Open eka lomapäivä ja lapset ovat "yllättäen" tosi suosittuja leikkikavereita...

  • Viestiketjun aloittaja "ope"
  • Ensimmäinen viesti
"ope"
Tämä on jo tuttu kuvio minulle. Kun koulujen loma alkaa, meillä alkaa kova hulina. Kouluikäisten kaverit pakkaavat meille ysin-kympin maissa aamulla ja kivaahan se on, kun on kavereita. Passitan sitten viiden maissa viimeistään kotiin syömään (iltaruokaa en tarjoa, jos ei ole erikseen sovittu, jos on jo lounaan ja välipalan meillä syönyt).

Suurin osa kavereista on sellaisia, jotka pörräävät muutenkin lasten kaveripiirissä ja kyläily on normaalisti molemminpuolista. Yhden äidin kanssa on sovittu, että katson vähän lapsensa perään kesäkuun alun ja tarjoan ruokaa, jos on ruoka-aikaan meillä. Hän sitten kiittää kukkasin kauniisti jälkikäteen, kun oma lomansa alkaa.

Muttamutta... Yksi muinainen tuttava vauvamuskarista tunkee lapsensa meille aina loman alkaessa, vaikka lapsemme eivät ole muuten mitenkään enää tekemisissä. Tänäänkin lapsi tuli aamulla selkeästi ärsyyntyneenä äitinsä kyydillä, kun "ellipetriinalle tuli pitkästä aikaa niin teidän pellietriinaa ikävä...että saako tulla leikkimään?" Sanoin joo, vaikka heti jo ärsytti.

Lapsi sitten istui tympiintyneenä sohvalla kännykkänsä kanssa koko päivän (on vuoden vanhempi kuin omani). Äidin mukaan saattaa tulla "leikkimään" toistekin tällä viikolla, kun "taas oli niin kiva nähdä"...

Sanoisitko suoraan, että ei sovi? Tämä tuntuu vähän hyväksikäytöltä...
 
"ope"
Ei sitä nääs ihan ilman seuraamuksia lomailla 2,5 kuukautta palkan juostessa tilille ;)
;) No itse asiassa palkkahan tulee opettajille vain yhdeksältä kuukaudelta. Se vain jaetaan kahdelletoista, jotta joka kuukausi saisi laskunsa maksettua, joten ihan oman työni hedelmää tässä nautin.

Ja virallisestihan en ole vielä edes lomalla, vaan "kesäkeskeytyksellä". Jos rehtori päättää soittaa töihin, on mentävä.
 
"veeras"
miten tuo "opena" olo liittyy asiaan...oli ope tai mikävaan ammatiltaan, niin jotkut pelisäännöt täytyy olla kyläilyissä...miksi ihmeessä suostut moiseen jos sitten olet kuitenkin jo valmiiksi "ärtynyt"....typerää toimintaa lasten kavereiden vanhemilta, suorastaan uskomatonta...mutta yhtä uskomatonta on, että sinä suostut tuollaiseen!! Kyllä kai nyt aikuinen osaa asettaa rajat itselleen, olemiselleen, tekemisillee ja vierailleen...sanot joko suoraan tai kierrelleen , mutta niin että viesti menee perille..
 
"veeras"
No joo, opena olo liittyy toki msiihen, että olet lomalla ja useat muut vanhemmat töissä, niin sitten ajattelevat, että teillä hoidetaan...no enivei, omituinen ja röyhkeäkin ajatus, joten siis kiellät tai selitteklet jotain, jos siis oikeasti ärsyynnyt jo niistä lapsista. ...
 
"ope"
Tähdennän vielä, että oikeasti lasten kaverit ovat meille tervetulleita ja on aidosti kivaa, että lapsilla on kavereita. Osa heistä tulee itsenäisesti meille varmasti hakemaan jonkinlaista turvaa, kun on turvallisempaa olla aikuisen läsnäollessa kuin itsekseen yhtäkkiä pitkää päivää kotona, kun koulu loppuu. Ja se on ihan ok.

Tämä yksi on siis vain selväsi äidin "pakottamana hoidossa" ja se nyppii. En jotenkin osannut kieltäytyä, kun tilanne tuli niin äkkiä. Ehkäpä laitan viestiä, että ei tainnut lapsella olla aidosti kivaa...

Tuosta "miten opeus liittyy asiaan": on oikeasti aikuisia, jotka näkevät opettajuuden niin "kutsumustyönä", että sitähän tekee ilmaiseksi asiaan liittyvää kaitsentaa tai opettamista ihan milloin vain. Onpa minulta pyydetty kesällä tukiopetustakin - ilman korvausta tietenkin. Enpä suostunut...

Ei tulisi itselleni mieleen pyytää esim. taksikuskia lomallaan kuskailemaan itsenäni ilmaiseksi paikasta toiseen vain siksi, että hän on taksikuski ja tykkää ajella autoa...
 
Bbierass
[QUOTE="ope";30852934];) No itse asiassa palkkahan tulee opettajille vain yhdeksältä kuukaudelta. Se vain jaetaan kahdelletoista, jotta joka kuukausi saisi laskunsa maksettua, joten ihan oman työni hedelmää tässä nautin.

Ja virallisestihan en ole vielä edes lomalla, vaan "kesäkeskeytyksellä". Jos rehtori päättää soittaa töihin, on mentävä.[/QUOTE]

Kuulostaa lomalta, näyttää lomalta, haisee lomalta, on loma.

Mites nää opet, jotka palaa hoitovapaalta "töihin"kesäkuukausiksi?
 
"jooseppi"
Onneks oot ope, sulla nimittäin vielä ruhtinaallisesti lomaa jäljellä. jos olisit "normaaleilla" lomilla 4 vk niin saattas kyrsiä enemmän kun meniskin vähistä lomista tuohon showhun päivät.
 
uskon, että ärsyttää
Tai kampaajaa leikkaamaa koko suvun ja naapuruston hiukset lomalla, tai hierojaa hieromaan jokaisen mökkipäivän päätteeksi puoli kaveripiiriä... Ap uskon, että ärsyttää. Laita viesti, että lapsilla ei oikein kemiat mene yksiin, joten jatkossa varmasti hauskemmat leikit tutumpien lasten kesken, aurinkoista kesää... :)
 
"ope"
Kuulostaa lomalta, näyttää lomalta, haisee lomalta, on loma.

Mites nää opet, jotka palaa hoitovapaalta "töihin"kesäkuukausiksi?
Tämä menee jo ihan eri keskusteluksi, mutta en malta olla vastaamatta kysymykseen.

Onhan tuo systeemi epäreilu. Itse en tehnyt noin johtuen lasteni syntymäkuukausista. Eri alalla työskentelevän kaverini äitiysloma loppui samaan aikaan kuin omani. Hän "meni töihin" samaan aikaan kuin minä, mutta piti äitiyslomansa loppuun useamman viikon lomiaan ja mitälie pekkaspäiviä, arkivapaita tms. Olisin ollut tuolloin kotona pitempään palkallisena mielelläni itsekin, mutta se ei ole tässä työssä mahdollista.

Itse olen ollut äitiysloman sijaisena ja äitiyslomalainen tuli kesällä "töihin". Hän sai rahat. Jos hän ei olisi "tullut töihin", olisi kunta pitänyt rahat. Työsopimukseni katkaistiin joka tapauksessa. Eli en osannut olla katkera tuoreelle äidille.
 
"Hoitsu"

Yhteistyössä