päiväunien opettelu sisälle

Olipa hankala keksiä otsikko..
Kuinkas ootte opettanu ulkona nukkumaan tottuneet taaperot sisäpäikkäreille? Meillä poju 1v 7 kk ja AINA nukkunut ulkona. Keväällä toinen tulossa ja vaunut pitäis vapauttaa tulokkaalle. Kevään kovilla pakkasilla poju nukkui max. 20 min sisällä.
Nyt hirvittää jos heittää unet kokonaan pois sisälle opetellessa. Äiti kun tarvii omaakin aikaa ja levähdystauon päivällä.
 
Meillä tyttö on nyt nukkunu noin kolmisen viikkoa sisällä päikkärit, ennen sitä kipeenä oloa lukuunottamatta aina ulkona....ei siis ole suostunut nukahtamaan sisälle, korkeintaan puoleksi tunniksi jos sitäkään! Kolmisen viikkoa sitten ajattelin, että rattaat alkaa pituuden puolesta tulla ahtaiksi nukkua enää talvena päikkäreitä ulkona ja laitoin tytön normaaliin päikkäriaikaan pinnikseen. Jäin viereen makoilemaan, kuten yöunille mentäessäkin, mutta eipä tyttö nukkunu vielä kahden tunnin päästä sänkyyn laitostakaan....taas reilun tunnin päästä tästä isi laittoi tytön pinnikseen ja sinne sitten nukahti aika nopeesti, oli jo niiiiin väsyny, ettei muuta voinu! Toisenakaan päivänä minä en saanu tyttöä nukahtamaan, isi kyllä. Kolmantena päivänä olin tytön kanssa yksin kotona ja sain kuin sainkin tytön nukahtamaan pinnikseen noin tunnin pyöriskelyn jälkeen. Neljäntenä päivänä ajattelin kokeilla, että mitä neiti tuumaa, jos en jääkään viereen siksi aikaa, että hän nukahtaa (vaunut/rattaatkin olin aina vain lykännyt parvekkeelle ja neiti oli sinne nukahtanu alta aika yksikön yksikseen) ja suureksi hämmästyksekseni tyttö oli täydessä unessa noin kolmen vartin pyöriskelyn jälkeen :) Yöunillekin laitoin hänet sitten vain pinnikseen, lähdin itse pois ja sinne nukahti....tästä asti ei ole siis tarvinnu vieressä köllötellä ei päikkäreillä eikä yöunille mentäessä, nytkin neiti on nukkunu jo kohta kolme tuntia päikkäreitä :heart: ikää tytöllä 1v 5kk.

Rohkeasti vain yrittämään ja älkää lannistuko, jos ei heti onnistu.....olkaa vain määrätietoisia siinä, että ette laita lasta enää rattaisiin, jos kerta olette niin päättäneet!! Päivät voi jonkun aikaa olla kitinää ja väsymystä, mutta eiköhän se siitä helpota :hug:
 
Meillä nukkui kans aina päiväunet ulkona niin kauan kunnes nukuttaminen alkoi olla yhtä temppuilua.Niinpä vein omaan sänkyyn ja eka päivänä huuteli aika lailla, kävin välillä silittelemässä ja sinne sitten nukahti.Siitä asti on nukkunut sisällä, eikä tarvi ku viedä sänkyyn, siellä aikansa höpöttelee ja nukahtaa itsekseen ja nukkuu noin 1 1/2 - 2 tuntia.Nukkuu tosin pinnasängyssä joten ei pääse "karkuun,"eikä ole hoksannut vielä miten sieltä vois kiivetä pois (onneksi!)ja tytöllä ikää melkein 1v4kk ja tätä sisällä nukkumista ollut reilu kuukausi.Meillä tämä kävi siis aika kivuttomasti,mutta se on tietenkin aika yksilöllistä.
 
meillä siirryuttiin sisäpäikkäreihin 1v 6kk ja alkuun unet oli lyhyitä ja saattoi nukkua kahdet lyhyet välillä mutta nyt sujuu jo.
tavallaan jouduin pitämään uuden unikoulun sisälle siirryttäessä mutta nyt sujuu jo.siitä on siis 3kk.
meillä tuli samaan syssyyn muutto,oma huone,uusi(jatkettava sänky) sänky ja sisällä nukkuminen....paljon muutoksia mutta vaikeuksien kautta voittoon on menty =)
 
Meillä poika täytti juuri vuoden ja nukkunut n.pari kuukautta päiväunet sisällä. Ajattelin, että vaihdos ulkoa sisälle kävisi "kivuttomammin", kun totutan hänet suhteellisen aikaisin "sisäpäikkäreihin". Ei ole vielä ehtinyt muodostua niin piintyneitä tapoja:)

Vaihdos meni meillä hyvin. Taktiikkana se, että poitsu pinnasänkyyn ja "hyvien päiväunien" toivotusten jälkeen poistuin huoneesta. Sinne hän sitten nukahti omien höpinöittensä päätteeksi:) Ekoina päivinä n.tunnin jälkeen. Tietysti välillä täytyi käydä antamassa tuttia tai hieman silittelemässä, jos meno meni liian vauhdikkaaksi! Nykyään nukahtaa saman tien ja nukkuu vaihtelevasti 2-3 tuntia.

Eli varmasti teilläkin opitaan uuteen järjestelyyn sinnikkään harjoittelun ja päättäväisyyden myötä:)
 

Yhteistyössä