Tervetuloa munkin puolestani
meikku, leidi ja kärppänä heinälatoon!
Mullakin on tarve kärvistellä täällä ihan rauhassa, olla vähän hysteerinen ja mielellään kuulla toisten rauhoitteluja siitä, että kaikki voi mennä myös ihan hyvin, vai mitä?
Meikku, tottakai saat multa apua! Ja muista sitten (myös muut), että Italiassa pitää olla varovainen sen kanssa, mitä syöt. Eli ei salaattia tai muita raakoja vihanneksia, koska täällä on maaperässä toksoplasmoosia, jota saattaa sitten löytyä myös noista raaoista vihanneksista, eikä ikinä voi luottaa siihen, kuinka hyvin niitä on ravintolassa pesty. Itse en syö mitään raakaa edes kotona, koska kaikki pitäisi pestä desinfinoitiaineella, että tokso kuolisi, vesipesu ei riitä.
Ja kaikki hedelmät on kuorittava, eikä liha saa olla edes hiukan vaaleanpunertavaa, vaan todella hyvin kypsennettyä. Ja valitettavasti myös ihana italialainen jätski on kielletty, niissä on listeriavaara liian suuri.
Sorry, oon jo tainnut pilata sun lomasi...
. Ei ole tarkoitus, mutta Italiassa ja Etelä-Euroopassa toksoplasmoosi on yleisin keskenmenon/kehityshäiriöiden aiheuttaja, ja mulla on naapurissa vammainen tyttö, joka vissiin vammautui just tokson vuoksi. Eli Italiassa/Espanjassa ollaan ihan syystäkin hysteerisiä tuollaisten asioiden suhteen.
Tää muuten myös kaikille
Suomessa asuville, jotka syövät Etelä- tai Keski-Euroopasta tuotuja vihanneksia: älkää syökä niitä raakana, tai sitten peskää tosi hyvin. Kotimaisissa ei pitäisi olla toksoriskiä, mutta muualla Euroopassa tokso on yleinen loinen maaperässä!
Suomessakin on muuten noita toksoplasmoositartuntoja jotain 8% odottajista tai joku sellainen luku mulle on jäänyt mieleen. Tod. näk. saatu ulkomaisista vihanneksista/lihasta.
Itselleni ei ole oikeastaan ees sen kummempi uhraus kattoa vähän normaalia tarkemmin, että mitä syön. Varsinkin, kun hyvää ruokaa on muutakin kuin salaatti tai parmankinkku.
Mulle on tullut muuten ihan järjetön ruokahalu, eli ihan hyvä vaan, että kaikki italialaiset jälkkärit tiramisusta lähtien on multa kielletty (tiramisussa aivan kuten muissakin italialaisissa kermaisissa/kreemillä töytetyissä jälkkäreissä käytetään pastöroimattomasta maidosta tehtyä juustoa (mascarpone nimeltään, toinen yleinen on ricotta), jotka on EHDOTTOMASTI täällä kielletty listeria-riskin vuoksi.