pinoon hyviä, helppoja, maukkaita, nopeita, kohtuu terveellisiä arkiruokia

Valion uusissa juusto purkeissa on sellanen ohje siinä pahvissa mikä on ehkä maailman helpoin tehä.. Laitat makaroonit tai jotkut kierre hömppä pastat vuokaan sinne sekaan kalkkuna tai kanasuikaleita ja hernemaissipaprika pussi ja kermaa päälle. Makarooneja ei keitetä eikä suikaleita kypsennetä.. kaikki vaan sekasin vuokaan ja sitten uuniin.. menee sen pari minuuttia kun tekee ja se mitä se uunissa kypsyy...
 
Makkara
MAKKARA-PERUNAVUOKA, ihan sairaan hyvää! Mä en tykkää kovasti makkarasta, mutta tässä on tosi hyvää.

Perunoita siivuina, raakaa siis. Vuokaan reilusti, väleihin hk:n sinistä "lantteina" eli silleen että on siis samanmallisia pottujen kans. Sinne joukkoon ja perunoitten väleihin limittäin. Päälle sipulia renkaina ja tomaattia siivuina. Sitten liemeksi kaksi purkkia ruokakermaa ja siihen ruohosipulituorejuusto sekoitettuna ja maitoa että tulee riittävä liemi (voi laittaa vielä kolmannen purkin kermaa...) ja mausteeksi aromisuolaa ja pippuria, kaada vuokaan ja päälle vielä juustoraastetta loppuvaiheessa kypsennystä. 175-200 ja n. tunti tai vähän reilu.

Tosi hyvää, tosi rasvaista ja kaipaa raikasta salaattia kylkeen.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Perskärpänen:
Edellisenä päivänä keitetystä riisistä saa aivan ihania ruokia.

Pannuun paistumaan esim. kanasuikaleita (itse leikkaan aina fileet isoiksi suikaleiksi), sipulia, valkosipulia ja porkkanaa. Kun nämä ovat kypsiä (porkkanat saa jäädä rapeiksi), mukaan edellispäivän riisijämät. Ennen näiden paistamista tai toisessa pannussa voi paistaa vielä muutaman kananmunan, jotka sitten leikataan soiroiksi ja laitetaan sekaan. Vähän pippuria sekaan ja pöydässä makeaa chilisoosia päälle, niin jopas menee kielikin mukana :p

Mä keitän nykyään aina tuplasatsin riisiä, kun teen jotakin riisisafkaa.
Tehtiin tänään tätä ja oli kyllä hyvää :p :p Pikkusen sovellettu versio oli meillä, mut teen kyllä uudestaankin.
 
:p :p :p

Tein tänään tän ketjun paria ohjetta yhdistelle makkaravuokaa.

Pohjalle porkkanoita ja paprikaa paloina, sitten sipulisiivuja ja tomaattisiivuja ja makkarasiivuja sinappia, taas sipulia-tomaattia-makkaraa-sinappia, kunnes vuoka täynnä, päälimäiseksi tomaattia, juustorastetta, pippurisekoitusta ja pizzamaustetta.

Syötiin muusin kanssa, ja oli kyllä TOSI maukasta :p :p

Kiitos vain ohjeista.
 
c
Uunivuokaan vettä, purkki tomaattimurskaa, riisiä ja kanasuikaleita, mausteita maun mukaan (liemikuutio, yrttimausteita tms). Lopuksi päälle kerma. Valmistuu itsekseen vajaa tunti 200 astetta. lisää makua saa lisäämällä maustettua tuorejuustoa, koskenlaskijaa.
 
Jo
Kiva, kun täällä on näin paljon ohjeita. Kaikissa ruuissa vaan on kermaa, jota meillä ei käytetä olenkaan. Mä toivoisin hyviä maidottomia ohjeita.

Mun lempparihelppo on tällainen:
Kylmäsavulohi-riisilaatikko
Kalaliemessä keitettyä riisiä (4hengen annos)
kylmäsavulohta pienittynä (150-200g)
purjoa
sitruunapippuria, tilliä mausteeksi
->uunivuokaan, sekaan munamaito (3munaa taisi olla ohjeessa, mä laitan vettä) ->uunissa kunnes munat ovat hyytyneet

Kidneypapukastike
sipulia
purkki kidneypapuja chilikastikkeessa
purkki tomattimurskaa
mausteita
(joskus laitan myös kasvisliemessä keitettyä soijarouhetta sekaan)

syödään riisin, spagetin tai lohkoperunoiden kanssa

Hyvä soijarouhepullien ohje löytyy täältä
http://keittokulma.blogspot.com/2008/11/tydelliset-soijapullat.html

Meillä syödään paljon tomattipohjaisia kastikkeita ja kiusaus-tyyppisiä uuniruokia. Usein teen esim sellaista uunivuokaa, että teen paksun kastikkeen jauhelihasta ja kasviksista (sipulia, porkkanaa, kesäkurpitsaa) ja paseeratusta tomaatista/tomattipyreestä. Sit vuokaan kerroksittain (pari kerrosta) perunasipulisekoitusta, kastiketta ja juustoa.
 
"oliivi"
Meillä esim näitä :
-kaalilaatikko
-kinkkukiusaus
-lasagne
-sitruunainen broileri pasta
-uuni lohi ja muusi
-erilaisia keittoja..kana, kala, nakki, makkara, pinaatti, herne, kesä
-riisiä ja lihakastiketta
-tortilloja
-täytetyt paprikat
-lihapullat ja perunat
-pizzaa
-nakkikastike ja muusi
-risottoja
-kanakastike ja riisi tai kanaohutleikkeet
-kanawokki
-kinkkukastike ja pasta
-veri tai pinaattiletut
Siinä muutamia...
 
vierailija
*kanansiivet, lisukkeena esim erilaisia kasvistikkuja.
*Salaatteja erilaisilla versioilla, (Kebab, kana, kinkku jne..)
*Keittoja (jauheliha, liha, kana, makkara, lohi, linssi, herne, kasvissose, pinaatti jne...)
*Pastaa (kana, tonnikala, kinkku, kasvis jne...)
*Kiusauksia/laatikkoruokia (kana, jauheliha, tonnikala, kebab, maksa jne..)
*Perunat eri muodossa (lohko, muusi, paistettu, keitetty, suikale jne..)
+ erilaisia kastikkeita (jauheliha, kinkku, possu, kananmuna jne...)
*lihamureke, lihapullat/jauhelihapihvit, makkarapihvit, tonnikalapihvit
*täytetyt paprikat/ munakoisot/ herkkusienet
*lihakäristys/paisti
 
vierailija
Tämä on helppo ja lapsetkin tykkää:
marinoituja broikun koipia
7dl vettä, yksi vihannes ja 1 kanaliemikuutio
3dl riisiä
pieni purkki ananasrenkaita

Voitele vuoka, laita riisi pohjalle, pyyhityt koivet sinne, ananakset mehuineen päälle ja lopuksi liemi päälle.
Kaikki uuniin noin tunniksi, 200 astetta.
Lapsille niitä liemikuutioita ei saa laittaa, kun niissä on hermomyrkkyjä, jotka vahvistavat aistimusta, joka tapahtuu aivoissa. Marinoiduissa lihoissa niitä on myös, oten sun lapset saavat ruoasta ihan liikaa niitä - vaikka ihminenhän nekin raja-arvot määrittää.
 

Yhteistyössä