Päivi Räsänen huolissaan kalsarikänneistä

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Päykkä on taas ihan omissa sfääreissään.. :D :DKristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen toi esille huolensa alkoholiongelmaisten perheiden tilanteesta poikkeustilanteessa.

– Pidän huolestuttavana sitä, kun maassamme on merkittävästi alkoholiongelmaa, mihin johtaa se, että nyt juopotellaan yhä enemmän kodeissa ja kun lapset eivät ole edes kouluissa, tällainen ulkopuolisen kontrollin ja tuen määrä näille lapsille vähenee.

Räsänen moitti kalsarikännikulttuuriin kannustaneita.

– Pidän vastuuttomana sitä, että jotkut elinkeinoharjoittajat ja jopa kansanedustajat ovat todenneet, että pitäisi olla suomalaista kalsarikännikulttuuria edistämässä.
 
vierailija
Mielestäni aivan aiheellinen huolestuminen. On typerää ylipäätänsä tässä tilanteessa markkinoida kännäilyä erikseen, kun muutoinkin on huolta terveydestä. Se, että koronan johdosta mm.lapsiperheet ovat keskittyneet kotioloihin etäkouluineen ja kenties vanhemmat etätöineen, kiristää jo itsessään ajan kuluessa perheen sisäisiä välejä, niin ei siihen lisämausteeksi tarvita ryyppäämiskulttuurin hehkuttamista ja alkoholin käytön lisääntymistä.
 
  • Tykkää
Reactions: Elena777
vierailija
Eipä ole ensimmäinen ulostulo aiheesta. Helsingin Jan Vapaavuori pohti jo aihetta, koska A-klinikan toimitusjohtaja ja vastaava lääkäri (olikohan Saario) oli tuonut asian esille.
 
Onhan tuo ihan asiallista ollakin huolissaan.

Paljon on perheitä missä lapset kärsii tällä hetkellä aikuisten ryyppäämisestä ja siitä, ettei kaapista löydy kuitenkaan ruokaa...sillon kun kouluun pääsivät, oli sentään se yks lämmin ateria arkisin syötävänä.
 
vierailija
Mikään tutkimus ei osoita, että koronakriisi olisi aiheuttanut tai pahentanut alkoholismia. Tuollainen väite on ihan yhtä tuulesta temmattu, kuin vanha klassikko ”suomalaiset eivät osaa juoda sivistyneesti”.

Jos sinulla on alkoholiongelma, niin sinä juot, oli koronaa tahi ei. Jos sinulla ongelmaa ei ole, et nytkään intoudu kiskomaan kossua päivät pitkät. Alkoholismia et myöskään itsellesi ehdi hankkia kuukaudessa tai parissa.
 
vierailija
Niin sitähän tässä tarvitaankin, että pimeä alkoholi alkaa virrata markkinoilla. Viina ei täältä hetkessä lopu ja kohta sulkeutuvat ravintolatkin ovat sitä täynnä. Baarinpitäjistä sitten pimeän lestinheittäjiä? Nuorempi ikäpolvi on tottunut myös ”alkoholin korvikkeisiin” joten siihenkään suuntaan en ketään tökkisi. Vaan idiootteja on tämä maa täynnä.
 
vierailija
Tiesittekö että juoda ei saa vaikka sinulla ei olisi ollenkaan lapsia. Kotona ei kalsarikännejä oteta ja piste. Olisi paras jos alkoholin juominen kiellettäisiin ihan kaikilta suomalaisilta, paitsi tietysti uussuomalaisilta.