oppiiko pojat tyttöjä huonommin potalle?

Aloin tässä toiseen ketjuun vastatessa miettimään, että oppiikohan pojat hitaammin potalle kuin tytöt? onko kellään kokemuksia kummastaki? tytön kanssa aikoinaan käytiin potalla kokeilemassa 1-v asti leikillään ja sit 2,5v.nä se oppi suunnilleen yön yli kokokuivaksi. taisi kyllä olla harvinaislaatuinen tapaus..

nyt minun 2v4kk poika haluais pissata seisaallaan silloin ku haluaa kokeilla tulisko pottaan/pyttyyn. mutta ei siltä sitten kumminkaan tule kuin vasta sitten kun on taas vaippa turvallisesti päällä. :whistle: joskus on kummiski ruikkinu kintuilleensakin kun on ilmakylpyjä saanu. en ymmärrä miksei silloin pantta sinne vaippaan sitä kun aina potalla pitää.. monesti tekee pottaan pikku lirun ja sit niinku säikähtää. äkkiä vaippa ylös ja sitten vasta kunnolla päästää tulemaan. :whistle: saa nähä miten mieän pottakoulu jatkuu nyt kesällä.. yks päivä laitoin sille alkkarit muutamaksi tunniksi ja pissi housunsa eikä ollu milläskään..
 
Meillä neljä poikaa ja kaksi tyttöä, ja meillä eron on kyllä huomannut, tyttö oppi kuin itsestään ja poikien kanssa on enemmän tai vähemmän saanut tehdä töitä asian eteen. Toisesta tytöstä en tosin vielä tiedä, kun on vasta puolitoistavuotias, että oppiiko yhtä helposti kuin siskonsa.
 
Meillä isosisko oppi alle 2,5 v yökuivaksi ja samaan syssyyn tuli pikkuveli. Sain huokaista syvään, takapakkia ei tullutkaan. Ja ihanaa pikkuveli oppikin lähempänä 2 v kuivaksi. Yövaippana pidettiin pitkään vielä varoiksi housuvaippaa, kunnes kyllästyin heittämään rikkinäisiä mutta pissattomia vaippoja roskiin :LOL:
Nyt pienimmäinen täyttää elokuun lopussa 2 vuotta, käy potalla kun huvittaa. Ihan selvästi valmiudet olisi mutta omatahto ei anna periksi aina toimia pyyntöjen mukaisesti :headwall: Enkä ole sitten vaatinutkaan väkisin potalle. Vaippoja kuluu kyllä ihanan vähän, kun pissan usein suostuu tekemään pottaan.
Mä olenkin miettynyt onko toi sellainen perinnöllinen juttu että nuo kaikki kolme ovat ihan ajoissa pottailuun kypsyneet...
 
mie
meillä on 2poikaa ja 1tyttö olleet täysin kuivia siinä 2vuoden ja 1-2kk iässä.
meillä ei juurikaan potalla käyntiä "etukäteen" harjoiteltu. jonkun verran ennen kahta vuotta oon huomannut että vaipat ollu aamulla kuivia ja sillo alettiin päivällä olla ilman vaippaa ja käydä potalla, vahinkoja alussa tietysti sattui enemmän, mutta aika äkkiä oppivat.
lapset ovat kesällä syntyneitä niin ei haitannut jos vahinkoja sattui, kun oltiin niin paljon ulkona ja vaatetta vähän päällä tai ei ollenkaan...
 
Näin meillä
Meillä on aina pottailu perustunut "vapaaehtoisuuteen" ja kaksi vanhinta (poikia) oppivat suurinpiirtein samanikäisinä kuiviksi n.2,5v. Yöt olivat kosteita hieman pidempää.

Tämä nuorin tyttö oli täysin kuiva jo kaksi vuotiaana siis myös yöt.

Kaikilla on potta ollut tarjolla vessassa n. vuoden ikäisestä, mutta ei ole aktiivisesti siis "istutettu". Ovat alkuun istuneet housut jalassa potalla äidin seurana. Ja pikkuhiljaa mm.ennen suihkua on kokeiltu tulisko jotain. Jos ei niin ei mitään numeroa, seuraavalla kerralla sitten... Ja jos tuli, HIRMU TUULETUKSET!!!

Alkuun tulokset hyvinkin vaihtelevia. Väkisin ei onnistu.
 

Yhteistyössä