Olisko jollakulla jakaa kokemuksia vesirokkorokotteen ottamisesta? (ja miten hyvän suojan se antoi)

Nousiko lapselle rokotuksen jälkeen kuume? Jos, niin milloin? Tai tuliko muita oireita?

Entä onko jollakulla jakaa kokemuksia siitä, miten hyvin tai huonosti rokotus on auttanut vesirokkoa vastaan? Lähinnä ajan takaa sitä, että onko jossakin perheessä lapsi sairastanut rajun vesirokon, vaikka lapsi on rokotettu vesirokkoa vastaan?
Ja moniko on saanut vesirokon lievänä?

Ja muutkin tiedonjyväset otan ilolla vastaan. Paitsi kaikki semmoiset, jotka voi ottaa edes suunnilleen tosissaan vain foliohattu päässä :D ;)
 
[QUOTE="hmmm";30711518]Ei tullut mitään rokotusoireita. Vuoden iässä sai yhden annoksen, nyt 1,5 vuotta myöhemmin ei ainakaan ole rokkoa vielä näkynyt.[/QUOTE]

Oliko tuohon jokin syy, että päädyitte antamaan vain yhden annoksen, kahden sijasta?
 
"Anne"
Seitsemän vuotta sitten sai molemmat lapset, olivat silloin 3- ja 6-v. Oireita rokotuksen jälkeen ei tullut, eikä ole tullut vesirokkoa näinä vuosina, vaikka tautia hoitopaikassa ja koulussa on kiertänyt. Siihen aikaan rokote oli vain yksi piikki, ei mitään vahvistusannoksia. En tiedä onko sama valmiste mitä nykyään käytetään.
 
[QUOTE="Anne";30711537]Seitsemän vuotta sitten sai molemmat lapset, olivat silloin 3- ja 6-v. Oireita rokotuksen jälkeen ei tullut, eikä ole tullut vesirokkoa näinä vuosina, vaikka tautia hoitopaikassa ja koulussa on kiertänyt. Siihen aikaan rokote oli vain yksi piikki, ei mitään vahvistusannoksia. En tiedä onko sama valmiste mitä nykyään käytetään.[/QUOTE]

Varilrix on muistaakseni tuon rokotteen nimi, joka nyt on tarjolla. Yhdellä annoksella on tarkoitus pyrkiä estävään vesirokon vakavat tautimuodot ja kahdella pyritään välttämään rokko kokonaan.

Mutta sitä en tiedä, että mikä rokote on ollut 7 vuotta sitten käytössä.
 
"..."
Meillä 3 lasta saaneet kaikki reilu 1 vuotiaana vain yhden rokotuksen. Nyt ovat 9v,8v ja 5v eikä rokkoa ole tullut lievänäkään. THL suosittaa vain yhtä annnosta (vaikka lääketehdas kahta), sillä jatkuvasti päiväkodeissa ym pyörivä vesirokko vahvistaa luonnollisesti immuniteettisuojaa
 
"miepä"
Meillä laitettiin kaksi annosta lääkärin suosituksesta. Sanoi, että kun kerran aletaan rokottamaan niin ei ole mitään järkeä jättää rokotusta kesken, vaan tehoste kannattaa ehdottomasti laittaa. Päiväkodissa vesirokko kierso varmaan kaikki rokottamattomat, meille ei tauti tullut. Rokotuksistakaan ei tullut mitään oireita.
 
[QUOTE="olio";30711544]Ystävän lapset saivat yhden piikin, ja sairastivat normaalisti vesirokon. Ei mitään hyötyä siis heille ollut.[/QUOTE]

No näihin on ehkä vähän hankala otta kantaa. Siis siihen, että onko sairastanut normaalisti, vai ei :)

Esikoinen joutui vesirokon vuoksi sairaalahoitoon. Mikäli hänellä olisi ollut rokote, saattaa olla, että hän olisi sairastunut vesirokkoon ns. normaalisti, eikä rajusti. Olisinko sitten tuolloin sanonut, ettei rokotteesta ollut hyötyä, koska lapsi sairasti sen normaalisti? Vaikka todellisuudessa saattaa olla, että lapsi olisikin rokotuksen ansiosta sairastanut sen ns. vain normaalina rokkona, eikä vakavana.

