OrpoPurra korotti pörriäisten Kelakorvauksia, hyöty jäänyt olemattomaksi

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Kokoomuksen logiikka näissä on ollut aivan uskomatonta. He ovat koko ajan väittäneet, että asumistuet menevät vuokriin hintojen nousuna, mutta samaan hengenvetoon naama peruslukemilla ovat väittäneet, että kela-korvaukset eivät muka menisikään sitten terveyspörriäisten omistajien taskuun vaan ne jotenkin maagisesti alentaisivat yksityisen hintaa ja lisäisivät käyntejä ja nyt tuli tutkittua faktaa siitä, jonka jo kaikki tiesivät, että näin ei käy.

Ja uskomatonta, jos joku ihan oikeasti on kirjoittanut esitykseen, että "tavoitteena on, että käyntikerrat nousisivat lääkärien erikoisaloista riippuen 10 tai 20 prosenttia." Tuossahan ei ole koskaan ollut mitään realismin häivääkään vaan kyse on ihan silkoista pilvilinnojen rakentelusta.
 
vierailija
Jopa minä ns tavallinen suomalainen tallaaja ymmärsin tämän etukäteen, ei siis mitään hyötyä eikä hoitojonot perusterveydenhuollosta pienentyneet.

En voi käsittää, mitä ihmeen "asiantuntijoita" OrpoPurra kuuntelee. Lääkäriliitto ihmetteli tätä Kela korvaustouhua.

Vai onko tarkoituskin kaataa julkinen perusterveydenhuolto ja ilmeisesti on näillä Kokoomuksen ja Perussuomalaisten edustajilla on omaa rahaa /kytköksiä näiden yksityisten lääkäriasemien taskussa kun sinne sitä pitää kaataa lisää.
 
vierailija
Villi veikkaukseni on, että kokoomuksen tavoite ei alunperinkään ole ollut lisätä tavallisen pienituloisen ihmisen mahdollisuutta päästä hoitoon. Villi veikkaukseni myös on, että Espoon Westendissa kokoomuksen kannatus on varsin suurta. Raha tulee rahan luo.
 
vierailija
Kelakorvauksen nostamisesta on ollut se "hyöty", että yksityiset terveysasemat ovat voineet korottaa hintojaan. Asiakas maksaa saman kuin ennenkin, mutta yritys tienaa enemmän. Hienoa tulonsiirtoa taas rikkaille monikansallisille terveysjäteille.
 
vierailija
Mitkäköhän ovat ministereiden ja heidän lähipiirinsä osakeomistukset eri lääkärifirmoissa? Sikäli kun tuolle hallituksen hankkeelle ei ole mitään rationaalisia perusteita tässä voisi olla tutkivan journalismin paikka.
 
vierailija
Kokoomuksen Lasse Männistö 2015 Mehiläiseen johtajaksi. Nyt kokoomus jakaa veronmaksajien rahaa yksityisiin palveluihin. Niin se jakaa veronkevennyksiä myös esim. kokoomuksen/EKn alaisille yrityksille. Joku voisi pitää tätä banaanivaltiomeininkinä, mutta koska se on laillista, niin eihän siinä mitään väärää voi olla toki. Toki voihan kaikista tehdä aina laillista kun on itse vallassa. Ja niin oikeisto on tehnytkin eli "purkanut sääntelyä". Ei ole sattumaa, että sääntelyä puretaan juuri sieltä mistä oikeisto hyötyy eniten. Sen sijaan oikeisto lisää sääntelyä mm. työttömillä ja rajoittaa mm. lakkoilua. Sekään ei ole sattumaa.
 
vierailija
Niinhän se taitaa olla,ettei yksityiselle lääkärille ole varaa mennä jatkossakaan. Hinnat todennäköisesti nousevat, juuri tuon kela korvauksen verran ja hyödyttää terveysjättejä. Olisiko joku asiantuntija osannut tämän ennustaa, ettei olisi taas verorahoja suunnattu sinne, missä rahaa on jopa liiaksi.
 
vierailija
Ei siihen ennustamista tarvittu kuin ihan maalaijärkeä. Vasemmisto kertoi Orpolle että tolkuton aikomus ja ne rahat kannattaa antaa hyvinvointialueille mutta minkäs mahtaa kun jäärät touhuaa. Sitten kun yksityinen maksaa potilaalle terveyskeskuksen maksun verran ja labrat, röntgenit, fysioterapieutit ym. sisältyy siihen yhteen samaan käyntimaksuun ja kolmen käynnin jäkeen kalenterivuodessa ei peritä käyntimaksuja niin sitten alkaa jonot purkautuun. Mutta siinä vaiheeessa valtion kassa valuukin suoraan terveysjäteille.
 
