Paljonko maksoi teidän joulukinkkunne?

vierailija
Hei en oo koskaan ostanu kinkkua aina ollu vierailla syömäs. Mut tänä jouluna ei vissiin mennä mihkään. Noni asiaan. Eli kun ostan kinkun koska se kannattaa laittaa sulamaan vai onko ne kinkut jo valmiiķsi sulatettuja?. Eli jos aatto yönä laittais uuniin ni kuinka kauan esim 4kg kinkku uunis?. Ja laitatteko vuuan alle?. Ja sit voiko ne rasvat kaataa veskiin?. Ainiin ja missä asteessa se kinkku parhaiten tulee?.
 
vierailija
Hei en oo koskaan ostanu kinkkua aina ollu vierailla syömäs. Mut tänä jouluna ei vissiin mennä mihkään. Noni asiaan. Eli kun ostan kinkun koska se kannattaa laittaa sulamaan vai onko ne kinkut jo valmiiķsi sulatettuja?. Eli jos aatto yönä laittais uuniin ni kuinka kauan esim 4kg kinkku uunis?. Ja laitatteko vuuan alle?. Ja sit voiko ne rasvat kaataa veskiin?. Ainiin ja missä asteessa se kinkku parhaiten tulee?.
Kinkun on hyvä olla sulanut ja huoneenlämpöinen. Laita kinkku paistopussiin ja pellille muista leikata paistopussiin kulma auki että höyryt pääsevät ulos kinkun paistuessa. Perussääntö on kilo per tunti. Uuni ensin 225 ja kun uuni on kuuma niin kinkku uuniin. Reilu puoli tuntia kuumalla ja sitten pudota lämpö 100. Paistoaika tästä on 4kg kinkulle 4h. Jos pidät nyhtöpossusta eli tosi kypsästä niin anna olla vielä tunti. Kinkun paistolientä ei saa kaataa viemäriin eikä wchen. Kaada liemi puhtaaseen maitotölkkiin ja sulje. Rasvalle on keräyspisteitä, johonka se voidaan viedä. Rasvasta tehdään ekologista biopolttoainetta. Jos keräyspisteitä ei ole lähettyvillä niin biojätteeseen.
 

Yhteistyössä