PAS tammi-helmikuussa

Täällä VIHDOIN alkoi menkat :D olen ihan onskina kun ne nyt tuli ittelleen alle 60 päivässä :heart: Pienet on ilot, tällä kertaa iloinen menkoista, vihdoin päästään siirtoon. Siirto on varmaankin viikolla 8. Tulen kirjoitteleen lisää myöhemmin mutta nyt on pakko palata siivoukseen kun illalla on pippalot *bailabaila*. :LOL:
 
Merilintu: voi ei!!! Voimia sinulle!!! Aina se pettymys tuntuu yhtä isolta (ellei isommalta). Lämmin rutistus täältä virtuaalisesti sinulle!

Maricce: Onnea menkoista. Siitä se sitten taas lähtee...

Näissä hoidoissa ja raskaaksi tulemisen odottamisessa on se, että sitä helposti alkaa elää "jos -elämää". Kaikki aina ajattelee kahdelta kantilta. Esim. miten voin nyt hakea uutta työpaikkaa, jos olenkin raskaana. tms. Ja kuinka tuhat kertaa sitä on murehtinut asioita etukäteen ihan sen takia, että "jos". Tunnistavatko muut oireet? Tai sitten sitä odottaa raskaaksi tulemista, että pääsee pois esim. kurjasta työtilanteesta. Ja "jos" ei vaan tapahdukaan. Tämän vuodatuksen nyt kirvoitti se, että pistin just työhakemuksen postiin, kun olisi haasteellisempi tehtävä kuin nykyinen.
 
BLASTOKYSTA
Yli 100-soluiseksi jakautunut alkio, jossa solujen ensimmäinen erilaistuminen on tapahtunut. Sisäsolumassan soluista kehittyy sikiön kudokset ja ympäröivästä solukosta kehittyy sikiön puoleinen istukka.

BLASTOKYSTAVILJELY

Alkioiden pitkä viljely
Alkioiden pidempi viljely koeputki- ja mikrohedelmöityksen jälkeen. Perinteisesti alkiot siirretään kohtuun 2. tai 3. päivänä munasolujen keräyksestä. Viljelemällä alkioita pidempään saadaan lisää tietoa alkioiden elinvoimaisuudesta ja nähdään jatkavatko ne kehitystä. Ihmisalkio kehittyy blastokystaksi 5-6 päivää hedelmöittymisen jälkeen.
 
Näillä lapsettomuussivuilla itsekin ennen olleena haluan antaa teille kaikille toivoa. Hoitojen keskenmenon ja täydellisen epätoivon jälkeen, tänään näimme luomuvauvamme sydämen sykkeet. Kaikki mennyt on kuin pahaa unta. Muistakaa, toivoa ei saa koskaan menettää. Toivottavasti kukaan ei pahastu tästä viestistä, haluan vain lähettää teille kaikille valtavasti tsemppiä!
 
Nipsu08: Onnea sykkeestä! Yksi askelt taas piinailussa eteenpäin! :)

Mulla alkaa pikku hiljaa "levolliset päivät" väistyä (jotka on hetii siirron jälkeen on, kun on vain helpottunut siitä, että siirtoon päästiin). Netissä vaihteeksi englannin kielisiltä sivuilta etsin blastoista tietoa (tietysti itseä kaivelee se, että ei oikein tiedä, onko ne hyvä vain huono asia). No, tämä sivusto ainakin antoi ihan rohkaisevia prosentteja.

http://www.advancedfertility.com/blastocystpregnancyrates.htm

Muoks. Samaisilla sivustoilla sanotaan, että blasto kiinnittyy 1-2pvn päästä siirrosta. Joo, olisikohan pitänyt jättää lukematta. Seuraavaksi alkaa armoton oireiden vahtaaminen.
 
Merilintu, voi ei....... :hug: :hug: :hug: Ei ole oikeita sanoja....voimia sinulle :'(

Nyt alkaa olla jo niin musta pilvi tämän ketjun päällä että tästä eteenpäin puristetaan se plussa kaikille!!!! Nyt iso plussapuhuri tänne kiitos!!!!

