* OYS 2011 hoidot *

piu_pau, joo, pas olisi tarkoitus tehdä omaan kiertoon, kun kierto on ollut tasainen. Tsemppiä sulle 3.een hoitoon! Toivotaan, että kolmas kerta toden sanoo!

Piatu, lohtuhalit! Tsemppiä tulevaan hoitoon. Toivotaan, että clomit auttaisivat nyt hoitojen välissä :hug:

Omaa napaa:
Eilen kävin uusinta ultrassa, tein matkan varrella ovistestin, kun meiltä on ultraan matkaa 180 km (pitkä matka, huokaus). Ja kappas vaan, digitesti näytti positiivista. Mutta koska perjantain ultrassa oli follikkelit 6 mm kokoiset, päätin jatkaa matkaa. Lääkäri ultrasi ja sanoi, että vasemmalla puolella on 20 mm follikkeli, ja ovulaatio siis tulossa justiinsa. Varattiin siirtoaika perjantaille klo 12. Nyt vaan peukut pystyyn, että joku niistä 5.stä alkiosta selviää sulatuksesta ja päästään siirtoon. Alkiot on pakattu 3 olkeen (2+2+1) ja niitä aletaan sulattelemaan torstaina.. jännäääää
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: piu_pau
Täällähän on ollut elämää :)

piu_paulle voimia kolmanteen hoitoon. Josko kolmas kerta toden sanoisi.

Piatu, voi ei :( Suosta noustaan taas!

Nipsu74, kuljetteko OYS:issa ultrissakin? Me ollaan käyty kotipaikkakunnan sairaalassa ultrissa, mutta yhteistyö ei ole pelannut ja ultria on tehnyt epäpätevät lääkärit niin päätettiin tehdä seuraavat ultrat myös OYS:issa. Meillä matkaa 250km..

ON: Meillä kolmas IVF meni penkin alle, unohtui kotipaikkakunnan polin aloittaa profylaktinen antibiootti ja follit olivatkin olleet todellisuudessa pienempiä viimeisessä ultrassa, joten irrotuspiikki pistettiin liian aikaisin. Tämän johdosta 20 follista 10 oli tarpeeksi isoja ja nekin osoittautui raaoiksi yhtä lukuunottamatta. Yksi siirrettiin ja tuloksena oli menkat jotka alkoivat pari päivää sitten.
OYS:ista sanoivat suoraan että tämä kolmas hoito epäonnistui ja syy ei ollut meissä vaan jossain ihan muualla. Tarjosivat neljättä hoitoa ja se otetaan vastaan. Yritän saada sen neljännen yhden välikierron jälkeen.

Kortisonithan meille sittenkin aloitettiin, tosin vasta punktion jälkeen joka oli lääkärin mukaan liian myöhään. Punktion teki eri lääkäri joka olikin sitä mieltä että ehdottomasti kortisonit mukaan. Antoi reseptin tulevaa hoitoa varten, jotta ehdin aloittaa ne ajoissa.
 
Nellikaneli Joo, ultrat tehdään Oysissa, täällä missä minä asun on vaan terveyskeskus ja minen luota että arvauskeskuksen lääkärit osaa hommaansa :(

Olipa harmillinen tuo teidän kolmas hoito, mutta onneksi saatte neljännen hoidon. Onnea tulevaan hoitoon!
 
piatu, stempit seuraavaan hoitoon. Jos saa kysyä, mimmonen hoitokompo (syy, lääkkeet, lopputulos) teillä on yleensä ollut? Mielenkiinnolla kyselen kun meillä ei ole järin hienosti mennyt.

Nipsu74, matkaa on teillä mukavasti... Peukut perjantain siirrolle! :) Pakkasessa teillä on kuitenkin mukavasti huuruneniä.

Nellikaneli, höh kun tyrivät. Ihan taatusti teille kuuluu neljäs hoito. Olen ymmärtänyt että hoitokerrat ei vähene, jos siirtoon ei päästä.

valoa, missä vaiheessa teidän hoidot on?
 
