Pullukka hamsteri!

  • Viestiketjun aloittaja Riinulizz
  • Ensimmäinen viesti
Riinulizz
Huomasin tänä aamuna, että meijän hamsteri on ihan älyttömästi levinnyt peräpäästä :/ Ei meinaa mahtua kulkemaan möyrimisputkia pitkin, eikä pesäkoloonsa :eek:

Hamsu ei liiku juuri lainkaan, ikinä en ole nähnyt se juoksevan juoksupyörässä! Siementankoja pupertaa ja kolossansa makoilee.. Annan myös porkkanaa, näkkäriä, kurkkua, omenaa yms..

Onkohan hamsu vain lihava vai muutenkin sairas?? Mahtaakohan loppu häämöttää, ikää hamsulla jo puoltoista vuotta! <br><br>
 
Ikää on kaverilla juu aika hyvin jo kertynyt, vaikkakin joku kaksi vuotias hamsu alkaa olla vasta vanha.. :)

Silmään pisti vain tuo siementankojuttu.. Siis onko hamsterin pääravinto juuri nämä siementangot? Siementangot ovat lähinnä herkkuja, hamstereille on parempia ruokia tarjolla pääasialliseksi ravinnoksi. Tangoissa on aika paljon rasvaa ja ne lihottavat eläintä helposti. Eläinkaupoissa ainakin osaavat suositella juuri hamsterille sopivia pellettejä.
Tuoreruokaa kannattaa edelleenkin tarjota, kohtuudella syötynä nuo luettelemasi jutut eivät kyllä lihota. Muistathan myös että hamsu on sekasyöjä, eli se tarvitsee kunnossa pysyäkseen myös eläinperäistä proteiinia? Vaikkapa koirannappulan, juustoa tmv.

SEY:n sivuilta lainattua:
"Hyväkuntoinen hamsteri on kiinteän lihaksikas mutta ei lihava. Jos kainaloiden alle alkaa kertyä rasvapalloja ja koko hamsteri alkaa tuntua löysältä, on aika hienosäätää ruokavaliota. Hamsterit ovat ihmisten lailla herkkiä sydäntaudeille ja muille elintasosairauksille. Niinpä ruokinnassa pitää muistaa kohtuus ja välttää rasvaisia ja makeita herkkuja. Aikuisen hamsterin ruuan sopiva kokonaisrasvapitoisuus on vain noin 4 %.

Hamstereiden valmiissa siemenseoksissa on usein liikaa rasvaisia siemeniä (auringonkukka) ja pähkinöitä. Nuorille eläimille ne vielä sopivat, muuta vanhempien annoksesta ne kannattaa nyppiä pois. Ruokavaliota voi keventää myös vaihtamalla valmis hamsterinseos itsesekoitettuun tai laimentamalla sitä kaneille tarkoitetuilla seoksilla. Kanien täysravintopelletit ja vihannekset ovat hyviä ruokavalion keventäjiä. Vilkaisu koiran tai kissan kuivamuonapakkauksen kylkeen kannattaa myös. Joissakin laaduissa on jopa 20 % rasvaa.

Myös liikuntaa pitäisi pulskan hamsterin saada lisää. Onhan juoksupyörä riittävän iso? Jospa se on hankittu poikaselle, ja aikuinen hamsteri on kasvanut siitä "yli". Saahan hamsteri jaloitella myös vapaana? Vapaana juoksentelu piristää hamsteria ja lisää sen intoa juosta myöhemmin yöllä myös juoksupyörässä. "


Kyseessä on varmaankin vain iän mukana tuoma ylipaino, ellei hamsu muuten vaikuta sairaalta. Yleiskunto on edelleen siis hyvä, turkki ja iho kunnossa, silmät kirkkaat jne. Pienellä ruokinnan hienosäädöllä ongelma varmaan katoaa ja hamsu elää pidempään terveenä kun turha paino ei rasita elimistöä turhaan.. ;)
 
Riinulizz
Kiitos :flower:

Jätin pois siementangot! Suljin kokonaan hamsun ´´yläkerran´´, ettei jumiudu. Pesäkolosta jouduin poistaan yläkannen, koska otus raukka ei mahtunut enää pesäänsä muuten.
Kyllä, hamsu on muuten ok kunnossa, karva hyvä ja silmät kirkkaat. Ei ole aggressiivinen, kun ottaa syliin (ei ole ikinä ollut). Ei arista vatsaansa, joten ei siellä varmaan mitään vakavampaa ole!?

Nyt on sitten hamsu laihiksella :)


http://www.aijaa.com/viewer.php?id=176986

Tuossa kuva hamsusta! <br><br>
 
Hamsterillani löhtenyt melkein kaikki karvat niskastaansiellä seassa myös pari veristä rupea ikää Tanhupallo kääppärillä on jo 2v 2kk oon tosi huolissaniosaisiko joku auttaa
t huolestunut omistaja
 

Yhteistyössä