Paljonko teidän 5 kk:n ikäiset nukkuvat?

Meillä tyttö alkaa yöunille n. klo 22.00 ja heräilee aamulla 8.00 (kerran syödään aamuyöllä n. 5.00). Aamupäikkärit otetaan n. 11-11.40 (nukkuu aina sisällä vain 30-50 min). Seuraavat pitkät unet ulkona vaunuissa n. 14-16.30. Iltapäikkärit 18.30-19 ja sit yöunille taas |O

Ihan mielenkiinnosta haluaisin kuulla muiden suurinpiirtein samanikäisten vauvojen unirytmeistä =)

 
Meillä poika nukahtaa yöunille n.klo 20 ja ylös noustaan aamulla kahdeksalta. Yöt on tosi levottomia meillä ollu jo pitkään, ainakin 3-6 syöttöä/sylittelyä ja välillä saatetaan yöllä valvoa ja puuhaillakin tunti pari.

Ekat päikkärit on n.klo 9.30 ja jos hyvin menee niin nukkuu tunnin. Sitten vielä parit puolen tunnin tirsat päivän mittaan, ehkä yhden ja neljän maissa.

Niin ja päikyt meillä nukutaan aina partsilla/ulkona vaunuissa pitkän nukutusrumban jälkeen.. Sisälle ei oo koskaan nukahtanut.
 
Meillä mennään vaihtelevasti nukkumaan, yleensä noin kl 21, joskus on yösyöttö, joskus taas ei - yleensä kl 4-5 välissä. Jos ei ole yösyöttöä herätään kl 6-7 välissä, jos taas on yösyöttö - heräillään kl 7-8.

päiväunia on kolmet: aamulla nukkuu reilun tunnin oltuaan hereillä vajaa 2 tuntia, päiväunille menee vaihtelevasti puolenpäivän aikaan ja voi nukkua jopa 3 tuntia tai sitten vain tunnin, sitten illalla nukutaan vielä 1-2 h. Eli vuorokaudessa nukkuu vielä jopa 16 h.

Juuri koskaan en joudu nukuttamaan, nakkaan sänkyyn ja jätän sen yksin. Pari kertaa voi kiekasta mutta hiljenee sitten. Päivällä voi tarvita vaunureissua ulos, mutta yleensä nukahtaa helposti jo syliini tissityksen päälle. Menee ihan veltoksi ja ihanasti tuhisee sylissä.
 
Niin siis pitää vielä sen verran tarkentaa että ei meilläkään tuota yön pitkää pätkää yhteen putkeen nukuta vaan tuttia suuhun laitetaan 1-10 kertaa. Ja pitkät päiväunet sama homma, tuttia suuhun joskus kerran joskus 20 kertaa =)
 
Meidän poju täyttää ensi viikolla 5 kk. Poju nukahtaa n.21-22 ja herää kerran syömään n. klo 4-5 ja kerran leikkimään n. klo 7-8(valveilla 30 min eikä tarvi välttämättä tissiä) ja nukkuu n.klo 10..Päivällä nukkuu vaihtelevasti 45 min- 2,5 h (tosin pitkät päiväunet ovat harvinaisuuksia meillä) Illalla nukkuu 15 min- 45 min pätkän.
 
Aamu alkaa 8-9 aikaan, tänään heräsi klo 8, yleensä heräilee vähän yli 9. Ekat päiväunet siinä 11 aikaan ja kestää puolesta tunnista tuntiin. Toiset päiväunet 13 aikaan ja nukkuu 2-3h ja viimeset päiväunet siinä 17.30 jälkeen ja korkeintaan tunnin nukkuu. Yöunille 22.
Nukutuksia ei tarvita, syö ennen unia ja tutti suuhun. Yöllä ei herää muuta kuin syömään ja jatkaa saman tien uniaan. Yöllä ei tarvitse tuttia.
 
Poika herää 8 maissa.

Päiväunet 10-12 maissa(nykyään 1,5h, ennen 3h). Nämä unet yleensä ulkona vaunuissa isosiskon ulkoillessa.

Päiväunet 14-17 välillä 30min-2h yleensä sängyssämme.

Iltatorkut sylissä/vaunuissa 18-20 välillä 30min.

Yöunille nukahtaa 22 maissa viereen tissille.

Herää yöllä monta kertaa (viime yönä tunnin välein, oli huonoin yö!)

Vaunuihin nukahtaa aika helposti mutta muuten pitää nukuttaa syliin peppua taputtaen tai viereen tissi suussa.

 
meillä tytsky menee yöunille kasin maissa ja herää yöllä kerran syömään. Aamulla noustaan noin 7-8 maissa. Kymmenen aikoihin menee ekoille unille, nukkuu ehkä noin tunnin. Toiset unet siinä yhen kahen maissa, nekin aika lyhyet. Kolmannet unet joskus viiden maissa. Päikkäreitä tulee yhteensä noin 1,5-2,5h.
 
Meillä poika menee yöunilleen klo 21 ja herää aamulla klo 10. Ei ole ensimmäisten kahden kuukauden jälkeen enää herännyt syömään öisin, eikä myöskään syö/huoli tuttia, joten nukkuu yöt putkeen. Ekoille päiväunille menee klo 12 ja nukkuu 2-3 tuntia. Loppu päivä meneekin sitten vaihtelevasti, voi nukkua alkuillasta 2 tunnin unet tai sitten muutamat puolen tunnin pätkät.
 
Mukava huomata että on hirvittävän erilaisia unirytmejä =)
Nyt meillä tehdään taas pitkästä aikaa poikkeusta ja on nukkunut jo aamupäikkäreitä sisällä 2 h :) Mutta se sitten verottaakin yleensä iltapäiväunista vaunuissa, eli ne ei ole sitten niin pitkät.
 
satup79
Poika 5,5kk.

Yöunille 21,00 omaan sänkyyn välillä helposti välillä pitkän kaavan mukaan. Syö tissiä 00:30 ja 04 aikoihin.. Jos nukahtanut tutin kanssa heräilee monta kertaa yössä. Nyt en ole antanut tuttia pariin yöhön, heti unet paremmat..ainakin toistaiseksi. Hampaita pukkaa ja selvää eroahdistustakin, et JEE!!

Herää 8.00. nyt muutos vaihe selvästi, et ollaan menossa kolmista-neljästä päikkäreistä vaan kahteen.

Nukkumaan eka kerran n.11.00, 40minsaa. Tokat unet 15.00, 40min-2h. Todella vaihtelevaa ollut ennen, mutta nyt siis näin muutaman päivän. Nukkuu aina melkein tasan 14h vuorokaudesta riippumatta unien määrästä.
 
lapsi 6 kk (korjattu ikä n.5kk)
Yöt n. 20.30-8.00 kerran yöllä syö (4-6 välillä aamuyöllä), sitten aamupäivänokoset tunnin verran, iltapäivällä kahdet unet, yhteensä 2-4 tuntia ja kuuden maissa vielä yhdet pikkutirsat yleensä ehkä n. 30-45 min.
Omasta mielestä nukkuu oikein sopivan määrän, ja kun on itse tyytyväinen vauva :)
 

Yhteistyössä