa paksua märkää korvista, jota on käyty 2 kertaa viikossa terveysasemalla tyhjennyttämässä.
Tänään lapsi sai TAAS lääkkeeksi ton saman Clavurion kuurin, joka syötiin vajaa kuukausi sitten!!! Mietin onko tässä enää mitään järkeä?!??! Yritin saada lähetettä korvalääkärille, mutta tk-lääkäri oli sitä mieltä, että kokeillaan tää kuuri ja jos tää ei pure, niin seuraava lääkäri saa sit päättää mitä tehdään...
Lapsellamme nousi lämpö pari päivää sitten, edelleen on koko ajan melkeen 39, nenä vuotaa ja kova yskä (viime kuun alussa oli tää sama homma, kesti 2 viikkoa), mut lääkäri meinas et johtuu varmaan vaan korvista...

Huoh, mietin mitä maksaisi käyttää lasta yksityisellä lääkärillä? Asumme Oulussa... Tarvisin myös tietoa, missä täällä voisi käyttää
 
Onko putkitetut korvat puhdistettu kunnolla tulehduksen toteamisen yhteydessä ja putkitetusta korvasta otettu märkänäyte labraan?

Meillä pojalla on putkitetut korvat ja ollaan oltu nyt kuivilla onneksi tulehduksista. Yksi tulehdus oli heti putkituksen jälkeen ja sitä hoidettiin seuraavasti ja myös jatkossa korvalääkärien mukaan ne hoidettaisiin jatkossa seuraavasti:

Jos tulee korvatulehdus, niin korvalääkäri puhdistaa korvat ja katsoo onko tarvetta anbiootille (tulehduksen aste) vai riittäisikö korvatipat. Antibiootti määrätään tarvittaessa. Puhdistuksen yhteydessä on hyvä ottaa märkänäyte varuilta. Mikäli ensi annettu antibiootti ei tehoaisi, seuraava antibiootti määräytyy sen mukaan täsmällisesti mikä pöpö korvassa on. Tulos märkänäytteestä selviää muutaman päivän sisällä.
 
17. päivä lääkäri otti näytteen samalla kun imuroi märkää. Silloin saimme lääkkeeksi Zitromaxin, mutta se ei purrut, nyt tämä lääkäri sanoi, että tän lääkkeen pitäisi purra siihen, mitä näytteessä näkyi... Tosin minä en siihen enää jaksa uskoa, koska olemme syöneet samaisen lääkekuurin 3 viikkoa sitten eikä se tehonnut!
 
Lisäsin vielä tuohon edelliseen kirjoitukseen muutaman asian...

Lisäksi: lääkkeiden tehoaminen on monipiippuinen asia. Meilläkin määrättiin ensin 3 päivän Zithromax-kuuri, joka ei sitten auttanut. Märkänäyte oli sitten valmis muutaman päivän kuluttua. Sieltä löytyi yksi tietty bakteeri (joku hemophilius...), johon periaatteessa Zithromax-kuurin olisi pitänyt tehota. Korvalääkäri sanoi, että nyt tarvitaan pitkäaikainen kuuri mutta riittää miedompikin (ei niin laajakirjoinen kuin esim. Zithromax) kunhan se on oikea siihen bakteeri. Hän määräsi Amoxin-kuuri, joka kesti muistaakseni viikon. Lisäksi korvatippoja piti antaa useita kertoja päivässä. Näin parantui.

Korvalääkärille olisi hyvä mennä. Korvalääkäreillä on enemmän paukkuja vaikeisiin tulehdustilanteisiin... Esim. se puhdistus on aika tarkkaa puuhaa, koska pitää samalla varoa että putket eivät lähde korvista. Toisaalta on tärkeä saada korvat puhtaisiksi. Erikoislääkärit maksaa jotain noin 55 - 90 euron väliltä. Riippuu käynnin pituudesta.
 
Jos putket laitettu kunnallisella puolella saatte käyttää kaupungin korvalääkäriä suoraan (näin ainakin Tampereella).

Mun tytöllä putket ja sen jälkeen ollut pari tulehdusta jolloin aina käyty sillä korvalääkärillä joka määrännyt kuurin ja tipat korviin, ottanut bakteerinäytteen.
Soitan suoraan ajanvaraukseen korvalääkärille tai lääkärillä myös puhelinaikoja jos ei tiedä mitä tehdä.

Soita huomenna ennenkun turhaan maksat yksityisestä! =)
 

Yhteistyössä