OrpoPurran hallitus on Suomelle täystuho

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
"SDP:N PUHEENJOHTAJA Sanna Marin (sd.) nosti esiin keskiviikkoiltana MTV:n vaalitentissä suursijoittajien verovapaat osingot.

Marin sanoi ihmettelevänsä, miksi kokoomukselle ei käy isojen institutionaalisten sijoittajien sijoitustuottojen verovapauden poistaminen. Hän korosti itse, että esimerkiksi ammattiyhdistysliike on institutionaalinen sijoittaja.

– No nyt löytyy yhteinen asia, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo heitti väliin.

Marin lisäsi, että verovapaus pitäisi poistaa myös muilta institutionaalisilta sijoittajilta kuin ay-liikkeeltä. Hän korosti, että ammattiyhdistysliikekin tukee tätä.

Vasemmistoliitto ja Sdp ovat jo pitkään kannattaneet lähdeveroa, jolla voitaisiin puuttua sijoittajien ja myös ay-liikkeen osinkojen verovapauteen. Sen sijaan keskusta ei verolle lämmennyt.

Viiden prosentin lähdevero osinkoveroista vapautetuille yhteisöille on kirjattu myös Marinin hallituksen ohjelmaan. Sdp:n arviot veron tuotoista ovat liikkuneet 400 miljoonan euron tuntumassa.

Koska ammattiliitot luokitellaan yleishyödyllisiksi yhteisöiksi, ne eivät nykyisin maksa osingoistaan pääomaveroa. Sama kohtelu on myös erilaisilla rahastoilla."


Ei kelvannut kuitenkaan Orpolle oikeistolle
Fiksua puhetta demarilta.
 
vierailija
"Säätiöt ym. yleishyödylliset yhteisöt. Sdp on kaavaillut niille 5%.n lähdeveroa tuotto 400 - 600 miljoonaa euroa vuodessa, kun listaamattomien yritysten veroedun poisto toisi noin 800 - 1000 miljoonaa euroa vuodessa."

Yritti jo 2019 mutta kepu esti EK:n, Suomen Yrittäjien, Perheyritysten Liiton js Keskuskauppakamarin painostuksesta.

Säätytalon kulisseissa kipinöi Sdp:n veroehdotuksen vuoksi
15.5.2019
"Sdp:n lähdeveroesitys aiheuttaa kipinöintiä Säätytalolla käytävissä hallitusneuvotteluissa.

EK, Keskuskauppakamari, Perheyritysten liitto ja Suomen Yrittäjät ovat vedonneet Kauppalehden mukaan hallitusneuvotteluihin osallistuviin puolueisiin, jotta Sdp:n ajamaa lähdeveroa ei toteutettaisi.

Verotyöryhmää hallitusneuvotteluissa johtava Timo Harakka (sd) on korostanut, että lähdeveroesitys koskisi ennen kaikkea ulkomaisia institutionaalisia sijoitus- ja eläkerahastoja, jotka on nyt vapautettu osinkoverotuksesta.

Lähdevero koskisi myös säätiöitä ja ammattiliittoja. Sdp:n mukaan viiden prosentin vero tuottaisi valtion kassaan rahaa jopa 400 miljoonaa euroa vuodessa.

Sdp:n verovastaava Timo Harakka on tuonut esiin, että viiden prosentin lähdevero koskisi myös ammattiliittojen osinkoja. Normaalivuotena ammattiliittojen maksamien lähdeverojen määrä olisi lähellä kahta miljoonaa euroa."
Oikeisto petti taas 😡
 
vierailija
Rinteen/Marinin hallitukset saivat valtionvelkaperistöä aiemmilta 2010-luvun oikeistojohtoisilta kepun ja/tai kokoomuksen johtamilta hallituksilta 106,4 mrd euroa.

Rinteen/Marinin kauden kriisien jälkeen valtionvelkaa oli Marinin kauden lopulla 152 mrd euroa.

VM ennuste kertoo että Orpon kauden lopulla valtionvelkaa on 212 mrd euroa, eli Orpo ja Purra lisäävät valtionvelkaa 60 mrd eurolla, KAIKKIEN AIKOJEN VELANOTTOENNÄTYS jättimäisistä leikkauksista huolimatta.

