Pullataikina

  • Viestiketjun aloittaja Pullataikina
  • Ensimmäinen viesti
PIKAPULLAT
150g margariinia
2 rkl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 munaa
3/4dl maitoa
25 g hiivaa

täyte:
100 g margariinia
100 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Heti uuniin 225 astetta.

En oo näitä vuosiin tehny, mutta on tosi hyviä muistaakseni. Taidettiin laittaa sellasiin vuokiin.
 
Just otin viimeisen pitkon uunista!

Mun ohje on seuraavanlainen:

5dl maitoa(kevyt)
1,5dl hedelmäsokeria
2tl pansuolaa
kardemummaputkilo
(siis sisältö ;) )
1 kananmuna
2pss kuivahiivaa(Sunnuntai)
jauhoja(Pouta puolikarkeita vehnäjauhoja)
200g margariinia(Kultarypsi)

Lämmitä maito yli kädenlämpöiseksi(taikina pysyy alustuksen ajan lämpimänä), lisää mausteet, kananmuna ja 3dl jauhoja, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Alusta HYVIN ja lisää pikkuhiljaa jauhoja sekä loppuvaiheessa pehmeä margariini. Kun taikina on sopivantuntuista(enemmän pehmeää kuin kovaa),liina päälle ja nousemaan n.kolminkertaiseksi. Leivo taikinasta vielä pöydällä ilmat kunnolla pois ja tee pitkoja yms. Paista uunissa 175-200 asteessa noin 20min(käännä 10min. jälkeen)...

Ainakin mä sain noista pitkoista tooosi hyviä...nyt saa 1-vuotias synttärisankarimmekin vetää hedelmäsokeripullaa niin paljon kuin napa vetää...mutta vain tänään... ;)
 
Suolaa taikinaan eli siis puolen litran taikinaan vajaa teelusikallinen..
Käytä voita margariinin sijaan.
Kohota ERITTÄIN hyvin, taikinana ja pullina. Muista myös hyvä alustus!
Jos leivot kuivahiivalla, muista käyttää lämpimämpää nestettä. Nesteeksi käy ihan yhtä hyvin vesi tai maito.
Älä tee liian kovaa taikinaa, tietty liian löysäkään ei ole hyvä..

Makoisia pullahetkiä! =)
 

Yhteistyössä