Olen Peepee77:n kanssa ihan samoilla linjoilla että älkää hyvät daamit testailko liian aikaisin!!!! Testi näyttää ihan mitä sattuu esim. pp10:ssä ja jos se on nega ja maailma romahtaa ei vaikuta välttämättä ihan positiivisesti siihen mahdolliseen raskauteenkaan, saatikka ne ajatukset mitä kelaa läpi, on ihan turha prosessi jos sitten koituukin tulos positiiviseksi.

nipsulle onnea luomuvaavista! Tuskin kukaan tsemppailuista ja hyvistä uutisista pahastuu!!Lannistuminen käy täällä sivuilla monilla usein mielessä, ihmekös tuo kun on niin kalvava ja kuluttava ja epäoikeudenmukainen prosessi jos ei ota onnistuakseen vuosienkaan jälkeen...

Mutta nyt plussia kehiin ja maailman isoimmat halit ja tsempit teille joita ei nyt vielä lykästänyt :hug:

("n. 80 % hedelmöityshoidoista tuottaa lopulta positiivisen tuloksen") luki jossain tutkimuksessa. Se on jo aika iso luku ja tarkoittaa tilastollisesti että koko loppu lista plussaa!!!!

=) =)
 
Ei saa mennä liian aikaisin testaileen :attn: =) Mulla taitaa jäädä koko testi tekemättä, en ole edes uskaltanut ostaa vielä... mua pelottaa ihan hirveesti testaaminen, on parempi etten aattele ollenkaan.
 
Voi merilintu :'( Tsemppiä ja :hug: teille!

Joo, tällä kertaa mäkin odotan oikeeta testauspäivää... Tuoresiirron jälkeen tein testin PP11 kohdalla ja sain haaleen viivan, mut sit kuitenkin tuli nega :'( Eli nyt odottelen kiltisti keskiviikkon, vaikka tiukkaa tekeekin... :/ Itselläni ei juurikaan ole muita oireita ollut kuin hiukan huono olo muutamana iltana, mutta johtuu varmaan lääkityksestä... Ehkä jotakin tunnetta mahassa, mut vaikee sanoa mistä johtuu... Tää on niin kauheeta, kun kokoajan tarkkailee itseään :LOL:

Tsemppiä piinailijoille ja tehdään kasaan plussia! =)
 


NIMI*********** HOITO *********PAS -pvm******pp
[/align]

PeePee77 (TAYS).............1.PAS/2.IVF.........27.1.09...........pp 11
Kipsu (TAYS).....................1.PAS/3.IVF(+)....27.1.09..........pp 11
Lion32 (TAYS)...................1.PAS/1.IVF(+)....28.1.09...........pp 10
Wilsson (KSKS).................1.PAS/1.IVF(+)....28.1.09...........pp 10
Kainni (Väest.liit.).............1.PAS/1.IVF.........28.1.09...........pp 10
Sitrus79 (Väest.liit./Tre)...1.PAS/1.IVF...........29.1.09.......... pp 9
Ellastiina (TAYS)................1.PAS/1.IVF ........2.2.09............pp 5
Milliäinen (Väest.liit./Tre)..1.PAS/1.IVF..........3.2.09............pp 4
Firefox(OYS)......................1.PAS/2.IVF........4.2.09.............pp 3
kolmisin (OYS)...................1.PAS..................10.2.09..........pp -3
Kentia...............................1.PAS/1.IVF..........vko 5..............
Nippe81............................1.PAS/1.IVF............vko 8.............
Maricce (TAYS)..................1.PAS/2.IVF.............vko 8 ............
Janniina (P-KKS)................1.PAS/2.ICSI........vko 8-9...........
Pikku-Tintti.......................1.PAS/1.ICSI(+)....vko 9...............
Junnu (TAYS).....................1.PAS/3.ICSI(+).......vko 9............
Poloinen............................1.PAS/1.IVF............???.................
Pupuvaimo........................1.PAS/1.IVF............???..................
Hipkukka (TYKS)................3.PAS/2.ICSI..........???..................
Aliisa08.............................3.PAS/1.IVF............???..................
Retuli82............................1.PAS/2.IVF............???...................
Pohtijatar.........................1.PAS/1.IVF............???....................
Sani-Sani..........................1.PAS/1.IVF............???...................
Vanha...............................2.PAS/1.IVF............???..................




