Pikaisesti oisin apua vailla! Pitäisi tehdä suklaakuorrute tms. kakkuun! Miten se tehdään?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja chef
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti

chef

Aktiivinen jäsen
16.02.2005
47 399
16
38
Eli mulla on valmiskakkupohja jonka sisälle tulee sitä jotain vanillajuttua (kerman tapaista) ja banaania ja päälle pitäisi sitten saada sulatettua suklaata.

Mitä suklaata siihen kuuluu laittaa?
 
taloussuklaasta teet sen.

eli vesihauteessa (kattilaan vettä, laitat kattilan päälle vaikka lasisen tai metallisen kulhon ja pilkot suklaan sinne, kiehautat veden ja odottelet että se suklaa alkaa sulamaan kulhossa, kun on suurinpiirtein sulanu niin nostat pois vesihauteesta) ja lisäät sulaan suklaaseen öljyä tai voita. noin 1 teelusikka rasvaa per yks taloussuklaalevy. sitten kaadat sen siihen kakun päälle. jämähtää, mutta sitä voi leikata myös.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Nyynä:
taloussuklaasta teet sen.

eli vesihauteessa (kattilaan vettä, laitat kattilan päälle vaikka lasisen tai metallisen kulhon ja pilkot suklaan sinne, kiehautat veden ja odottelet että se suklaa alkaa sulamaan kulhossa, kun on suurinpiirtein sulanu niin nostat pois vesihauteesta) ja lisäät sulaan suklaaseen öljyä tai voita. noin 1 teelusikka rasvaa per yks taloussuklaalevy. sitten kaadat sen siihen kakun päälle. jämähtää, mutta sitä voi leikata myös.

Mutta eikö se taloussuklaa ole aika pahan makuista?

Meinaan että siksihän sitä ei koskaan syödä sellaisenaan...vai olenko mä ymmärtänyt nyt jotain väärin?

Mutta tällä siis mennään, jos se taloussuklaa on hyvää :)
 
pari desiä tomusokeria johon sekoitat mielesi mukaan kaakaota, lisää pari rkl vettä/kahvia/mehua ja sekoita. Lisää sulatettu rasva (noin 30 gr ). Sekoita ja levitä kakun päälle ennen kuin kerkeää jähmettyä.
 
tai sitten ihan suklaa-kermakuorrutus

200 g tummaa suklaata
1 ½ dl kuohukermaa

idea on sama ku tuossa ohjeessa minkä laitoin, suklaa vaan lämmitetään vaan kuumassa kermassa (huom, kerma EI SAA KIEHUA). sen voi sen jälkeen kaataa kakun päälle sellaisenaan
 
Valitse tumma, maito tai valkoinen suklaa oman makumieltymykseksi mukaan,

Sulata suklaa ja kaada kakun päälle, sivele. Jos ei laita tilkkaa kermaa/voita, tulee tietty kova kerros ja mitä enemmän muuta laittaa, sitä pehmeämpi.

Tomusokeri&kaakaokuorrutus ei oo suklaakuorrutus. Tosin valkoisestakin suklaasta taitaa puuttua kaakaovoi, tms.
 
Tomusokeri-kaakaokuorrutus ei ole mikään SUKLAAkuorrutus, suklaakuorrutukseen käytetään suklaata. =) Taloussuklaata ja joukkoon hiukan kermaa tai voita, niinkuin joku jo neuvoikin. Jos sulattaa pelkkää suklaata, tulee tosiaan kovaa ja se on vaikeaa leikata. Taloussuklaata mäkin suosittelen, ei se mitään pahaa ole. :D Voihan sen periaatteessa tehdä vaikka maitosuklaasta, mutta silloin siitä tulee ihan karmean makeaa. Kokeiltu on. :whistle: Taloussuklaan makua hiukan pehmentää justiinsa se voi/kerma jota siihen sotketaan.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Nyynä:
tai sitten ihan suklaa-kermakuorrutus

200 g tummaa suklaata
1 ½ dl kuohukermaa

idea on sama ku tuossa ohjeessa minkä laitoin, suklaa vaan lämmitetään vaan kuumassa kermassa (huom, kerma EI SAA KIEHUA). sen voi sen jälkeen kaataa kakun päälle sellaisenaan

Tää on ehottomasti paras näistä ehotetuista!
 
Alkuperäinen kirjoittaja peesaaja:
Alkuperäinen kirjoittaja Nyynä:
tai sitten ihan suklaa-kermakuorrutus

200 g tummaa suklaata
1 ½ dl kuohukermaa

idea on sama ku tuossa ohjeessa minkä laitoin, suklaa vaan lämmitetään vaan kuumassa kermassa (huom, kerma EI SAA KIEHUA). sen voi sen jälkeen kaataa kakun päälle sellaisenaan

Tää on ehottomasti paras näistä ehotetuista!

Voi ei, en lukenutkaan kunnolla, eli siis 2dl kermaa ja 150g suklaata, kerma kuumennetaan, suklaa sulatetaan joukkoon, jäähdytetään ja vatkataan vaahdoksi, nam!
 