Näille muille lapsille olen päättänyt rokotuksen ottaa, sillä sitä on nyt tällä kertaa "painokkaasti" lääkärin toimesta meille suositeltu. Jos siitä ei ole apua, niin sitten ei ole. Mutta jos on, niin siitä voi olla apua enemmän, kuin edes tiedämme :)
 
[QUOTE="...";30711553]Meillä 3 lasta saaneet kaikki reilu 1 vuotiaana vain yhden rokotuksen. Nyt ovat 9v,8v ja 5v eikä rokkoa ole tullut lievänäkään. THL suosittaa vain yhtä annnosta (vaikka lääketehdas kahta), sillä jatkuvasti päiväkodeissa ym pyörivä vesirokko vahvistaa luonnollisesti immuniteettisuojaa[/QUOTE]

THL:än sivilta nimenomaan luin tuosta kahdesta rokotuskerrasta, mikäli tavoitteena on estää vesirokko kokonaan. Ja mikäli vain välttää se raju tartuntamuoto, niin silloin yksi rokoteannos riittää.

Meille määrättiin 2 annosta, joten sillä mennään. Lapsemme eivät ole päivähoidossa ja yhdellä lapsella on mahdollisesti kohonnut riski sairastua pahemminkin, mikäli hän sairastuu vesirokkoon.

Mutta pitää vielä tiedustella lääkäriltä tuota 1 vs. 2 rokotuskertaa noiden ns. terveiden lasten kohdalla :)
 
....
Oliko tuohon jokin syy, että päädyitte antamaan vain yhden annoksen, kahden sijasta?
Lääkäri sanoi että se on meidän oma päätös, mutta hänestä yksi rokote on ihan hyvä valinta. Thl;n suositushan on yksi rokote ns. terveille lapsille, valmistajan kaksi kaikille (tottahan toki ihan jo siksi että siitä kääritään rahaa).

Meillä perusterve lapsi, joten päätimme että yksi rokote riittää. Turhaa piikittää ja siten kiusata lasta kahdesti + turhaa maksaa rokotetta 2 kertaa, kun yksi tutkimusten ja suosituksen mukaan riittää hyvin suojaamaan vakavilta reaktioilta ja jälkitaudeilta. Meitä ei siis haittaa vaikka lapsi saisi vesirokon lievämuotoisena, toiveena on että välttää vakavat muodot ja jälkitaudit. Täysi suojahan tulee viimeistään silloin kun lapsi saa rokon lievämuotoisena.

Itse en tiedä yhtäkään lasta joka olisi saanut kovinkaan kummoisen rokon rokotteen saatuaan. Päiväkodissa työskentelen... näistä olen kuullut että "ehkä oli vesirokko, mutta ei olla varmoja kun näppylöitä oli vain yksi ja vähän lämpöä". Monet rokotetut taitaa "sairastaa" rokon ilman että sitä edes huomataan... Kyllähän se esim. pk:ssa tarttuu jos sitä siellä muillakin pyörii.
 
  • Tykkää
Reactions: Jellonainen ja chef
Jdjbd
Ei tullut oireita rokotuksesta. Kuopusta en ehtiny rokottaa, sairasti kunnolla tosi monta näppylää alapäätä myöten. Esikoinen oli saanut yhden annoksen, sai kolme pientä hyttysen piston näköistä näppylää, ei muuta. Suosittelen rokotetta.
 
  • Tykkää
Reactions: chef
mulla
Kaikki kolme saivat yhden rokotteen. Tavoite oli nimenomaan estää vakavat tautimuodot. Tämä toimi hyvin. Kaksi vanhinta sairasti hyvin lievän rokon, muutama näppy ja päivä lämpöä. Nuorimmalla ei ollut mitään. Jos ei isompanakaan sairasta, niin otatan vasta-aineet ja tarvittaessa tehoste.
 
  • Tykkää
Reactions: chef
vierass
Molemmat lapset rokotettu, yksi rokoteannos. Kummallekaan ei tullut mitään oireita rokotuksesta (neuvolan perusrokotuksista on monesta noussut kuume), joten ei mitään pahaa sanottavaa rokotteesta. Vesirokkoa eivät vielä ainakaan ole sairastaneet, rokotuksesta nyt n. 2v.
 
  • Tykkää
Reactions: chef
"loru"
Meillä yhteensä viisi lasta, kaikki saaneet yhden annoksen. Kolme sairasti muutamia vuosia rokotuksesta muutamalla näppylällä, nuorimmainen sai valitettavasti rokotteesta itsestään parikymmentä näppylää.

