PAS ja laskettuaika

Osaisiko joku auttaa, miten lasketaan laskettuaika PAS:ssa? (Erityisesti Naistenklinikalla). Onko siirtopäivä rv2+0 vai esim. 2+2 (riippuen alkioiden iästä). Olen nähnyt kumpaakin tapaa ja olisi kiva tietää, kummin siellä toimitaan.
 
Viimeksi muokattu:
Heippa!

Meillä Oysissa oli siirtopäivä 2+0 (alkio 2 päivän ikäinen), sulatettu edellisenä päivänä.
Mulla ei ole passista vielä kokemusta, mutta tuoresiirrossa Oyssissa punktiopäivä oli 2+0 ja siirtopäivä 2+2. Voiko oikeasti passissa viikot mennä eri tavalla, vaikka samanikäisistä alkioista kyse vai vaihteleeko laskukäytännöt sairaalan sisälläkin riippuen, keneltä kysyy? Eipä sillä, että parilla päivällä olisi väliä, mutta kuitenkin.

Onhan alkioiden iässä toki se ero, että passissa ne on sulatettu edellisenä päivänä ja mahdollisesti ehtineet jo jatkaa jakaantumistaan. Ehkä ero johtuu siitä.
 
Viimeksi muokattu:
Meillä alkio olii 2 pv ikäinen sulatettaessa ja siis 3 pv:n ikäinen siirrettäessä. Kyllä Tays ainakin laski sen huomioiden lasketunajan. Ja varhaisultrassa kun mitattiin niin siinä vielä lääkri varmisteli että lasketuksi jää se mitä laskettiin siirrosta = alkio oikea ikä, vaikka kaverilla olikin pituutta enemmän.

Myös nt-ultrassa pas-laskettuaika piti vaikka edelleen tyyppi on noin 2-3 päivää isomman kokoinen.
 

Yhteistyössä