Päästäisitkö 7v ikäisen yksin pyöräilemään 2km?

  • Viestiketjun aloittaja kysmys
  • Ensimmäinen viesti
kysmys
Jos pyörätie vilkas ja yhden pitkän sillan ylitys, jossa tien ja pyörätien välissä ei ole mitään, eli autot menevät todella läheltä ohitse, rekat ja bussit samoin.
 
Nippa nappa ehkä päästäisin jos olis ihan pakko. Meillä tuollainen samanlainen matka kylille ja juuri samanlainen silta joka aina pelottaa.... Meillä tyttö täyttää syksyllä 10v ja nyt tietty on jo yksin pyöräillyt moneen kertaan mutta edelleen aina muistutan varovaisuudesta jne.
 
Liila
Minä pyöräilin 7 vuotiaana ekaluokkalaisena 3 km koulumatkat kaupungin halki. Matkalla oli monenmoista tienylitystä ja yksi joenylityskin, jossa ränsistynyt kapea kevyen liikenteen silta.

Eipä silloin 70-luvulla tällaisia juttuja mietitty.
 
Meillä 8 ja 10 vuotiaat, lapset, tyttö ja poika. Molemmat varsin vilkkaita tapauksia. Kulkevat kouluun polkupyörillä n. 1,8 km matkan ilman pyörätietä, ja samalla tiellä ajaa rekat, linja-autot ja henkilöautot sun muut härvelit.
Luottoa on pakko olla, koska ei ole hirveesti vaitoehtoja. Ja sitäpaitsi, jos lapsi on tarpeeksi älykäs, niin varmasti oppii hetkessä liikenteen joukossa suhailun.

Teillä siis on oikein pyörätie? Mikäs ongelma siinä sitten on? En oikein tajua, joskus on sentään kouluun hiihdetty ja kävelty pitemmältäkin. Ei pyörätiessä nyt luulisi olevan mitään ihmeellistä! Meillä lapset opastettiin koululle tietä pitkin ihan kokonaiset kaksi päivää, ja sen jälkeen ovat koluun itse menneet ja tulleet.

Vahinkoja sattuu, kyllä, mutta kukaan vanhempi ei voi sille mitään jos joku ulkopuolinen tekijä lapselle jotain aiheuttaa. Siksi kaikki ylihysteerinen hyssyttely on aivan turhaa. Toisia ihmisiä kun ei voi kasvattaa sitä silmällä pitäen, että omat lapset ovat liikenteessä, niin se vain on. Joten pyörätie on jo herkkua, mutta omasta lapsesta se on paljolti kiinni miten siellä liikenteen joukossa pärjää! =)
 

Yhteistyössä