Onko kaikissa lapsiperheissä kuivausrumpu?

  • Viestiketjun aloittaja sh-äiti
  • Ensimmäinen viesti
3men äiti
[QUOTE="vieras";23791994]Mielestäni on jotenkin kummallista, että ihmiset, jotka kuivausrumpua eivät omista, ovat ensimmäisenä sitä yleensä haukkumassa. Esimerkiksi juuri se, että vaatteet menevät pilalle, kun ne laittaa kuivausrumpuun. Ei ainakaan meillä ole yksikään vaate mennyt pilalle sen vuoksi, että olisi rumpuun laitettu. Energiansäästösyistä meilläkin kyllä rumpu on pääasiassa vaan petivaatteiden ja pyyhkeiden vuoksi.[/QUOTE]

Niin, kirpputoreilla pyöriessä näkyy selvästi miten kuivausrumpu vaikuttaa vaatteisiin. Koot pienentyneet ja sellainen jännä ympäripyöreys vaatteissa. Ostin kerran ulkoilupuvun ja vasta käytössä huomasin että koko sisämuovitus (tec) oli murentunut pois. Tästä syyttäisin kuivausrumpua. Kallis puku käyttökelvoton. Ja mainittakoon että kierrätyksen vuoksi en suosittelisi vaatteille mitään ylimääräistä toimenpidettä. Saadaan tulevalle sukupolvellekin retroa :)
 
"pallo"
Meillä on kuivausrumpu ja onhan se toki kiva kun saa talvella nopeasti kuivatettua kaikki petivaatteet :)
Samoin jos käy vahinko sänkyyn niin nopeasti pyykit koneeseen ja kuivuriin samoin käy peitolle (ajatteleppa jos perheessä on oksu tauti ja menee ne petivaatteet..)
Pääasiassa kesällä keväällä ja syksyllä jos ei sada kuivaan pyykit nopeasti ulkona mutta nuo isommat,on se vaan ihana kun saa talvella ne nopeasti pois käsistä roikkumasta. Ja toki niinä päivinäkin on ollut hyvä hankinta kun on monta sadepäivää peräkkäin, silloin alkaa jo 5henkisellä perheellä tuntumaan pyykkivuori jos viikon sataa ja et saa kuin sisällä kuivaksi.
 
Meillä on kuivausrumpu, on ihan käytännöllinen kun kuivatustilat on muuten aika heikot (en tykkää pyykkitelineestä olohuoneessa). Enkä laita sinne kuin ne vaatteet mille rumpukuivaus on sallittua, säiden salliessa kuivaan vaatteita mielummin parvekkeella. En ole huomannut rumpukuivaksella olevan vaikutusta vaatteiden kuntoon.
 
"Leijonamamma"
On kuivausrumpu muttei aina ole käytössä. Kesällä on ihana kuivattaa ulkonakin. Ei kyllä yksikään vaate ole vielä kulahtanut eikä kutistunut, päinvastoin, lysti käyttää pehmeitä vaatteita. Varsinkin pyyhkeet ja petivaatteet.
 
"vivi"
Meillä on ollut kuivausrumpu nyt pari vuotta, sitä ennen minäkin vannoin ettei sellaist ameille tule eikä tarvita. Kyllä todellakin kuivausrumpu kutistaa vaatteita, se on ihan fakta ja siksi olenkin todella tarkka mitä sinne laitetaan. Jo ostaessa myyjä kehotti ostamaan esim isompia sukkahousuja lapselle, kun lycravaatteet kutistuu. Valitettavasti olen huomannut että myös osa niistä vaatteista joissa pesumerkinnät rummuttamisen sallii, kutistuvat. Suurin osa vaatteista siis kuivataan edelleen telineessä, varsinkin nyt kun telineet saa viritettyä parvekkeelle. Sen sijaan lakanoille ja pyyhkeille kuivausrumpu on kyllä loistava. Hieman piti kyllä totutella aluksi "ylipehmeisiin" lakanoihin ja pyyhkeisiin, kun oli tottunut mukavat napakoihin ja sileisiin, mutta sitä kuivausrumbaa ovenkarmeilla ja milloin missäkin en kyllä kaipaa yhtään. Meillä kuivaushuoneeseen on tungosta niin ettei aikoja juuri saa ja ulkona ei voi kuivattaa vielä tänäkään kesänä kun pihalla on rakennustyömaa pölyineen. Aiemmin pestiin lakana kerrallaan kuivaustilan puutteen v uoksi, nyt on ihana kun voi pestä koko talouden lakanat kerralla eikä tarvi enää toivoa kyläilijöidenkään tuovan omia lakanoita (ei kyllä ääneen pyydetty aiemminkaan).
 