Saimme mitä halusimme, tarkoitus oli nimenomaan lieventää herkkäihoisten tauteja.
 
  • Tykkää
Reactions: chef
"loru"
[QUOTE="loru";30711652]Meillä yhteensä viisi lasta, kaikki saaneet yhden annoksen. Kolme sairasti muutamia vuosia rokotuksesta muutamalla näppylällä, nuorimmainen sai valitettavasti rokotteesta itsestään parikymmentä näppylää.

Saimme mitä halusimme, tarkoitus oli nimenomaan lieventää herkkäihoisten tauteja.[/QUOTE]

Ei kuumetta rokotteesta, täysin "terve" näppylöitä lukuun ottamatta.
 
  • Tykkää
Reactions: chef
Kiitos kokemuksista!

Pitääpä tosiaan sitten kysyä tuosta tehosteesta ja sen tarpeellisuudesta terveen lapsen kohdalla. Vaikka toisaalta kyllä ajattelen, että ehkä mukavampi ottaa se toinenkin pieni piikki ja välttää sen avulla sitten useamman päivän rokko, vaikka se lievänä tulisikin.

Mutta tosiaan, selvittelen asiaa lisää, jotta tiedän mitä teen :)
 
vierass
Oon toi #15 ja tuli nyt mieleen, että olikohan meidän pienemmällä lapsella alkuvuodesta vesirokko kun oli pari näppyä, ei tosin muita oireita. Vesirokkoa on ollut kyllä täällä kai liikkeellä.
 
Hyvin suojaa
Meillä isompi on rokotettu, pienempi ei. Pienempi sai vesirokon, joka riehui lasten päiväkodissa. Päiväkoti ja sisarusaltistuksesta huolimatta isompi ei sairastunut, vaikka sai vain yhden rokotteen.
 
Itse en tiedä yhtäkään lasta joka olisi saanut kovinkaan kummoisen rokon rokotteen saatuaan. Päiväkodissa työskentelen... näistä olen kuullut että "ehkä oli vesirokko, mutta ei olla varmoja kun näppylöitä oli vain yksi ja vähän lämpöä". Monet rokotetut taitaa "sairastaa" rokon ilman että sitä edes huomataan... Kyllähän se esim. pk:ssa tarttuu jos sitä siellä muillakin pyörii.
Näin meilläkin. Muutama näppy, ei kuumetta. Ehkä oli vesirokko, ehkä ei. Yhden annoksen saivat rokotetta vuosi aiemmin. Nyt rokotteesta 6 vuotta eikä kukaan ole sairastunur.

Itsekin terveydenhoitajana suosittelen thl:n ohjeen mukaan yhtä annosta. Ympärillä oleva villi vesirokkovirus vahvistaa suojaa ja toimii toisen rokoteannoksen tavoin.
 
"viiden äiti"
Meillä yksi lapsista sai rokotteen lääkärin suosituksesta. Ei ehditty antaa kuin yksi annos, kun muille lapsille tuli vesirokko. Kaikki muut lapset sairastivat, rokotettu ei.
 
"jonna"
2,5v. lapsi, viikko sitten haimme vahventeen. Meidän neuvola suosittaa kahta rokotusta. Ei tullut mitään haittavaikutuksia kummallakaan kerralla, vaikka laps on aivan kaikista muista piikeistä saanu 40asteen kuumeen.
 
"wieras"
Molemmat lapset saaneet 1,5v iässä. Ei kummoisia oireita edes kuumetta pientä punoitusta ja arkuutta pistoskohdassa. Esikoinen nyt 5v sai yhden piikin silloin ei kukaan edes puhunut kahden piiikin mahdollisuudesta. Kuopus sai 2 piikkiä kun nyt se oli suositus. Kysyin olisiko mahdollista nyt jälkikäteen pistää esikoiselle se toinen piikki mutta kuulemma siitä ei olisi hyötyä.

Molemmilla lapsilla atooppinen iho niin kuin mullakin ja itse olin 10v kun sairastin vesirokon ja muistan sen kamalan ajan ikuisesti. Halusin myös lapsilla välttää mahdolliset vakavat jälkitaudit. Eikä suoja vyöruusultakaan kuulosta pahalta. Tuttavapiirissä monta jolla todella pahoja tapauksia ja kuulemma vyöruusu yleistyy koko ajan.
 

Yhteistyössä