Kiitos tsempeistä :)

piu_pau, eli me ollaan selittämättömiä, eka ivf meni suprecur+fostimon lääkityksellä, annostus 150iu 7päivää jonka jälkeen nostettiin 300iu kun ei meinannu vastetta olla. Ultrassa näky 5munasolua, mutta tulos oli kaks jotka ei siis ivf:llä hedelmöittyny.
Seuraavaksi päätettiin tehdä icsi, lääkitys oli synarela+menopur, annostus heti 300, ja olikhan toisen ultran jälkeen laskettiin 225. Munasoluja näky taas vain 5+muutama pienempi. Tulos oli kaksi kypsää ja TOP siirrettiin --nega ja nyt oli toi pas josta myös nega.
Jännä nähdä mikä mahtaa olla lääkitys seuraavaan hoitoon.
Inseminaatioissa mitä tehtiin siis kaksi, niin oli clomit ja menopur 75iu pari päivää, silloin vaste oli ihan ok, tais olla kaks/kolme munasolua kummallaki kertaa.

Nipsu74 peukut pystyyn perjantaille että saatte ajaa Oyssiin asti :) Meinas olla itelläki jännät paikatviimeksi kun ei ollu kun yks alkio pakkasessa ja aikoivat soittaa siirtoaamuna jos ei olekkaan siirrettävää, meilläkin kun tuota matkaa tulee ~400km, ja lähdin siis ajamaan vasta aamulla kun ei ollut mahdollisuutta mennä ed. päivänä.
 
valoa, jei! Onnea piinapäiviin. :)

Jep, me jonotellaan taas. :headwall: Nopsaan menee hoidot, kun ollaan päästy vain tuoresiirtoon. piatu, sillä kyselen kun meilläkään hoidot ei ole menneet nappiin. Munasoluissa on ollut paljon raakoja ja hävikkiä on muutenkin kun hedelmöittyneistä suurin osa on fragmentoituneita/monitumaisia. :( Selittämättömiä ollaan. Ens kerrallakin on pitkä kaava, menopuria 300 yksikköä ja punktiota yritetään viivytellä mahdollisimman pitkään. Saas nähdä kuinka käy. Tosin tovin saa odotella. Hoito menee ens vuoden puolelle.
 
piu_pau Joko olet saanu hoitosuunnitelman? Pyysin hoitajalta että josko sais reseptit tälle vuodelle että vois hyödyntää lääkekaton, ei voinut luvata mitään :/ Tuumas vain että yrittävät keretä laskemaan hoidon ajankohdan..
Juu nopsaan menee, vuodessa mekin ollaan nämä kaikki käyty. Siinä välissä pari ystävää on lähteny jo kakkoskierrokselle.. Masentavaa.

valoa toivotan nopeasti meneviä piinapäiviä ja tietty + tulosta :)
 
piatu, ei olla saatu vielä hoitosuunnitelmaa. Jos jonotusajat eivät ole muuttuneet viime vuodesta ja keväästä, niin saadaan kyllä suunnitelma ja reseptit tämän vuoden puolella. Viime syksynä mentiin suurinpiirtein samaan aikaan jonoon ja hoito oli helmikuun alusta. Sumutkin alkoivat jo tammikuun puolessa välissä.
 
Valoa Tarrasukkia ja vauvaliimaa :heart:

Sitten vähän omaa napaa:
Kiitokset kaikille tsemppauksista :heart:
Eli tosiaan, siirtoon päästiin ja mukaan saatiin 1 luokan 3 soluinen pieni vauvan alku. Pakastettaessa oli ollut 1 luokan 4 soluinen, eli oli menettänyt yhden solun sulatuksessa. Siinä vaiheessa kun luokitus oli tehty sulatuksen jälkeen, ei alkio ollut vielä ehtinut jakautua. Sitä, että missä vaiheessa sulatuksen ja siirron välillä tuo luokitus on tehty, ei hoitaja osannut sanoa, laboratoriosta varmaan olisi saanut vastauksen... No, toivon, että pikkuinen on sitkeä ja alkaa jakautumaan ja tarraa pieneen yksiöönsä seuraavaksi 9 kk.deksi. Tukilääkitykseksi sain lutinukset ja niitä tulee käyttää r-testiin saakka, joka on sitten 2 viikon päästä.