Tämä kuuluu niihin asioihin, mitä ei osaa kaivata ennen kuin se on.

Mä pärjäsin aikoinaan kivasti ilman autoa, pesukonetta, astianpesukonetta, kuivausrumpua, kännykkää aj muuta hilavitkutinta. Enää ei tulisi pieneen mieleenikään elää ilman niitä.

Ja varmasti itsekin ymmärrät, että se kuivausrumpu ON arkea helpottava. Jotkut kokevat sen vain ehkä hieman arkea helpottavaksi ja jotkus (minä) ihan älyttömän mahtavaksi keksinnöksi.
 
......
meillä ei ole, mutta olisi kyllä todella hyvä jos olisi. meillä on kolme lasta ja neljäs tulossa, pyykkiä on ihan kauheana! ja ei voi pestä kerralla kovin paljon kun kuivaustilaa ei ole niin paljon. pitäisi kyllä hankkia...
 
"heips"
Meille ei ole. Kerran oli lainassa vähän aikaa ja vei ihan hirveästi sähköä! Mut voishan se olla kätevä jos pitää samana päivänä saada kuivia vaatteita, mut käyttäisin pääasiassa pyyhkeille ja lakanoille. Kaverin luona kun pesin kerran vaatteita ja käytin kuivausrumpua veny monet mun vaatteista ihan muodottomiks :(

Meillä käytetään lapsella kestovaippoja, eli pyykkiä tulee paljon mut silti mahtuu kuivumaan ihan narulle :) Tulevaisuudessa varmaan hankitaankin kuivausrumpu, mutta käytetään vain harvoin. Astianpesukone on kyllä nyt tärkeämpänä hankintalistalla :D
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";23792265]Ei ole, mutta mielelläni ottaisin, jos sille paikka olisi. Vähenisi pöly ja eikä tarvitsisi levitellä pyykkitelineitä milloin minnekin.[/QUOTE]

Meillä kyllä pöly vain lisääntyi kuivausrummun myötä. Tai ainakin se kasaantui kaikki kylpyhuoneeseen. Aiemmin kun vaatteita kuivattiin milloin missäkin huoneessa ei meillä ollut jatkuvasti pölyä. Nyt kylpyhuone on ihan kamalassa kunnossa jo pari päivää siivouksen jälkeen, kun kaikki pöly kerääntyy sinne.
 
Ei ole eikä tule. Kestovaippojen, tai lähinnä imujen, kuivatuksessa se olis aika jees mutta muuten en ole kokenut että tarvitsisin moista. Vaatteet ja vaipat kuivaa kyllä vuorokaudessa sisällä ja ulkokuivatuksessa parissa hassussa tunnissa.
 
"heips"
Me ratkaistiin kissan- ja koirankarva- ongelma lakanoissa pitämällä makuuhuoneen ovi kiinni, eli eläimet ei sinne pääse (ennen lasta nukkui kaikki eläimet meiän kanssa). Eli ei ole enää karvasia lakanoita joihin tarttis kuivausrumpua.

Ainut mihin kuivausrumpu ois kätevä on pyyhkeitten pehmentäminen.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";23792291]Meillä kyllä pöly vain lisääntyi kuivausrummun myötä. Tai ainakin se kasaantui kaikki kylpyhuoneeseen. Aiemmin kun vaatteita kuivattiin milloin missäkin huoneessa ei meillä ollut jatkuvasti pölyä. Nyt kylpyhuone on ihan kamalassa kunnossa jo pari päivää siivouksen jälkeen, kun kaikki pöly kerääntyy sinne.[/QUOTE]

Jaa, ei meillävaan vaikka rumpu on käytössä useampana päivänä viikossa.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";23792291]Meillä kyllä pöly vain lisääntyi kuivausrummun myötä. Tai ainakin se kasaantui kaikki kylpyhuoneeseen. Aiemmin kun vaatteita kuivattiin milloin missäkin huoneessa ei meillä ollut jatkuvasti pölyä. Nyt kylpyhuone on ihan kamalassa kunnossa jo pari päivää siivouksen jälkeen, kun kaikki pöly kerääntyy sinne.[/QUOTE]

Opiskeluaikaan oli pesutuvassa kuivausrumpu ja se kyllä keräsi pölyt itseensä (piti aina putsata pölynkeräin). Sekin olisi jo helpotus, että se pöly kerääntyisi yhteen paikkaan.
 
