Prinsessakakku
sokerikakkupohja:
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
täyte:
sitruunakiisseli:
3 dl vettä
2 rkl maissitärkkelystä
0,5 dl sokeria
2 kpl kananmunan keltuaista
1 sitruuna
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
1-2 dl vadelmahilloa
kostuttamiseen:
1 dl laimennettua sokerilla maustettua sitruunamehua
koristeluun:
n. 300 g valmista mantelimassaa
2 dl pölysokeria
karamelliväriä (vihreää veteen sekoitettuna)
pölysokeria ja marsipaaniruusuja
1. Vatkaa sokerikakkuun tulevat munat ja sokeri kuohkeaksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon.
3. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4. Kaada seos hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun n. 2 l vetoiseen vuokaan.
5. Paista välittömästi uunin alaosassa 200 asteen lämmössä noin 30 minuuttia.
6. Anna jäähtyä.
Tee vaniljakiisseli:
1. Pese sitruuna hyvin ja raasta siitä kuori.
2. Purista sitruunan mehu.
3. Sekoita vesi, tärkkelys, sokeri, sitruunan kuori ja keltuaiset kattilassa.
4. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
5. Hauduta muutamia minuutteja.
6. Jäähdytä.
7. Lisää sitruunanmehu kiisseliin.
8. Vatkaa vaniljasokerilla maustettua tuorejuustoa pari minuuttia sähkövatkaimella.
9. Lisää sitruunakiisseliin koko ajan hyvin vatkaten.
10. Jaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
11. Kostuta levyt sitruunamehulla.
12. Levitä vadelmahilloa ohueksi kerrokseksi kakkulevylle ja päälle sitruunakiisseliä.
13. Toista sama toiselle kakkuvälille.
14. Alusta mantelimassa ja siivilöity pölysokeri tasaiseksi ja notkeaksi massaksi.
15. Värjää se hennon keltaiseksi tai vihreäksi muutamalla tipalla karamelliväriä.
16. Kauli kahden öljytyn voipaperin välissä suureksi pyöreäksi levyksi, joka peittää kakun yläpinnan ja reunat.
17. Irrota ylempi paperi.
18. Käännä pyörylä kakun päälle toisen paperin avulla.
19. Irrota paperi. Painele reunoja ja leikkaa alareuna tasaiseksi.
20. Siivilöi pölysokeria kakun pinnalle ja koristele marsipaaniruusuilla.