Eikä taida edes riittää koska tuon VM:n 60 mrd euron velanoton luvun takana on hallitusohjelman kaavailemat 100 000 uutta työpaikkaa. Jos niitä ei saada OrpoPurra lisäävät velkaa noin 65-70 mrd euroa!

Superlatiivien hallitus.
OrpoPurra on tosiaan täystuho.
 
vierailija
Pöllöpersut luulee että köyhät maahanmuuttajat ovat ongelma.
Eivät ole. Ihmispolot.

Kyllä ne on meidän vilunkirikkaat, välistävetäjät, koroillaelävät ja mitään tekemättä mijoonia tai satoja miljoonia vuodessa saavat.
 
vierailija
" En muuta keksinyt", sanoi Orpo Purralle

Orpo puolustautui muun muassa vakuuttamalla suomalaisille, että huolimatta valtion vaikeasta taloustilanteesta hallitus hakee jatkuvasti keinoja valtion tulojen kasvattamiseen. Hän myös huomautti, että Suomessa käytetään ”veroeuroja” tänä ja ensi vuonna enemmän kuin koskaan Suomen historiassa.

Vastauksen jälkeen pääministerin mikki jäi auki. Istuuduttuaan takaisin alas Orpo kommentoi puolustuspuhettaan vieressä istuvalle valtiovarainministeri Riikka Purralle (ps).

– En muuta keksinyt.
 
vierailija
Orpo on velmu tyyppi. Kieroilee ja luistelee ja välttää vastuuta. EK:n pikku puudeli. Ei mikään suomalainen mies. Ja nyt vielä rasistitkin menevät suomalaisten ja Suomen tasavallan perustuslain edelle.
 
vierailija
Hahhahaha, muistatteko kun jotkut häyrysi, että Suomen kansa edelle?

Kai se on se sama, että naiset ensin, vaikka heikoille jäille.
Nyt Suomen kansa ensin laitetaan mankeliin, leikataan ja kurjistetaan ensin!
Viedään terveydenhuolto, viedään koulutus, meidän tähtivalttimme, annetaan verorahaa yrityksille, kuten Viking Line, joka voi sitten jakaa 18 miljoonaa osinkoa omistajilleen, jotka voivat viedä sen ulkomaisille off-shoretileilleen.
 
vierailija
On hyvin muistissa miten Petteri Orpo laski vuonna 2015 kymmeniä tuhansia sosiaaliturvapaikan hakijoita turvallisesta maasta Ruotsista Suomeen ja totesi että turvapaikanhakijoiden motiivien arvostelu on rasismia.
Tätä laskua Orpo nyt maksattaa veronmaksajilla..kuten myös 2020-2021 koronasossutukia, joita elinkeinotteluelämä vaati miljardeilla Business Finlandin, Ely-keskusten, Taiken ym. kautta, ja joita Orpon kokoomus, EK, Suomen Yrittäjät, MaRa, Tapahtumateollisuus, huippuartistit vaativat vielä paljon saatua enemmän ns. "helikopterirahana", jonka käyttöä ei olisi edes valvottu. Kaverikapitalistista ja patamustimmasta porvaristakin tuli tulipunainen sosialisti, kun sossutukia oli saatavissa ja aivan toisilla standardeilla kuin taviksille, mm. työttömäksi koronan takia jääneille tai lomautetuille työläisille. Elinkeinotteluelämän herrakerhon koronasossutuissa puhuttiin keskimäärin 100 000 eurosta per sossupummi.
 
vierailija
”Petteri Orpo. Niinpä tosiaan, mitäpä sanoisin miehestä nimeltä Petteri Orpo. Hänhän käy hallitusneuvotteluja Säätytalolla? Kyllä, uskon, että minulla on hänestä sanottavaa, ja taidanpa tosiaan myös lausua ajatukseni julki.

Olen nähnyt Petteri Orpon kerran elävässä elämässä. Poikkesin 2011 eduskuntavaalien alla Hämeenkadulla kokoomuksen Kahvila Korvassa kuuntelemassa, kun silloinen puoluehallituksen jäsen Petteri Orpo kertoi kuulumisia vallan huipulta. Tällöin hän antoi jo viitteitä persoonastaan.