Nyt menossa pp3, oireita... niinpä niin, vaikka kuinka aikoo olla kyttäämättä itseään/oireita, siitä huolimatta tulee rekisteröityä kaikki nippaukset ja jomotukset. Vähän on vasenta munasarjaa pistellyt (ovis siltä puolelta) ja kohtuakin on välillä jomotellut. Tiedän kyllä, että vielä ei pysty edes olemaan mitään oireita raskaudesta, mutta ihmismieli on vaan niin hupsu :headwall:

Muoks*
Olen tässä pohtinut kovasti sitä, että kuinkahan tässä hoidossa tulee käymään, kun se meidän pikkuinen huurunenä ei ollut vielä ehtinyt jakautua ennen siirtoa. Netistä olen yrittänyt etsiä, mutta en ole löytänyt vastausta...

:attn: :attn: Onko kellään tietoa siitä, että milloin alkion pitäisi jakautua sulatuksen jälkeen tai milloin se luokitus tehdään sulatuksen jälkeen?

Pitkät on päivät testipäivää odotellessa :popcorn:
 
Viimeksi muokattu:
heip kaikille! Olen uus tällä palstalla. Olen ollut kuumeilijoissa ja nyt alan ymmärtämään että on parempi hyväksyä ja siirtyä tälle puolelle. Raskasta, mutta toivottavasti kuumeilu jatkuu positiivisissa, joskin erilaisissa, merkeissä täälläkin!!

Menetin siis oikean munatorveni kohdun ulkoisessa raskaudessa kesällä ja vasen munatorvi on ollut tukossa jo 2003 ja vieläkään ei mennyt nesteet läpi. Kiinnikkeitä tms ei löytynyt, ulospäin kuuluma siisti munatorvi (oikean munatorven poiston yhteydessä tarkistettu). Näin ollen ymmärtäisin että ivf on meille ainoa mahdollisuus raskautua. Nyt kuitenkin oysissa lääkäri päätti että 6kk yritämme luomuna, ennen kuin pääsemme jonottamaan edes aikaa lapsettomuuspuolelle gynen polilta! 3kk takana ja kertaakaan en ole ovuloinut - ainakaan testien mukaan. Ovulaatiossa ollut aiemminkin häikkää. Takana siis synnytykset 2001 ja 2004 sekä 1 rypäleraskaus, 1 kohdun ulkoinen raskaus sekä 6 alkuraskauden keskenmenoa. Keskenmenoille ei ole löytynyt syytä - juuri sain verikokeiden vastaukset ja nekin olivat normaalit.

Onko teidän mielestänne normaalia että yhden tukossa olevan munatorven kanssa käsketään luomuna 6kk yrittämään? Olemme 32 ja 34vuotiaat, joten emme ihan nuoria enää. Yhteisiä lapsia meillä ei ole, vaan uusioperhettä rakennamme.

Osaatteko sanoa kuinka pitkät jonot on oysissa ensimmäiselle käynnille? Ja kuinka pitkät jonot sitten itse ivf hoitoihin?

