Paljastakaas parhaat lammasruokaohjeenne!

Blue
Karitsan sisäfilee suolalla ja pippurilla maustettuna paistetaan pannulla mediumiksi, tehdään loistava punaviinikastike ja valkosipuliperunat seuraksi. Meidän taivaallinen luottopääsiäisruoka!!
 
  • Tykkää
Reactions: rockyroad
kokki 3
tuossa sitä karitsaa paistuu pannulla mediumiksi, maustettuna suolalla ja pippurilla. muuta maustetta ei edes tarvinnu.
salaatin kanssa meni oikin hyvin ilman pottuja ja kastikkeita.
eikä maistu villasukille tai millekkään muullekkaan omituiselle.

http://i7.aijaa.com/b/00457/11972512.jpg
 
Blue
[QUOTE="vieras";28239551]lammas aina maistuu villalle ja vuohen juusto vuohelle. Karitsaa en voi ees ajatella.[/QUOTE]

Lammas maistuu melkein poikkeuksetta villalle, varsinkin ulkolaiset p*skat.... Vuohenjuusto maistuu aina vuohelta... Mutta karitsa on tosi hyvää, suomalaiselta luomutilalta ostettuna. :p
 
Lampaan paistipalat (n2x2cm) huoneenlämpöisenä kuumaan pataan öljyn, sipulin, valkosipulin ja timjamin kanssa, suolaa ja pippuria päälle ja puoli pulloa punkkua niin että lihat peittyy. Sitten unohdetaan pata uuniin 125-150asteeseen vähintään kahdeksi tunniksi. Voi sinne heittää laakerinlehtiäkin mukaan.

Lisukkeeksi käy vaikka uunijuurekset tai valkosipulikermaperunat ja vihreä salaatti.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: rockyroad
Kokki Vitonen
Lampaasta voi tehdä klassisia pataruokia esim burgundin pataa, currya jne. Karitsan liha tai oikeammin rasvan maku kun ei ole niin voimakas niin vähempi kypsentäminen, lihan roseeksi jättävä, antaa parhaan lopputuloksen.

Tai sitten lammasta särän tapaan voi myös tehdä uunissa, eli joulukinkun tapaan matalalla lämöllä pitkään.

Karitsan lihaa ei todellakaan kannata kypsentää liikaa, pataruokiin ym aina "huonompaa" lihaa, esim yli vuoden ikäistä lammasta, ei karitsaa.

Lampaan paistin ominaismakua saa vähenettyä/poistettua sillä että leikkaa kaiken näkyvän rasvan ja jänteet, kalvot pois. Se "villasukka" maku tulee vanhan lampaam rasvasta.
 

Yhteistyössä