Purkautuuko kihlaus jos "hukkaa" kihlasormuksen??

Ap - kihlaus:
Kihlausperinteitä
Kihlaus – Wikipedia
Vihki- ja kihlasormus

Perinteisen kaavan mukaan kihlausta edeltää vanhempien suostumuksen kysyminen avioliittoaikeille.

Nykyaikana, kun Suomessa on kahden samaa sukupuolta edustavan henkilön parisuhteen rekisteröiminen mahdollista, on lehdistä saanut lukea silloin tällöin myös samaa sukupuolta edustavien kihlajaisilmoituksia.

Kihlauksen merkkinä pari yleensä ostaa toisilleen kihlasormukset vasemman käden nimettömään sormeen, joskaan sormukset eivät ole kummallekaan kihlauksen osapuolelle pakollisia. Kihla- ja vihkisormusten sijoittaminen vasemman käden nimettömään tuli alun perin kreikkalaisesta uskomuksesta, että sormesta kulkee laskimo suoraan sydämeen. Sormukseen kaiverretaan usein myös kihlatun nimi ja kihlauspäivämäärä. Kihlajaisia voidaan viettää juhlien ja asia voidaan julkistaa sanomalehden kihlautuneita-osastolla, tai sitten sopimus voidaan pitää osapuolten yksityisenä asiana. Aikomus solmia avioliitto voidaan myös kuuluttaa kirkossa.

Viime aikoina varsinkin nuorten keskuudessa on yleistynyt ”kihlaus ilman avioliittoaikeita”: tällöin sormustenvaihtoseremoniaa ja kihlaus-sanaa käytetään ilmaisuna seurustelun siirtymisestä syvempään vaiheeseen, mutta ilman avioliittolupausta.

..ja..
Kihlautumista pidetään sitovana lupauksena avioliitosta, vaikka siitä ei tehdä ilmoitusta viranomaisille. Periaatteessa kihlauksen peruminen on sopimuksen rikkomista. Lain edessä kihlauksen purkamista ei ole kuitenkaan katsottu sopimusrikkomukseksi.

Ap - jallitat sie???:eek:.taitaapi jallittaa juuuuh!;)

..vaan jos ET..niin: tottahan toki, sie(mies)voit uuden sormuksen hankkia!=)

Onnittelut kihlauksesta!:flower:
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: sinisulka
=)
No nyt ensimmäisenä kysyt siltä mieheltä että haluaako sekään olla kihloissa oikeesti. Koska eihän kukaan nyt kihlaa ketään tosissaan halvalla ja rumalla sormuksella :O Ja sitte jos se haluaa olla kihloissa ja ostaa kunnon sormuksen niin sittehän te ootte molemmat tyytyväisiä :)
 
"jepjep"
Eiks tää oo ihan päivänselvä asia:
Joka kerta, kun otat sormuksen pois sormestasi, et ole kihloissa! Kas, kihlasormusta pidetään just sen takia, että kaikki näkee sun olevan kihloissa!!!!!
 
"vieras"
[QUOTE="jali";24656735]Kihlaus on sopimus naimisiinmenosta. Sormusta pidetään usein kihlauksen merkiksi, mutta se pitääkö sormusta vai ei, ei vaikuta mitenkään siihen onko kihloissa vai ei.[/QUOTE]

Onhan se sopimus joo, mutta ei se ole kuitenkaan mitään virallista, eikä sido yhtään mihinkään.
 

Yhteistyössä