Persujen hehkuttama puolue on häviöllä

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
vierailija
"Roomalaisten taksikuskien puolue"

"Meloni on pyristellyt julkisuudessa eroon Italian veljet -puolueen aiemmista yhteyksistä uusfasistisiin poliittisiin liikkeisiin kuten pienpuolue Forza Nuovaan ja CasaPoundiin. Silti moni Italiassa yhdistää Melonin edelleen fasismiin.

Italian veljet kohautti ennen viime vuoden eurovaaleja ottamalla ehdokaslistalleen(siirryt toiseen palveluun) fasistidiktaattori Benito Mussolinin lapsenlapsenlapsen Caio Giulio Cesare Mussolinin.

Vuoden 2019 lopulla kaksi puolueen paikallispoliitikkoa sai julkisuutta kuvattuaan(siirryt toiseen palveluun) bolognalaislähiössä kerrostalon asukkaiden nimilistaa poimien joukosta ulkomaalaiset sukunimet. Videon tarkoituksena oli miesten mukaan näyttää, että kaupungin omistamien asuntojen valintaprosessi suosii ulkomaalaisia."

https://yle.fi/uutiset/3-11168032
 
vierailija
No mikä oli lopputulos?
Laaja kysymys. Yhtenä lopputuloksena voidaan pitää rauhan jalkautumista. Ihmiset alkaa hermostua jatkuvaan riitelyyn.
https://yle.fi/uutiset/3-11177120?origin=rss
"
He onnistuivat. Viime kuukausina Sardiinien populistista politiikkaa ja “vihan ilmapiiriä” vastustavat mielenilmaukset ovat keränneet yhteen satoja tuhansia erityisesti nuoria italialaisia ympäri maata.
"

Tai ehkä laajemmin ajateltuna esti Salvinin haaveet?
https://demokraatti.fi/ylimielisyys-ei-koskaan-kannata-matteo-salvinin-lega-puolue-sai-maistaa-karvasta-kalkkia/
"
Samalla saivat takapakkia Salvinin haaveet Italian hallituskoalition horjuttamisesta. Salvinin tavoitteena on ajaa maa uusiin vaaleihin, mikä voisi avata hänelle tien pääministeriksi, sillä Lega johtaa valtakunnallisissa mielipidemittauksissa.
"

Samassa uutisessa sanotaan, että:
"
Maan pääministeri Giuseppe Conte on aiemmin kiistänyt puheet hallituskriisin mahdollisuudesta. Hän on sanonut, että aluevaaleilla on merkitystä ainoastaan paikallisesti, ei valtakunnallisen politiikan tasolla.
"
Mutta sallinen epäillä. Mielipiteet tuntuu olevan nykyisin kuin viirustartunta.