Perunan pakastaminen

"Kädetön" kaipaa neuvoja perunan käytöstä vauvan soseissa :eek: Perunaahan ei voi sellaisenaan yksinään pakastaa, kun siitä pakkasessa tulee rakeista.

Jos perunaa laittaa pakastettavaan soseeseen, miten paljon perunaa voi laittaa pakastettavaan soseeseen suhteessa muihin aineksiin, jotta soseesta ei tule rakeista? Esim. kuinka monta prosenttia perunaa ja kuinka monta prosenttia porkkanaa/kukkakaalia tms. Oma koe-eräni perunasta ja porkkanasta epäonnistui, kun oli puolet perunaa ja porkkanaa :/ Sose oli tosi sileätä tehosekoittimessa mutta pakkasessa se oli mennyt aivan rakeiseksi...
 
Minä olen soseuttanut ja pakastanut perunaa niin, että olen laittanut joukkoon Tuttelia ja lasken sen säilyvän pakkasessa n.3kk. Teen sauvasekoittimella niin kuin perunamuusia ja notkistan Tuttelilla. Sitten sose jääpalamuotteihin ja seuraavana päivänä kuutiot pakastepusseihin.

Sitten olen tehnyt pepo-sekoitusta, jossa tätä peruna-Tuttelisosetta 2/3 ja porkkanasosetta 1/3.

Hyvin on maistunut ja hyvänä on rakenne pysynyt =)
 

Yhteistyössä