Onko creme fraiche sama kuin kermaviili ?

Alkuperäinen kirjoittaja Cosmopolitan:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja Cosmopolitan:
Ai, no muistuttaako kermaviili sitten Mascarponea ? Leipoa pitaisi...
No niilläkään ei ole mitään yhteyttä. Mascarpone on juustoa!
Mutta kermaviilin tilalle voisin kyllä laittaa ranskankermaa.

Ah, just tuota tarkoitin. Sopiiko se ranskankerma siis myos makeaan leivonnaiseen ?
sopii, mitä muuta siihen taikinaan tulee, se riippuu paljon siitäkin.

 
Alkuperäinen kirjoittaja Nyynä:
Alkuperäinen kirjoittaja Cosmopolitan:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja Cosmopolitan:
Ai, no muistuttaako kermaviili sitten Mascarponea ? Leipoa pitaisi...
No niilläkään ei ole mitään yhteyttä. Mascarpone on juustoa!
Mutta kermaviilin tilalle voisin kyllä laittaa ranskankermaa.

Ah, just tuota tarkoitin. Sopiiko se ranskankerma siis myos makeaan leivonnaiseen ?
sopii, mitä muuta siihen taikinaan tulee, se riippuu paljon siitäkin.


Ajattelin kokeilla sita fariinisokeri-raparperipiirakkaa, minka ohjeen bongasin talta palstalta.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Cosmopolitan:
Alkuperäinen kirjoittaja Nyynä:
Alkuperäinen kirjoittaja Cosmopolitan:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja Cosmopolitan:
Ai, no muistuttaako kermaviili sitten Mascarponea ? Leipoa pitaisi...
No niilläkään ei ole mitään yhteyttä. Mascarpone on juustoa!
Mutta kermaviilin tilalle voisin kyllä laittaa ranskankermaa.

Ah, just tuota tarkoitin. Sopiiko se ranskankerma siis myos makeaan leivonnaiseen ?
sopii, mitä muuta siihen taikinaan tulee, se riippuu paljon siitäkin.
Ajattelin kokeilla sita fariinisokeri-raparperipiirakkaa, minka ohjeen bongasin talta palstalta.
laita sitten jugurttia, mutta valuta se huolella koska yleensä se on vetisempää ku esim. ranskankerma tai kermaviili.

tai no, kyllä se ranskankermakin käy. kumpaa siulla nyt on saatavilla, sitä ranskankermaa vaiko kermaviiliä? sori, menin ihan sekasin jo... eli kumpaa siihen ohjeeseen kuuluu laittaa?

 
Alkuperäinen kirjoittaja Nyynä:
laita sitten jugurttia, mutta valuta se huolella koska yleensä se on vetisempää ku esim. ranskankerma tai kermaviili.

tai no, kyllä se ranskankermakin käy. kumpaa siulla nyt on saatavilla, sitä ranskankermaa vaiko kermaviiliä? sori, menin ihan sekasin jo... eli kumpaa siihen ohjeeseen kuuluu laittaa?

:D Ohjeessa on kermaviilia, mutta en loyda sita takalaisista kaupoista, joten se pitaisi korvata jollakin. En ihan tasan tarkkaan tieda, minkalaista kermaviili on, joten vaikea loytaa sille vastinetta. Saatavilla olisi ranskankermaa ja tuota jogurttiakin voin hakea kaupasta.

 
Alkuperäinen kirjoittaja Cosmopolitan:
Alkuperäinen kirjoittaja BKM:
No kyllä ranskankermaa voi kermaviilin tilalle laittaa. Tai ruoanvalmistusjugurttia. Bulgarianjugurttia. Kreikkalaista jugurttia.

Olisiko tuo jogurtti sopivampaa makeaan piirakkaan kuin ranskankerma ?
Mä laittaisin ranskankermaa. Tai täältä saa kyllä sellaista tosi paksua jugurttia, oliskohan kreikkalaista, sitäkin olen käyttänyt, koska se on rakenteeltaan ihan vastaavaa kuin kermaviili. Sori, mä en heti tiennyt ettet olekaan Suomessa.. :ashamed:
 

Yhteistyössä