Kiitos jo etukäteen ja kaikille hirmuisesti voimia poluillenne <3
 
Hei kaikki!
Pikkuhiljaa on aika siirtyä tälle puolelle. LKS potilaita ollaan, mutta OYS tekee varsiniset hoidot. Matkaa meilläkin kertyy aina se 300 km per sivu kun käydään pyörähtämässä.
IVF jonoon päästiin jonottelemaan syyskuun alussa.
Takana reilu 9 v lapsetomuutta ja aikaa ilman ehkäisyä. Nykyisen puolison kanssa ollaan yritetty 3 vuotta, joista reilu vuosi hoidoissa.
Selittämättömiä ollaan.
Aukkari ok, clomeja 6kk, 3x inssi clomi+menopur+pregnyl. Nyt jonotusaikana kiertojen venymistä estämässä terot kp 14-25.
Toiveissa on, että reseptit saataisiin tämän vuoden puolella, jännä nähdä.
 
Tervetuloa cassis ja ange :)
ange jono ivf:ään on kai noin 5-6 kuukautta tällä hetkellä.

Onnittelut plussista nipsu74 ja valoa :)

piu_pau luin toisesta ketjusta että sait jo hoitosuunnitelman, hieno homma! Postia odotellassa :D tuliko jotain muutoksia verrattuna edellisiin hoitoihin?

Itsellä ei ainakaan tämä eka clomi kierto onnistunu, arvelin vielä toisen kierron kokeilla kun on tabuja jäljellä.
 
Kiitos Piatu! Sain clomit kokeille vaikka vähän ihmettelinkin että miten sillä yhellä tukkeutuneella munatorvella tulisin helpommin clomien kanssa raskaaksi ;) mutta koska ovistikkuihinkaan en oo positiivista tulosta saanut niin testataan odotellessa tätäkin :)

Kalevalaisella jäsenkorjaajalla kävin muuten just. Onko muita käyneitä? Useinhan kuuluma esim lantiokorin suoristus on voinut auttaa raskautumiseen - huhujen mukaan :) mitäpäs sitä ei kokeilisi!
 
Ange ja Cassis, tervetuloa :)

Ange, olen käynyt kalevalaisessa jäsenkorjauksessa viime helmikuusta lähtien n. joka toinen kuukausi. Useamminkin kävisin mutta aikaa jäsenkorjaajalle on vaikea saada. Mulla on paha skolioosi, joten siihen olen apua hakenut. Akupunktiota ajattelin jäsenkorjauksen kaveriksi. Olen aikaiseminkin sen kokenut hyödylliseksi. En usko että se ratkaisee meidän lapsettomuusongelmia, mutta voin paremmin. Olen konttorirotta ja istuminen saa hartiat ja selän jumiin tuon tuosta.

Nipsu74, mitä kuuluu?

piatu, juu :) Reseptit tupsahti viime viikolla. Nopeammin tulivat kuin ajattelin. Tosin laskeskelin että kierrot ei osu nappiin hoitosuunnitelman kanssa. Tärkeintä onkin että saan lääkkeet tämän vuoden puolella että päästään hyödyntämän lääkekatto.

Hassua, että alkaa tuntumaan että toisaalta tämä kolmas hoito tulee ihan liian pian. :LOL: Pitäis kovasti ottaa itseää niskasta kiinni ja alkaa liikkumaan ja hieman petrata syömisiä. Kahvin lipittelyt yritän pitää minimissä. Tosin pannu kaupalla en sitä nytkään juo, mutta täytyyhän sitä kaikki vippaskonstit kokeilla. Vähentämisestäkään ei haittaa ole. :)

Teille ei ole hoitosuunnitelmaa tainnut vielä tulla?