vierailija
Selkein enemmistö kansalaisista, ei edes halua yksityiselle lääkäriin, vaan vaatii nimenomaan julkista terveydenhoitoa vahvempana , sellaisena toimivana, kuin oli aiemmin. Valtion ja kansalaisten tehtävä, ei ole rahoittaa yksityisten pörssikeinottelua, ihmisten terveyksillä ja elämillä. Sote-yhtiöt verotukseen ja aitoon yhteiskuntavastuuseen heti.
 
vierailija
Eikö muka ollut arvattavissa? Pääosa Kela-korvauksen nostosta valui kohonneisiin ”toimistomaksuihin” ja kohonneisiin lääkärinpalkkioihin eli terveysjäteille. Ei potilaille eikä edes työterveyshuollon maksajalle. Ja on varmaankin liian vaikeaa korjata hallituksen väärä päätös?
 
vierailija
Kyllä virheitä sattuu kenelle tahansa ja anteeksi voidaan antaa. Tämän hallituksen kohdalla uskon, että kyse on tahallisuudesta. Tulonsiirrot rikkaille ovat koko (rikkaille) hyvän hallitusohjelman tavoite.
 
vierailija
Suurin yksityinen toimija siirsi kelakorvauksen suoraan omiin taskuihinsa, hinnat nousivat juuri saman verran, eli asiakas ei hyötynyt mitään tehdystä korvauksen nostosta. Ihmetyttää seuraako hallitus tekemiensä päätösten lopputulemaa.
 
vierailija
Mehiläisen/kokoomuksen Lasse Männistö taputtaa karvaisia käsiään kun oikeisto jakaa veronmaksajien rahaa pörriäisille ja ei saa mitään vastineeksi. Kapitaalia on kerätty, mutta ainahan sitä voi kerätä vieläkin enemmän. Vielä enemmän voi yksityistää ja vielä enemmän voi nostaa hintoja. Ahneudella ei ole rajaa eikä oikeistoa velka tai tehokkuus kiinnosta. Se on vain ollut oikeiston oikeutus yksityistämiseen niin Suomessa, Britanniassa kuin USAssakin. Uusliberaalia huuhaata, jolla rikastutetaan omiaan.
 
vierailija
Tulee väkisin mieleen hölmöläistarina kuinka miehet toi valoa pimeään pirttiin kun vaimot toi säkeillä pimeyttä ulos. Kunnes joku hoksasi että tehdään pirttiin ikkuna tuloksena valoa tuli. Ikkunaa vaan laajennettiin ja laajennettiin kunnes koko pirtti lysähti kasaan. Hallituksen touhut muistuttaa vahvasti samalta, meneehän sadat miljoonat yksityiselle sektorille ja ulkomaisille sijoittajille. Eikö tähän hölmöläisten/hallituksen järjettömyyteen saa stoppia.
 
vierailija
Tämän hallituksen mitkään toimet eivät tuo parannusta nykyiseen Suomen taloustilanteeseen. Pikemminkin päinvastoin, mikäli katsoo lukuja ja asiantuntijoiden mielipiteitä. Missä vika ? Suuret luulot poliitikoilla omista taidoistaan.
 
vierailija
Ei niihin pääsy helpotu, koska hinnat nousevat sitä mukaan, kun hallitus nostaa korvausta. Näkeehän sen noista palkeista, käynnit eivät lisääntyneet, mutta rahaa menee 160 % enemmän. Olisi toiminut, jos hallitus olosi samalla laittanut hintakaton.
 
vierailija
Se hyöty ei varmastikaan ole jää nyt yksityisten terveysjättien kohdalla pieneksi. On kaikille päivänselvää "paitsi oikeisto hallitukselle", että hyöty jää niille jotka jo käyttävät yksityisiä terveysasemia. Petteri Orpon hallituksen motto taitaa olla " rahaa on, kunhan se vaan ohjautuu yksityiselle sektorille, köyhät maksaa, se on luonnon laki."
 
vierailija
Ei voi sanoa, etteikö kukaan olisi varoittanut tai ehdottanut tälle jotakin vaihtoehtoa. Oppositiosta erityisesti vasemmalta tuli ankaraa kritiikkiä tälle käytännössä rahansiirrolle yksityisten lääkärifirmojen taskuun -tempulle. Kun vielä tiedetään Kokoomus politikkojen/ministerien urapolkujen lopulta päätyvän kyseisien firmojen johtoon ja hallituksiin, niin se tekee tästä tempusta entistä ällöttävämpää.
 

Yhteistyössä