Onkohan tämä taas keskenmeno?

  • Viestiketjun aloittaja "paniikki"
  • Ensimmäinen viesti
"paniikki"
Joulukuussa alkoi raskausviikolla 12 kauheat alavatsakivut ja rusehtavaa vuotoa tuli sitä ennen jo muutamana päivänä. Sikiö oli kuollut jo rv 8 mutta oireet alko vasta noin paljo myöhemmin. Lääkkeellinen keskeytys tehtiin.

Nyt mulla on ollut viikonlopun aikana melko kovaa alavatsakipua ja tänään kauhukseni huomasin että rusehtavaa vuotoakin oli vähä tullut. Nyt on meneillään rv 8 +2. Mahakivut oli eilen ja toissapäivänä, tänään ei oo juurikaan ollut. Kävin tämän viikon keskiviikkona alkuraskauden ultrassa ja sillon oli vielä kaikki hyvin.

Kukaan ei tietenkään pysty mulle tähän varmaa vastausta antamaan onko tässä käynyt samalla tavalla. Mutta mitä arvelisitte?

Onko jollain käynyt niin että edellisessä raskaudessa oireina ollut mahakipuilua ja rusehtavaa vuotoa ja päättynyt keskenmenoon. Ja seuraavassa raskaudessa samoja oireita mutta ei päättynytkään keskenmenoon?

Soitan tietysti heti huomenna neuvolaan ja vaadin päästä ultraan...
 
tuota
Mulla oli ensin keskenmeno ja seuraavassa raskaudessa alussa rusehtavaa vuotoa ja myöhenmmin ihan veristä vuotoa noroina lattialle asti, kipuja ei kyllä ollut silloin ja raskausjatkui normaalisti. Älä vielä toivoa kokonaan heitä, jos vasta ultrassakin oli kaikki ok.
 
pieni vuoto
Ruskea vuotohan on vanhaa verta. Ei pienestä määrästä voi päätellä mitään, mutta menkkamaiset vatsakivut ei oo hyvä merkki. Mulla alkuraskaudessa menkkakipuja, ja sen jälkeen hulahti verta kunnolla. Loppui kyllä samana päivänä. Parin päivän päästä taas niukka vuoto. Raskausviikkoja 6 + jotain. Sen jälkeen ei vuotoja, ja tuloksena täysiaikainen kaksosraskaus :) <3
 
Mulla on yhessä raskaudessa ollu reilua vuotoa ja alavatsakipuja useaan otteeseen, mutta raskaus jatkui normaalisti ja syntyi terve poika!
Ja yhessä raskaudessa alkoi verinen vuoto jotka jatkui heti tosi runsaana ja isoja hyytymiäkin tuli ja kovat kivut,se raskaus meni kesken!
Toivotaan että sulla raskaus jatkuu normaalina ja on harmitonta vuotoa,älä vielä menetä toivoa!:hug:
 
"moi"
En osaa vastata muuta ku että oma keskenmenoni joskus viikolla 7-8 oli tosi selkeä, vuosin verta paljon eikä ollu mitää rusehtavaa tms. Eikös sitä rusehtavaa vuotoa voi tulla jos nyt olis se aika ku normaalisti on menkat?

Toivon todella, että ei mene kesken!!
 
"vieras"
Mulla eka vastaava tapaus oli myös keskeytynyt keskenmeno. Toisella kerralla tiesin odottavani kaksosia, ja joulunpyhien yli odottelin ruskean vuodon kanssa kun mihinkään ei päässyt ultraan. Joulun jälkeen ultrassa näkyi molemmilla vahva syke. Eli oikeastaan tuo vuoto ei vielä kerro mitään.

Jouduin myöhemmässä vaiheessa raskautta sairaalaan ennenaikaisen synnytyksen uhkan takia ja siellä oli osastolla huonekaverina äiti jolla oli ollut verenvuotoa ihan raskauden alkumetereiltä asti. Hänelle syntyi rv28 pieni tyttövauva sektiolla. Vuotoa oli ihan sektioon asti.
 
rv 17 menossa
Minulla koettuna neljä keskenmenoa, yksi alkuraskauden spontaani ja se alkoi pienellä tiputteluvuodolla joka sitten muuttui runsaahkoksi menkkavuodonomaiseksi aika pian. Muut ovat olleet keskeytyneitä keskenmenoja ja niissä myös tuo keskenmeno on alkanut ilmoitella itsestään tuhruvuodolla. Kehitys on lopahtanut näissä aina viikkoa paria ennen vuodon alkamista. Kahdessa kolmesta alkion koko oli myös koko ajan jäljessä. Näihin liittyi aina myös alavatsa ja selkäkipuja. Yksi KKM tuli aika puskista nt-ultrassa eli siinä ei ollut mitään vuotoja mutta alkion kehitys oli tyssännyt jossain rv 8-9. Tässä oli "oireena" päänsärkyä.

