Pottailu

Mie taisin ostaa tossa jossain kuuden kuukauden korvilla potan, mutta säännöllisen epäsäännöllisesti sitä ollaan käytetty. Nyt oon pyrkinyt aina aamulla siihen laittamaan ja aika hyvin tuloksin ollaan saatu sinne kakkoshätä tehtyä. :D Päikkyjen jälkeen kanssa silloin tällöin tökkään potalle ja saattaa pissa sinne livahtaa. Tyttö nyt 9kk.
 
Me alotettiin pojan täytettyä 7kk eli parisen viikkoa ollaan pottailtu. Aina unien jälkeen ollaan käytetty ja sit yleensä myös syönnin jälkeen. Lapsen ehdoilla mennään eli jos ei tunnu haluuvan mennä siihen, niin sit ei laiteta. Ja otetaan pois heti kun alkaa tympääntyä. Katellaan samalla siinä kuvakirjoja, joten muutakin hyötyä tulee samalla kun mahdollinen tuotos ja mukavaa on. Selkeesti alkaa jo haluamaankin potalle... Välillä väsyneenä jos koitan vaan vaihtaa vaipan (johon on jo kerenny ison pissan tehdä ) niin kiukkuaa vastaan. Sit on tyytyväinen, kun saa pottaan tarpeensa tehdä.

Alunperin oli tarkotus alottaa totuttelu siinä vaiheessa, kun oppii käveleen... Mut sit tuumittiin, että vois kai nytkin kun istumaan oppi ilman tukea. Poika sit tykkäs ja ollaan jatkettu. Suosittelen kyllä, jos lapsi ei ilmaise olevansa asiaa vastaan. Ei siitä ainakaan haittaa ole. :)
 
Meillä on tyttö nyt 11 kk ja varmaan kuukausi-pari ollaan pottailtu, oppi istumaan ilman tukea aika myöhään, joten kovin ahkerasti ei aiemmin viitsitty potattaa. Nyt tulee useamman kerran päivässä pisut/kakat pottaan :) Unien jälkeen, unille mentäessä, jos vaippa on kuiva kun mennään vaihtamaan...

Ostettiin sellainen pieni ensipotta, kun tyttö on niin pikkuinen :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja Sisi:
Niin minkälaisen potan ootte ostaneet, voiko tollasen 8-kuisen istuttaa sellaseen peruspottaan? Ne näyttää niin isoilta vaan...
Mä kattelin ekana pottatuolia, mut se hinta tuntu melkosen kohtuuttomalta. Sit päätin ostaa ihan tavallisen ja hankkia sit tarvittaessa sen pottatuolin. Hyvin sujuu tavallisellakin, eikä o liian iso... Pitää vaan olla siinä vieressä valppaana, ettei poitsu jotain kurkottaessaan keikkaa nurin. Mut pitäähän siinä muutenkin vieressä olla.
 
Olen molempien poikien kanssa aloittanut pottaharjoittelut noin 6 kk iässä, eli kun jotenkin osaa istua. Esikoisen istutin siihen aina kotona ruoan jälkeen ja usein sinne tuli kakka. Kun poika oppi nousemaan seisomaan ilman tukea, pottailu loppui täysin, kunnes taas 1 v 2 kk iässä perhepäivähoitajalla aloitettuaan alkoi käymään potalla muiden mukana. Sittemmin kakka ei juuri koskaan tullut vaippaan ja aika tarkkaan 2 v iässä poika oppi päiväkuivaksi. On nyt 2,5 v ja yövaippa on vielä. Kuopus on nyt 5,5 kk ja jokusen kerran potalla käytetty, mutta tulosta ei vielä ole saatu. Esikoisen kanssa oli jotenkin helpompi aloittaa kun hän kakkasi vauvana vähintään kerran päivässä, ja aina heti ruoan jälkeen. Kuopuksen maha taas toimii melko epäsäännöllisesti joten on vaikea arvioida koska voisi kakka tulla.
 
Meillä oli potta käytössä kuukauden ikäisestä tuonne viisikuiseksi. Sen jälkeen siirryimme käyttämään pöntönsupistajaa. Mun mielestä tuollaisen vähän isomman vauvan on paljon helpompi käydä suoraan pöntöllä supistajan kanssa kuin potalla, siinä saa asennonkin jotenkin paremmaksi. Lämpimästi voin suositella muillekin! Meillä NUKin supistaja on ollut paras.

Meillä on siis käytössä vvv eli vauvanvessahätäviestintä, jos joku ihmetelee aikaista potattamista. =) Kuivaksi oppii toivottavasti / luultavasti tuossa kesän aikana, täyttää kesäkuussa 1v. Esikoinen oli kuiva samoilla menetelmillä 1v 4kk iässä (hänen kanssa tajuttiin tosin aloittaa homma vasta nelikuisena).
 
Rillariini... Laitoin sulle kyssäreitä toiseen pinoon, mut kysyn vielä täälläkin lisää. :)

Eli millasista asioista sä huomaat lapsen haluavan vessaan? Meillä on alkuinnostuksen jälkeen hieman pottailut harventunu, kun ajotukset on menny vähän pieleen... Olis kiva oppia tunnistamaan pojan tarve ennakolta, niin ajottaminen olis helpompaa. Poika kuiten selvästi mieluummin ainakin kakan ja isommat pisut sinne pottaan tekis vaipan sijasta. :)

*Muoks* Poika välillä ihan suuttuu kakan tullessa vaippaan, kun ei hokata ajoissa viedä potalle. :(
 

Yhteistyössä