Pottatouhut

Mikä on mennyt pieleen, kun 2v ja 3kk tyttelini oli melkein päiväkuiva kesällä ja syksyllä, nyt menee kaikki vaippaan, vaikka potattelen hänen ehdoillaan (pistää välillä vastaan). Kakannut hän ei ole koskaan pottaan, vaikka ilmoittaakin siitä etukäteen. Käväisee potalla ja toteaa:"ei tullu" ja menee tinkkaamaan muualle.
Nyt on alkanut tympäsee, kun kastelukin on sitten lisääntynyt. hän kyllä aika hyvin tunnistaa ja ilmasee hätänsä. Tekeekö vai kiusalla? Vai olenko toiminut jossain väärin. Olisko mun tarvinnu luopua vaipasta kokonaan, silloin kuin hän oli lähes kuiva? Kakan takia jätin vaipan. Kestoilemme, joten hän varmasti tunnistaa hyvin pissan ja kakan ja pyytääkin aina heti vaihtamaan, kun on märkä. Olwen pyrkinyt olemaan kärsivällinen, enkä liikaa painostamaan, vaan kannustamaan.
 
no itse jätin vaipan kokonaan pois sitten kun tyttö alkoi käymään pääasiassa potalla.vain univaippa oli.
alkuun vahinkoja tuli lattiallekin mut viikossa oppi lopullisesti kuivaksi.
meillä tuon ison hädän teki pottaan jo paljon aiemmin,oikeastaan 1.5.vuoden jälkeen ei koskaan kakannut vaippaan.
mut kai niitä taantumisia tulee kuivaksi opettelussakin,ilman että siitä kannattaa stressiä ottaa.auttaisiko kumminkin tuonikäistä jo hyvin tehokas lahjonta onnistuneista pottakäynneistä? :)

itsekin tässä pähkin et koska siitä yövaipasta päästään.kerran on jo kokeiltu olla ilman muutama yö mut alkoi tulla vahinkoja niin paljon että luovuttiin siitä taas.tyttö täyttää helmikuussa 3v ja ollut päiväkuiva 2v asti.
 
Meillä poika 2v8kk oli kesällä vajaa pari viikkoa täysin kuiva eli vaippoja ei tarvittu yhtään,edes öisin. Sitten alkoi tekemään kaiken housuihin tai lattialle ja vaippoihin jouduttiin palaamaan. Nyt ollaan pottailtu kolme viikkoa ja vaippoja on mennyt vähän. Osaa pyytää potalle tai sitten käy omatoimisesti potalla ja kertoo vasta sitten =) Lattialle tulee välillä vahinkoja ja välillä varmasti tahallisiakin pissoja,kun saattaa perään naureskella...kakat tekee kyllä pottaan. Kotona ollaan pääasiassa ilman vaippaa ja yleensä poika tahtoo juoksennella ilman vaatteitakin. Alkuun oli taas kymmenisen päivää täysin ilman vaippaa,mutta nyt laitan varuiksi vaipan kun lähdetään johonkin ja yöksi tulee laitettua. Nyt tässä jännityksellä odottelen,että päästäisikö tässä jossain vaiheessa taas vaipasta kokonaan eroon ja toivottavasti tällä kertaa lopullisesti...Meillä on kehuttu ja lahjottu ym. mutta nekään ei aina tunnu tehoavan.
 
.. eli ap:ta en valitettavasti osaa auttaa, kun täällä kasn olen sormi suussa pottailun suhteen :/ . Meillä tyttö 2v5kk, kakat tehnyt pottaan pelkästään noin 4kk ajan ja sen suhteen vahinkoja ei siis tule enään. Potta ollut käytössä meillä vajaa 2v. iästä asti, eli lähinnä niin, että aamulla potalle, ennen päikkäreitä illalla.. eli satunnaisesti ja lähinnä menty täysin tytön ehdoilla. Nyt olen aina välillä jättänyt päivävaippaa pois ja kokeiltu olla ilman. Tyttö todella vaikea saada potalle välillä ja sit vahinkoja tulee, kun ei suostu meneen potalle. Kaikki lahjomiset kokeiltu, tarrat, karkit ym. Ollut aina voimakas tyttö, eli jos jotain päättää, niin pitää päänsä viimeiseen asti. Väkisin toista turha viedä potalle, kun huutaa sit vaan ja kellä se pissa sillain tulee, ei kellään!

Nyt siis oltu nelisen päivää ilman vaippaa kotona, ulos laitettu vaippa, samoin päikkäreille ja yöksi. Ulkoilun jälkeen ja päikkäreiden jälkeen kuiva vaippa, mut niitä vahinkoja tulee ihan sikana kotona ollessa, enemmän tulee vahinkoja, mitä pissoja pottaan. Lähinnä johtuen siitä, kun ei suostu meneen potalle pyydettäessä ja kohta onkin pissat housuissa. Eli neuvoja kaipaan kipeesti ja nopeesti!! Pitääkö vaan taas kerran palata vaippoihin vai jatkaa ilman vaippoja?? Olen aika neuvoton tämän asian suhteen :/
 
Meillä on tyttö 2v 8 kk ja on jo jonkun aikaa käynyt enimmäkseen pytyllä. Potta käytössä vain satunnaisesti. Pottailu aloitettiin alle vuoden ikäisenä ja ekan kerran oli osittain vaipaton 1 v 6 kk eli pärjäsi päivisin hereillä ilman vaippaa, mutta sitten tuli taantumus pikkuveljen syntymän takia. Uudestaan vaipat jäi n 1 v 9 kk ikäisenä ja yövaippakin vähän yli 2-v. Jossain vaiheessa käytettiin tarroja lahjonnassa, enää ei tarvitse. Hiljattain oli joku taantumuskausi ja neiti lirautteli pari tippaa housuihin jatkuvasti, koska ei malttanut lähteä vessaan.

Nykyään käy reippaasti "isojen potalla" eli pytyllä ja supistajakin jätettiin jo pois. Tytöstä on selvästi kiva käydä potan sijaan pytyllä, joten sitäkin kannattaa ap:n ja muiden kokeilla. Meillä käy n. vuoden ikäinen potalla, joten isosisko tuntee itsensä isoksi tytöksi kun ei tarvii enää pottaa. :) Vaikkei oikeasti vielä niin iso olekaan.

Saattaa olla myös uhmaikään liittyvää, ettei yhtäkkiä halua vessaan. Meilläkin on sitä välillä ollut, joten nykyään vain vien vessaan, jos näyttää, että tarvetta on. En kysele haluaisitko mennä, vaan ilmoitan, että nyt käydään ja kehun päälle. Jos alan kysellä, vastaus on ei. Pääsääntöisesti hoitaa homman itse, mut esim ulos lähdettäessä pitää muistuttaa ja viedä, ettei tarvii hetken päästä kaikki toppavarusteita alkaa riisua.
 
auttaa en osaa, mutta meillä tyttö on ihan samanlainen! Asia on ratkaistu niin että pidetää harjoitteluvaippaa kotona, tavallista yöllä ja reissuilla. Useimmiten pysyy kuivana eli käy potalla, mutta sitten taas pissaa housuun. Kakat tekee oma-aloitteisesti potalle. En tiiä mitä pitäis tehä, mutta en kyllä halua pestä lattioitakaan kymmenen kertaa päivässä!! Välillä on pesty sohvaa ja tuolia pissaamisen takia, välillä todella tuntuu että tekee tahallaan. :headwall: Joten jos jollakulla on hyviä vinkkejä niin kehiin vain! :wave:
 

Yhteistyössä