Petteri Orpo oli sonnustautunut tyylikkäisiin bootseihin. Hän jutteli turkiksiin pukeutuneille tamperelaisille kokoomusrouville, miten ”talouden talvisota on voitettu” ja ”Portugalin tukipakettia ei tarvitse tehdä, sanoi Soini mitä hyvänsä”.

Vieraana olleet äänestäjät nyökkäilivät hymyillen, vakuuttuneina kaikesta siitä, mitä tämä kauniisti asiansa esittänyt mukava ja ystävällinen nuori mies heille puhui. Vaalien jälkeen meni viikko, niin tukipakettia väsättiin.

Petteri Orpon poliitikon arsenaali oli selvä ja ikipätevä: ja jos joku asia on kansalaisille epämieluisa, kiistetään se! Ainakin ennen vaaleja. Tietynlainen saavutus oli, että tämä heppu puhui siis puuta heinää jopa kärkkäämmin kuin, no, Timo Soini.

Poliittisena opportunistina Petteri Orpo onkin ollut omaa luokkaansa. Alexander Stubbia on moitittu, mutta puoluejohtajana ja pääministerinä hän selvästi _halusi_ yhdistää kokoomuksen eri tahot. Tämä oli itsetuhoinen kuvitelma pyrkyrien puolueessa. Kovin pyrkyri oli Petteri Orpo.

Taas kerran: ennen valintaasi voit luvata ihan mitä vain, kunhan sillä irtoaa valta. Ja sitten tehdä mitä vaan. Vuonna 2019 Orpo totesi Ylen vaalitentissä, että koulutusleikkaukset oli pakko tehdä talouden tasapainottamiseksi, mutta ”sivistys löytyy kyllä porvarin sielusta.





 
vierailija
OrpoPurra: Luodaan kannustimia, että jaksamme painaa duunia myös perjantaina eikä lähdetä kalastamaan mökille.

Sama suomeksi. Tehdään palkoista niin paskoja, että jatkossa on pakko painaa sekin aika duunia, minkä on voinut vielä kymmenen vuotta sitten käyttää rannalla
 
vierailija
Vasemmistolaisten tapa elää muiden rahoilla on Suomen tuho.
Kokoomuksen kapitaalikommarit ja kepun agraarisosialistit ne varastaa suurimman osan vero- ja velkarahasta itselleen. Sossutuetut voitot kaverikapitalisteille, tappiot, kulut mm. yhä suurmepi osa palkkakuluista (palkkatuet, työharjoittelu, alipalkkaus jota yhteiskunta kompensoi) ja ympäristörikokset kansallistetaan eli sosialisoidaan veronmaksajille, kansalle, yhteiskunnalle. Voitot heille, kulut meille se on porvarisosialismia!
 
vierailija
Kokoomuksen kapitaalikommarit ja kepun agraarisosialistit ne varastaa suurimman osan vero- ja velkarahasta itselleen. Sossutuetut voitot kaverikapitalisteille, tappiot, kulut mm. yhä suurmepi osa palkkakuluista (palkkatuet, työharjoittelu, alipalkkaus jota yhteiskunta kompensoi) ja ympäristörikokset kansallistetaan eli sosialisoidaan veronmaksajille, kansalle, yhteiskunnalle. Voitot heille, kulut meille se on porvarisosialismia!
👍

Ja jotkut vielä äänestävät näitä ja suovat heille kelpo oltavat.
 
vierailija
OrpoPurra: Luodaan kannustimia, että jaksamme painaa duunia myös perjantaina eikä lähdetä kalastamaan mökille.

Sama suomeksi. Tehdään palkoista niin paskoja, että jatkossa on pakko painaa sekin aika duunia, minkä on voinut vielä kymmenen vuotta sitten käyttää rannalla
Mökkeily on ainakin minulle so last season. Yle aamussa oli juttu Kustavista. Nykymökkeilijöt eivät jää mökilleen hakkaamaan loputtomasti halkoja vaan he haluavat virikkeitä. Päähäni ei mahdu miksi pitää kustantaa kakkoskoti ja sinkoilla sieltä hakemaan virikkeitä, jotka löytyvät talviasunnon läheltä.
 

Yhteistyössä