Just otin viimeisen pitkon uunista!
Mun ohje on seuraavanlainen:
5dl maitoa(kevyt)
1,5dl hedelmäsokeria
2tl pansuolaa
kardemummaputkilo
(siis sisältö
)
1 kananmuna
2pss kuivahiivaa(Sunnuntai)
jauhoja(Pouta puolikarkeita vehnäjauhoja)
200g margariinia(Kultarypsi)
Lämmitä maito yli kädenlämpöiseksi(taikina pysyy alustuksen ajan lämpimänä), lisää mausteet, kananmuna ja 3dl jauhoja, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Alusta HYVIN ja lisää pikkuhiljaa jauhoja sekä loppuvaiheessa pehmeä margariini. Kun taikina on sopivantuntuista(enemmän pehmeää kuin kovaa),liina päälle ja nousemaan n.kolminkertaiseksi. Leivo taikinasta vielä pöydällä ilmat kunnolla pois ja tee pitkoja yms. Paista uunissa 175-200 asteessa noin 20min(käännä 10min. jälkeen)...
Ainakin mä sain noista pitkoista tooosi hyviä...nyt saa 1-vuotias synttärisankarimmekin vetää hedelmäsokeripullaa niin paljon kuin napa vetää...mutta vain tänään...