Tykkäätkö fazerin sinisestä? Siitä tulee hyvä kuorrutus. Sulata suklaa paloiteltuna vesihauteessa (vaikka kaksi kattilaa päällekäin), kun suklaa alkaa sulaa nosta pois ylempi kattila pois ja sekoitat, jos saat sulamaan heti kaiken niin ok jos et niin laita takas vesihauteeseen hetkeksi. Lisäät joukkoon noin 30-40g voita, sekoitat sen joukkoon. Kakun päälle kannattaa levittää marmelaadi niin suklaa asettuu siihen nätimmin. Kaadat suklaan kakun päälle ja levität samalla vauhdilla kuumalla veitsellä tai lastalla. Suklaaseen ei saa mennä pisaraakaan ! vettä tai se ei saa kuumeta liikaa muuten se menee pilalle ja ryynimäiseksi. Tällä ohjeella saat hyvänmakuisen ja helposti leikkautuvan suklaapäällyksen -se ei lohkeile niin pahasti kuin taloussuklaalla tehty päällys (ei ole yhtä kova).
 
Alkuperäinen kirjoittaja peesaaja:
Alkuperäinen kirjoittaja peesaaja:
Alkuperäinen kirjoittaja Nyynä:
tai sitten ihan suklaa-kermakuorrutus

200 g tummaa suklaata
1 ½ dl kuohukermaa

idea on sama ku tuossa ohjeessa minkä laitoin, suklaa vaan lämmitetään vaan kuumassa kermassa (huom, kerma EI SAA KIEHUA). sen voi sen jälkeen kaataa kakun päälle sellaisenaan

Tää on ehottomasti paras näistä ehotetuista!

Voi ei, en lukenutkaan kunnolla, eli siis 2dl kermaa ja 150g suklaata, kerma kuumennetaan, suklaa sulatetaan joukkoon, jäähdytetään ja vatkataan vaahdoksi, nam!

ei tarvii vaahdottaa, nyynän ohje on paras, tulee leikattava ja hyvä päällinen, pelkän voin (tai margariinin) kans tulee aika kova, leikattava mut jos on jotain pehmeetä välissä niin aika äkkiä tursuu pois sieltä kun kuorrutuksesta tulee niin jähmee...
 
Alkuperäinen kirjoittaja n:
Tykkäätkö fazerin sinisestä? Siitä tulee hyvä kuorrutus. Sulata suklaa paloiteltuna vesihauteessa (vaikka kaksi kattilaa päällekäin), kun suklaa alkaa sulaa nosta pois ylempi kattila pois ja sekoitat, jos saat sulamaan heti kaiken niin ok jos et niin laita takas vesihauteeseen hetkeksi. Lisäät joukkoon noin 30-40g voita, sekoitat sen joukkoon. Kakun päälle kannattaa levittää marmelaadi niin suklaa asettuu siihen nätimmin. Kaadat suklaan kakun päälle ja levität samalla vauhdilla kuumalla veitsellä tai lastalla. Suklaaseen ei saa mennä pisaraakaan ! vettä tai se ei saa kuumeta liikaa muuten se menee pilalle ja ryynimäiseksi. Tällä ohjeella saat hyvänmakuisen ja helposti leikkautuvan suklaapäällyksen -se ei lohkeile niin pahasti kuin taloussuklaalla tehty päällys (ei ole yhtä kova).

se ei kylläkään se suklaa vaikuta siihen lohkeilemiseen vaan nimenomaan se että siihen laittaa rasvaa tai kermaa siihen seokseen.

myös fazerin sinisestä saa kovan päällisen jos siihen ei laita rasvaa.

 
Alkuperäinen kirjoittaja kkki:
Alkuperäinen kirjoittaja peesaaja:
Alkuperäinen kirjoittaja peesaaja:
Alkuperäinen kirjoittaja Nyynä:
tai sitten ihan suklaa-kermakuorrutus

200 g tummaa suklaata
1 ½ dl kuohukermaa

idea on sama ku tuossa ohjeessa minkä laitoin, suklaa vaan lämmitetään vaan kuumassa kermassa (huom, kerma EI SAA KIEHUA). sen voi sen jälkeen kaataa kakun päälle sellaisenaan

Tää on ehottomasti paras näistä ehotetuista!

Voi ei, en lukenutkaan kunnolla, eli siis 2dl kermaa ja 150g suklaata, kerma kuumennetaan, suklaa sulatetaan joukkoon, jäähdytetään ja vatkataan vaahdoksi, nam!

ei tarvii vaahdottaa, nyynän ohje on paras, tulee leikattava ja hyvä päällinen, pelkän voin (tai margariinin) kans tulee aika kova, leikattava mut jos on jotain pehmeetä välissä niin aika äkkiä tursuu pois sieltä kun kuorrutuksesta tulee niin jähmee...

ei tule pelkän voin tai margariinin tai öljyn kanssa liian kova. kun laittaa ne oikiassa suhteessa.

mie olen eläissäni tehny kymmeniä ja kymmeniä sacher-torttuja ja joka kerta teen sen pällisen samalla kaavalla, ILMAN kermaa... ja aina leikkautuu nätisti, niinku marsipaani.

 

Yhteistyössä