poroa, paistamalla, keittämällä vai uunissa?

miten olette valmistaneet poroa lapsellenne? meillä vasta kokeiluasteella, joten mitään patoja ei vielä voi tehdä. Mutta ostaisinko poroa pakasteena, käristystä siis ja teenko sen käristyksenä, eli pannulla vai suosittelisitteko muita valmistusmenetelmiä?
 
minkä ikäselle lapselle? ja onko mimmosia ruoka-aineallergioita (mausteet yms.)?

mie keitin neitille poron, nyttemmin olen pistäny ihan uuniin hautumaan, tarpeeksi nestettä niin ei kuiva.

ja en oo tuosta käristyksestä kyllä tehny ku on tapana ostaa aina kokonainen poronvasa. mutta kyllä sekin hyvää lihaa on.
 
vasta 11 kk ja poro ois nyt eka lihakokeilu, joten just mitään ei saa olla mukana. Mutta mietinkin, että voiko hälle antaa tota käristystä ihan käristyksenä vai pitäiskö just esim. keittää, ja onnistuukohan se hyvin tuollaisella käristyslihalla, jos sen heittää kattilaan ja keittää.
 
Alkuperäinen kirjoittaja pohjolan neito:
vasta 11 kk ja poro ois nyt eka lihakokeilu, joten just mitään ei saa olla mukana. Mutta mietinkin, että voiko hälle antaa tota käristystä ihan käristyksenä vai pitäiskö just esim. keittää, ja onnistuukohan se hyvin tuollaisella käristyslihalla, jos sen heittää kattilaan ja keittää.
sori ku meni hieman pitkäksi tämä vastaaminen mutta kyllä sen käristyslihan voi ihan keittää. ja iliman mitään mausteita. hyvä siitä tulee :)
 
Porosta on saatavilla myös jauhelihaa pakastealtaasta. Meillä ei poro ole ruokalistalla, mutta nz-lammas on ja sen pakastejauhelihasta olen vaan pyöritellyt pullia ja paistanut pellillä uunissa. Meillä tyttö tykkää syödä lihapullia sormin. Jos käytössä on jokin kasvis (bataatti, peruna, kesäkurpitsa tms.) kannattaa siitä tehtyä sosetta sekoittaa lihan joukkoon, niin tulee pehmeämpää.
 

Yhteistyössä