Valoa, toisesta pinosta luin että plussasit. Onnea! :heart:
 
Viimeksi muokattu:
Tervetuloa Ange ja Cassis

Piatu Kiitos :heart:

piu_pau Tein viime viikolla r-testin, oli ensin aika haalea, mutta vahvistui siitä sitten. Perjantain (virallinen testipäivä) viiva oli jo aika vahva, eli raskaana ollaan, ainakin tällä hetkellä :)

Se, mikä on nyt alkanut mietityttämään (huokaus, kun osaisi ottaa joskus rennosti), että olisikohan tukilääkitystä pitänyt vielä jatkaa. Lääkärin kirjoittamassa reseptissä oli 5 viikon kuuri, mutta apteekissa sitten farmaseutti (vai mikä se ny on) katsoi, että siinä reseptissä on varmaankin kirjoitusvirhe ja sanoi että yleensä ne on 2 viikoksi. No, nyt sitten kun tukilääkitys on loppunut on herännyt ajatus, että jospa se lääkäri oli sittenkin tarkoituksella kirjoittanut 5 viikkoa ja nyt sitten käykin huonosti :headwall:
Täytyy tänään soittaa Oysiin ja kysyä miten asian laita on.. ja että jos se 5 viikkoa oli oikein, kannattaako enää hakea koko tukilääkitystä (lopetuksesta pari päivää).. On tää sitten vaikeaa :ashamed:

Oireita ei edelleenkään ole, no mitä nyt välillä tulee etova olo ja mahassa pieniä menkkajomotuksia. Tissitkään ei ole kipeät, joten siksikin tuntuu, että mitenkähän lie koko raskauden kanssa enää.. onkohan pikkuinen enää pesää rakentamassa 9 kk:n matkaa varten :'(

Muoks* Sain Oysista ivf-hoitajan kiinni.. Raskas kivi tipahti sydämeltä, hoitaja kertoi, että jos olisi tehty lääkkeelliseen kiertoon pas -siirto, niin silloin olisi pitänyt käyttää lääkketiä 5 viikkoa. Mutta nyt tässä minun tapauksessa kun oli luonnolliseen kiertoon, niin silloin käytetään 2 viikkoa. Eli jos raskaus päättyy, ei se ainakaan tuosta tukilääkityksestä ja sen lopettamisesta johdu.

Arvannette varmaan, että seuraavaksi olen alkanut pähkäilemään varhaisultraa yksityiselle, kun Oys ei kuulema sitä enää tarjoa (ainakaan tällähetkellä)... :ashamed:
 
Viimeksi muokattu:
piu_pau ei ole tullut hoitosuunnitelmaa vielä, luulis että tulis pian kun aika samaan aikaan mentiin jonoon kuin sinä :)

ange ei ole tullut käytyä kalevalaisella jäsenkorjaajalla, miettinyt kyllä, mutta lähin taitaa olla yli sadan kilometrin päässä :/ toisaalta, niin on ultratkin :D

nipsu74 aika jännä ettei saa varhaisultraa Oyssista, meille sanottiin että jos plussa olisi tullut niin varhaisultra olisi pitänyt varata omaan keskussairaalaan eli meidän tapauksessa LKS:sään.
 
Ei mulle annettu mitään pas.sin potilasohjetta :(

Höh.. näköjään on monenlaisia käytäntöjä.. Mutta soitanpas heti aamusta OASiin ja tiedustelen tilannetta.

Niin vaan onkohan siinäkin keskussairaala kohtaisia eroja, eli LKS ottaa, OAS ei. No sepä selviää huomenna. Paitsi että OAS on aluesairaala, onkohan se eri asia kuin keskussairaala.. :confused:

Kiitos tiedosta piatu :heart:
 
Viimeksi muokattu:
Kyllä mulle ainakin on tehty alkuraskauden ultrat oysissa aina kun olen siirrosta raskautunut,viimeisin nyt heinäkuussa. Ja hoitaja oikein painotti että muista heti ilmoittaa jos tulee plussa niin varataan ultra. Onkos siellä alkanut säästö näissäkin hommissa?? :O

Bluebaby ja vauveli 20+5
 
Mullekin on aina aiemmin sanottu et plussan jälkeen ultra polilla. Pari viikkoa sitten soitin plussasta ja sanovatkin, ettei ultra-aikoja ole antaa. Olin vähän ymmälläni. No, se meni kesken eikä ultraan ole tarvetta enää :(
 

Yhteistyössä