"vieras"
Meillä ei ole, mutta olen alkanut kaivata sellaista. Aina on olohuoneessa pyykkiteline ja joutuu aina miettimään että mahtuuko kuivumaan, ennen kuin voi laittaa pesukoneen pyörimään. Meillä on jatkyvasti pyykissä paljon pyyhkeitä, kestovaippoja (imut voisi varmaan rummuttaa, taskuvaippoja ei) ja sellaisia vauvanvaatteita, jotka kestävät kuivausrummun, joten helpottaisi ihan älyttömästi jos ne saisi kuivausrummussa kuiviksi. Lisäksi vaatteissa on aika paljon pölyä ja karvaa (meillä paljon eläimiä).
 
4:n äiti
Alkuperäinen kirjoittaja 3men äiti;23792060:
Niin, kirpputoreilla pyöriessä näkyy selvästi miten kuivausrumpu vaikuttaa vaatteisiin. Koot pienentyneet ja sellainen jännä ympäripyöreys vaatteissa. Ostin kerran ulkoilupuvun ja vasta käytössä huomasin että koko sisämuovitus (tec) oli murentunut pois. Tästä syyttäisin kuivausrumpua. Kallis puku käyttökelvoton. Ja mainittakoon että kierrätyksen vuoksi en suosittelisi vaatteille mitään ylimääräistä toimenpidettä. Saadaan tulevalle sukupolvellekin retroa :)

Eihän TEC vaatteita pidäkään laittaa rumpuun! En tiedä minkälaisen myyjän vaatteita olet katsellut... minä olen käyttänyt lastenvaatteille kuivausrumpua kohta 10 vuotta ja vaatteet ovat ihan priimakunnossa.
 
Äiti,poika 1v7kk ja rv.21+
Ostettin joku aika sitten isompi ja tehokkaampi kone kun toinen lapsi on tulossa. Linkoaa kyllä melko kuivaksi vaatteet joten ei mene kauaa että vaatteet on jo kuivia.
Meillekkin sopisi kyllä kuivausrumpu mutta en usko että siellä muita kun pyyhkeitä tulisi kuivattua...Vaatteita en siellä säännöllisesti kuivaisi kun kutistuvat... Muutenkin säästää sähköä kun ei moista kapistusta ole :D
 
Ei ole kuivasrumpua vaan kuivauskaappi tuli talokauppojen myötä. Se on mahtava! Pyykin saa piilotettua silmistä kuivauksen ajaksi ja tarpeen vaatiessa voi nopeuttaa kuivausta pistämällä sen päälle. Kaapissa on ainakin nappi, missä määritellään kuivauslämpötila :) Tec vaatteet voi huoleti kuivata 30-40 asteessa, koska ne kestävät saman pesussakin. Käytän kaappia niille jos on tarvetta.

Itse pesen pyykkiä lähinnä rykäyksittäin ja silloin arvostan sitä, että pyykin saa kuivaksi ja uuden tilalle nopeasti. Talvella pyykki kuivuisi muuten kamalan hitaasti. Kesällä en käytä kaapissa lämpöjä juuri lainkaan.
 
:)
Ei ole meilläkään, eikä tule. Siitä huolimatta että vihaan pyykin ripustamista kuivumaan ja pyykin repimistä telineeltä, mieluummin silti säästän senkin rahan mitä rumpu veisi sähkössä.
 
gjdir
Mulla ei ole omaa mutta käytän taloyhtiön rumpua. Mietin vaan että miten niin kutistuttaa vaatteita? Jos vaate vaikka on kuivattu rummussa 50 kertaa niin minkä kokoinen se on sen jälkeen?

Pesu kutistutaa ENSIMMÄISEN pesun yhteydessä mutta en ole huomannut mitään muuta kutistumista.

Siskollani on tapana kuivattaa kaikki sisällä kesät talvet. Aina kun siellä käy niin on oven karmit täynnä lakanoita sekä pyykkitelineitä milloin missäkin pienessä asunnossa. Ja heilläkin olisi rumpu käytössä taloyhtiön puolesta.. on vaan periaatteessa sitä vastaan!
 

Yhteistyössä