[align=center]
[/align]
[align=center]
[/align]
Anksu2008 (Oys).............1.PAS/1.IVF......... :flower: :flower: :flower:

[align=center]
[/align]


Myöhemmin onnistuvat :hug:
Soleil76 (Väest.liit/Tre).....1.PAS/1.IVF :hug:
Nea-Milla ........................1.PAS/1.IVF :hug:
Tao74 (TAYS)...................1.PAS/2.IVF :hug:
Merilintu..........................1.PAS/1.IVF :hug:


[align=center]
[/align]


Alkio(t) ei selvinnyt sulatuksesta :'(

Tahoma.........................1.PAS/1.IVF :'(

Himpunpimpula.................1.PAS/1.ICSI :'(

Janski71 (Felicitas/HKI).....1.PAS/2.IVF :'(

 
Huomasin eilen tuolta edellä linkittämältäni sivustolta, että IVF kyseisellä klinikalla Chigagossa maksaa "vain" $9000, kun muilla klinikoilla $12000-$15000... Ja nämähän ei sitten pidä sisällään lääkkeitä, jotka Amerikssa ovat myös kalliimpia, kun ei ole puhettakaan Kela-korvaavuudesta. Joten kyllä sitä saa aika kiitollinen olla suomalaisesta terveydenhuollosta... Yksityisten klinikkojenkin hinnat ovat n. 15-20% edellä mainituista hinnoista. Koeputkihedelmöitykseen ei USA:ssa kyllä tavallisella ihmisellä ole mahdollisuuksia!
 
kävin torstaina ultrassa ja tein ovulaatio testin näytti plussaa, joten tiistaina ois siirto... jännittää.... mulla oli suuri kysta. lääkäri määräs verikokeisiin et onko se syöpää. onneksi tulos näytti puhasta kystaa. pikkusen oli paniikki päällä.... :x nyt vaan saa ootella tiistaita ja toivoa parasta...jospa onni ois matkassa... jaksamisia kaikille. ei tää oo turhan helppo tie.... :wave:
 
Alkuperäinen kirjoittaja Ellastiina:
Koeputkihedelmöitykseen ei USA:ssa kyllä tavallisella ihmisellä ole mahdollisuuksia!
Juuri tuo hoitojen kalleus on syynä myös siihen miksi USAssa tehdään monikkoalkionsiirtoja niin paljon ja niin monella alkiolla (esim kuudella tai kahdeksalla). Siellä, kun alkioiden pakastaminen ja pakkasessa pitäminen maksaa myös melkoisesti. Joten ihmiset haluavat käyttää kaikki hedelmöittyneet alkiot kerralla, varsinkin jos rahat on tiukilla.

Minun henkilökohtainen mielipiteeni on, että yli kolmen alkion siirto on epäeettistä. Koska, jos kaikki lähtee kasvamaan on se melkoinen terveysriski sekä äidille että sikiöille. Toisaalta kyllä ymmärrän miten kovasti sitä on valmis tekemään kaikkensa saadakseen lapsen. Onneksi Suomessa ei tarvitse miettiä onko varaa laittaa alkioita pakkaseen vai ei.