Nyt meneillään olevassa raskaudessa on vuodellut useaan otteeseen, välillä ihan tulvimalla kirkasta verta ja hyytymiä. Kipuja ei ole ollut kyllä yhtään. Veri on tullut hematoomasta ja myöhemmässä vaiheessa kohdunsuulla olevasta istukasta. Vauvalla on ollut kaikki koko ajan hyvin ja kehitys on mennyt päivälleen oikeaan tahtiin :)

Toivotaan parasta sinulle ja että vuoto olisi harmitonta! Kivut on tietysti aina huonompi juttu, mutta ei todellakaan tarkoita välttämättä keskenmenoa. Toivottavasti pääset pian ultraan tarkistamaan tilanteen, sillä epävarmuus on aina kamalinta! Tsemppiä, toivotaan ettäi pikkuisella on kaikki hyvin!
 
"Paniikki"
Mulla on semmonen tilanne että syyskuun puolessa välissä sain keskenmenon (vk.8?) päälle viikon kesti vuoto ja sitten tuli normi menkat. Seuraavien menkkojen alkamisen aikoihin alko alavatsakivut jotka jatku noin kaksi viikoa sitten alko menkat (oli suurilta osin sellasta ruskeeta mönjää, eli vanhaa verta) ja vatsakipu hellitti pariksi päiväksi ja alkoi sitten uudelleen.. Otettiin papat, tulehdusarvot, ja pissat oli kunnossa mutta vatsakipu vaan jatkui sitten oli pakko mennä päivystykseen joka totes että kohtutulehdus kipuja siis oli päälle kuukauden. Pari päivää lääkekuurien alottamisesta kivut loppuivat. Sitten 29.12 alko menkat jotka oli normit. Sitten pari päivää ennenku tammikuussa olis menkat pitäny alkaa ni alavatsakivut tulikin takasin, kestin niitä kipuja sitten sen muutaman viikon ja sitten päätin mennä taas päivystykseen ja siellä sanottiin että virtsis, anto penisiliini kuurin ja sano että pitää soittaa tuloksista seuraavana päivänä. Seuraavana aamuna oksensin ja tuntui että kohta taju lähtee niin menin lääkäriin joka laitto lähetteen kättärille, siellä ultrattiin ja mitään syytä kivuille ei löytyny (ultrasi vielä tosi kauan) sanoi vaan että limakalvot tosi hyvännäköset ja puhui jostain veren virtaamisesta munasarjassa? Eli siis kaikki normaalia ja virtis testi oli nega mutta silti piti syödä kuuri loppuun.. Ottivat myös verestä raskaustestin ja arvot jotka oli nega ja arvot hyvät. Sitten neljä päivää myöhemmin tein raskaustestin kotona koska oli ollut huono olo ja väsymystä, yllätykseksi testi olikin positiivinen=)) Mutta alavatsa kivut jatkuivat, ei niin voimakkaina mutta kummiskin tuntuivat.. Yhtenäkin yönä säteili yläreiteen sellaista kipua ettei nukkumaan pystynyt. Nyt muuttuneet semmoisiksi pikku nippaisuiksi ja tisut ollu tosiiii kipeet.. Väsymystäkin ja pientä pahoinvointiakin oli mutta ne hävinneet?? Joten nyt tullut kamala pelko uudesta keskenmenosta kun ei muita oireta kun tisut kipeet ja nippaisut masussa... Elikkä siis kysymys kuuluu voiko veritesti jonka vastaukset siis tulivat n.30min olla antanut väärän negan?? Ja tarkoittaako oireiden häviäminen uutta keskenmenoa?? Nyt positiivisen testin saamisesta 5päivää.
 

Yhteistyössä