Paras uunilohi-reseptinne

edellisenä päivänä heitetään mausteet päälle et ehtii maustumaan,muuten ei maistu miltään.laitetaan suolaa ja kalamaustetta sekä tilliä.sit kun uuniin lykätään niin purkillinen ruokakermaa sit kun kala on jo melkeen valmis :p :p mitä suolasempi sitä parempi :D :p
 
Alkuperäinen kirjoittaja Pamppelsson:
Just eilen tehtiin :D
Fisuun poikittaisia viiltoja ja niihin viiltoihin laitetaan tuorejuustoa. Esim pippuri- tai italiailaiset yritit- tai ruohosipulituorejuustoa. Helppoa kun mikä ja ihan älyhyvää!
Hei kiits :D en oo koskaan aatellu että sen vois tehdä noin.
 
Fisu maustetaan suolalla, sitruunapippurilla ja sisällä kalaan laitetaan tuorejuustoa, kaadetaan kermaa (ei mitään kasvisrasva mössöjä) päälle, mantelilastuja vielä husikastaan ja avot eikun uuniin :)
 
kermalohi
perinteisesti suolaa ja valkopippuria. (eikä missään nimessä niitä laiteta edellisenä päivänä, emmehän halua syödä suolalohta, se on ihan eri ruoka jo. ) lohesta nypitään ruodot pois pinseteillä ennen paistoa. sitten kala uuniin, kun on hiukan ollut, laitetaan purkki kermaa päälle ja juustoraastetta..
 
Kastikeeeseen Dijon-sinappia, sitrrunasta kuorta j mehu, ranskankermaa, "kevytkermaa", kalalientä (kuutio) ja suolaa ja pippuria. Kastike kalan päälle ja kala uuniiin. Mä teen reilusti kastiketta ja tarjoilen sitä lisäksi. Tähän sopii hyvin perunalumi ja höyrytetty parsakaali.
 
Risotto
Noin 900g lohifileetä, 1tl suolaa. 1 1/2tl sitruunapippuria, 1dl ruokakermaa ja muutama voi nokare. 200 astetta noin 40 min. (ainakin on kypsä) Itse olen lisänyt kerman ja voinokareet lohen pälle vasta paistamisen puolessa välissä. Ei ehkä kaikkein tervellisin mutta meillä ainakin tykätty!
 
MioMao
Ensin lohi vuokaan. Sitruunapippuria ja suolaa ja loraus kalafondia ja maustetaan mielellään muutama tunti ennen uuniin laittoa. Päälle vielä fetaa, punasipulia ja oliiveja ja Runsaasti ruokakermaa ja sit uuniin.
 
Ari Rapp
Peitetään koko kala ketsupilla ja voi laittaa jos kaapista löytyy niin sinappia ja vaikka salaatinkastiketta. Sitten vaan tulikuumaan uuniin tunniksi pariksi niin että se kama jämähtää kunnolla siihen kalan pintaan. Vieraille kannattaa tehdä vähän isompi määrä. Jos kalaa jää yli niin koko loppusatsi vaan kattilaan ja litra maitoa perään ja levy kutoselle tulee kalakeittoa.
 
.
Lohen pääle suolaa, sitruunapippuria ja sitruunan mehua. Ja sitte erikikseen kastike kattilassa: Kermapurkki, purjoa, sitruunan mehua, tuoretta tilliä ja kalaliemikuutio. ja keitä parsa ja potut tai pastat kans. Voi että, tosi hyvää:)
 

Yhteistyössä