 
Hipkukka: Juttelimme juuri tuosta samasta miehen kanssa tänään. Tai pitäisikö sanoa, että mä juttelin ja hän sujuvasti kuunteli. Mietin sitä äskettäin syntynyttä "kahdeksikkoa". Kai ne sitten laittavat kohtuun kaikki, mitä saavat ja toivovat parasta. On se kyllä melkoisen epäeettistä puuhaa... Hipkukka, oletko jutellut asiasta jonkun amerikkalaisen kanssa? Mä olen välillä miettinyt, että kanadalaisen ystäväni kannattaisi tulla Suomeen/Eurooppaan IVF:ään. Ei kai yksityisellä klinikalla mitään sääntöjä ole siinä?

Niin, siitä kahdeksikosta vielä... Sillä naisellahan oli ennestään jo aika monta lasta (oliko jopa kuusi?), joten voidaan kyllä puhua järjettömyydestä jo hänen kohdallaan. Kaikki olivat siis hoidoilla alkunsa saaneet ymmärtääkseni.
 
Mulla tuppaa kurkku tulemaan kipeäksi. Yleensä otan Carmolista heti ensi oireisiin ja saan usein tauti nitistyy (flunssaton talvi takana). Nyt en taida uskaltaa... Vaikka toisaalta miettii, että kumpi tekee suurempaa vahinkoa mahdollisessa alkuraskaudessa: flunssa vai Carmolis...
 
Alkuperäinen kirjoittaja Ellastiina:
Mulla tuppaa kurkku tulemaan kipeäksi. Yleensä otan Carmolista heti ensi oireisiin ja saan usein tauti nitistyy (flunssaton talvi takana). Nyt en taida uskaltaa... Vaikka toisaalta miettii, että kumpi tekee suurempaa vahinkoa mahdollisessa alkuraskaudessa: flunssa vai Carmolis...

Moikka! Se Carmolis ei vie kuitenkaan virusta minnekään vaikka helpottaisikin oloasi, joten ei sillä ainakaan nollaudu viruksen vaikutus raskauteen. En kyllä tiedä, mitä se edes on... :| Mutta en mä kyllä usko, että flunssavirukset oikeesti mitään aiheuttaa edes alkuraskaudessa, maailman sivunhan näitä tauteja on ihmisillä ollut. Mullakin on kauhee tauti ja käväisi kyllä mielessä, mitä se tekee mun alkioraasulle :'(
=)
 


NIMI*********** HOITO *********PAS -pvm******pp
[/align]

PeePee77 (TAYS).............1.PAS/2.IVF.........27.1.09...........pp 12
Kipsu (TAYS).....................1.PAS/3.IVF(+)....27.1.09..........pp 12
Lion32 (TAYS)...................1.PAS/1.IVF(+)....28.1.09...........pp 11
Wilsson (KSKS).................1.PAS/1.IVF(+)....28.1.09...........pp 11
Kainni (Väest.liit.).............1.PAS/1.IVF.........28.1.09...........pp 11
Sitrus79 (Väest.liit./Tre)...1.PAS/1.IVF...........29.1.09.......... pp 10
Ellastiina (TAYS)................1.PAS/1.IVF ........2.2.09............pp 6
Milliäinen (Väest.liit./Tre)..1.PAS/1.IVF..........3.2.09............pp 5
Firefox(OYS)......................1.PAS/2.IVF........4.2.09.............pp 4
kolmisin (OYS)...................1.PAS..................10.2.09..........pp -2
Kentia...............................1.PAS/1.IVF..........vko 5..............
Nippe81............................1.PAS/1.IVF............vko 8.............
Maricce (TAYS)..................1.PAS/2.IVF.............vko 8 ............
Janniina (P-KKS)................1.PAS/2.ICSI........vko 8-9...........
Pikku-Tintti.......................1.PAS/1.ICSI(+)....vko 9...............
Junnu (TAYS).....................1.PAS/3.ICSI(+).......vko 9............
Poloinen............................1.PAS/1.IVF............???.................
Pupuvaimo........................1.PAS/1.IVF............???..................
Hipkukka (TYKS)................3.PAS/2.ICSI..........???..................
Aliisa08.............................3.PAS/1.IVF............???..................
Retuli82............................1.PAS/2.IVF............???...................
Pohtijatar.........................1.PAS/1.IVF............???....................
Sani-Sani..........................1.PAS/1.IVF............???...................
Vanha...............................2.PAS/1.IVF............???..................




