Pitäiskös päättäjien tehdä jotain?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Se sanoo myös, et kansalaisia ei saa syyttää, jos eivät ota rokotetta.
Niin koska se on vapaaehtoista.

"– Rokotussuosituksia tulisi noudattaa, ja meistä jokaisella on vastuu omasta ja muiden terveydestä. Samaan aikaan systeemitasolla täytyy ymmärtää, että kaikki eivät suosituksia noudata, ja tämä tosiasia ei syyllistämisellä muutu. (Sama juttu omaehtoisten karanteenien kanssa) "

Itse tulkitsen tuon niin että kaikkien pitäisi rokottautua ja noudattaa karanteenia mutta jos ei ole määrätty pakkoa niin teoriassa ei ole nokankoputtamista.


"
Rokottamattomuus on Lappalaisen mukaan muita väestöryhmiä yleisempää vähäosaisten ja vieraskielisten joukossa.
– Eri tahot kohdistavat heihin disinformaatiota, ja eväät löytää ja luottaa viranomaistietoon ovat heikommat. Onko se yksin heidän vikansa? Vai onko yhteiskunnallakin osavastuu, hän kysyy.
Lappalainen pohtii, että syytetäänkö nyt kansalaisia ”päättäjien virheistä ja alisuoriutumisesta”.
– Suomen rokotekattavuus on pohjoismaisia verrokkimaita jäljessä, ja uhkaa jäädä pysyvästi alemmas. Onko meillä siis tyhmempi kansa, josta osa ansaitseekin sairastaa ja kuolla, vai ovatko viranomaiset alisuoriutuneet rokotusohjelman toteutuksessa?"

Mitä tarkoittaa päättäjien alisuoriutuminen rokotusohjelman toteuttamisessa? Ja yhteiskunnan osavastuu varmistaa että ns heikompi aines menee niihin rokotuksiin? No tehkää ne pakolliseksi niin ei tarvitse ihmetellä miten nämä ihmiset saa liikkeelle.
 
vierailija
Mikä muu eu-maa loistaa tilastojen kärjessä vähäisillä menetyksillä kuin Suomi? Viro toistaiseksi.

Jos Suomi kerrankin olisi viisaasti jäljessö jossakin, saatamme pysyä tilastoissa kohtuu arvosanoilla ihmishenkien menetysten suhteen.

Totuuden hetki on kuitenkin arvioitu nähtäväksi alku keväästä, jolloin toisen rokotekierroksen tehot hiipuvat. Kolmas rokote saattaa monella jäädä ottamatta.
 

Yhteistyössä