[align=center]
[/align]
[align=center]
[/align]
Anksu2008 (Oys).............1.PAS/1.IVF......... :flower: :flower: :flower:

[align=center]
[/align]


Myöhemmin onnistuvat :hug:
Soleil76 (Väest.liit/Tre).....1.PAS/1.IVF :hug:
Nea-Milla ........................1.PAS/1.IVF :hug:
Tao74 (TAYS)...................1.PAS/2.IVF :hug:
Merilintu..........................1.PAS/1.IVF :hug:


[align=center]
[/align]


Alkio(t) ei selvinnyt sulatuksesta :'(

Tahoma.........................1.PAS/1.IVF :'(

Himpunpimpula.................1.PAS/1.ICSI :'(

Janski71 (Felicitas/HKI).....1.PAS/2.IVF :'(


 
Ensi viikolla ropisee roimasti plussia... Näin uskon. Pakkohan tuo tilasto on saada tasapainoon. :)

Kipsu: Joo, tulin siihen tulokseen, että flunssalla ei ole varsinaisesti vaikutusta siihen tuleeko raskaaksi vai ei. Tein flunssasta ja raskaudesta pientä nettitutkimusta.

Carmolis on siis yrttivalmiste niin kuin munkintipatkin (myydään apteekeissa ja marketissa). Mä en ota sitä helpottamaan oloani, koska jos flunssa on jo päällä, siitä ei juurikaan apua ole. Mutta olen useamman kerran välttänyt flunssan sillä, kun olen juonut sitä kuuman veden kera välittömästi ja monta kertaa, kun tulee vähänkin kurkkuun kipua tai nuhan tulon oireita. Ja flunssaa ei ole sitten tullut. Aina se ei toimi (riippuu varmaankin viirustyypistä ), mutta riittävän usein, jotta uskoni siihen on vahva. Tietysti kuuman juominenkin itsessään saattaa auttaa.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Ellastiina:
Hipkukka, oletko jutellut asiasta jonkun amerikkalaisen kanssa? Mä olen välillä miettinyt, että kanadalaisen ystäväni kannattaisi tulla Suomeen/Eurooppaan IVF:ään. Ei kai yksityisellä klinikalla mitään sääntöjä ole siinä?
En ole jutellut. Mutta sen jälkeen kun tahaton lapsettomuus osu kohdalle, niin on kiinnittänyt huomioata kaikkiin aiheeseen liittyvään. Ja ihme nippelitietoja jää aina välillä mieleen. Pari vuotta sitten tuli dokumentti lapsettomuushoidoista ja siinä oli Amerikkalaisia pariskuntia. Siinä oli noista kuluista ja hinnoista ja muistan kuinka ajattelin miten ihanaa, että asutaan Suomessa.
Lapsettomuuspalstoilla on joukossa ulkomailla asuvia ja heiltäkin on joskus tullu kyseltyä miten hoidot muualla etenee ja mitä maksaa.

Suomestahan käydään myös muualla hoidoissa (esim Virossa) syitähän on monenlaisia. Yksi on, että sieltä voi saada nopeammin luovutetun munasolun.

Mitenköhän kävisi, jos ulkomailta haluaisi Suomeen hoitoihin. KELA-korvauksia ei ulkomaalainen ainakaan saisi. Väestöliitolla oli ainakin pari vuotta sitten ohjeistuksena, etteivät hoida yksinäisiä tai naispareja (voi olla tietenkin, että ovat käytäntöä muuttaneet). Perustelu oli, että he saavat avustusta RAYltä (siksi ovat voineet pitää hinnat hiukan alempina) ja tämän vuoksi haluavat keskittyä hetero pariskuntiin. Kotimaiset asiakkaat varmaan asetettaisiin etusijalle.

Monivivahteisia juttuja nämä...

 

Yhteistyössä