Oletteko aina alkaneet tietoisesti "tehdä" lasta?

  • Viestiketjun aloittaja Unelma
  • Ensimmäinen viesti
Tavattiin ja mentiin kuukauden sisällä naimisiin ja sitä ennen oltiin puhuttu et halutaan lapsia, mitään ehkäsyä ei käytetty kun vasta pojan syntymän jälkeen. Seksiä oli just sillon kun teki mieli, tietysti ekoina kuukausina teki mieli aika usein. :p
 
kukeseen
esikoinen tehtiin ihan tietoisesti ja ehkäisyn poisjättämisestä raskautumiseen meni 7kk. Esikoisen syntymän jälkeen päätimme, että haluamme toisen lapsen pienellä ikäerolla ja toinen saa tulla kun on tullakseen. Silläkin asenteella meni usempi kuukausi, enenn kun tärppäsi.
 
esikoinen ns. onnellinen vahinko, kuopusta "päätettiin yrittää" ja nyt kolmas on "saanut luvan tulla jos on tullakseen". (tosin nyt lasken eka kertaa näitä kp:ä ja bongailen ovista, aiemmin ei ollut niin suunniteltua)
 
Meillä
ei varsinaisesti yritetty. Pillerit jätin pois yhteisestä sopimuksesta kummallakin kerralla. Esikko saikin todella nopeesti alkunsa, toukokuussa lopetin pillerit ja heinäkuussa tärppäs. Pikku-ukkoa odoteltiin puoli vuotta että sais alkunsa.
Tekemällä ei tehty, en edes tiedä koska ois se "oikee" aika vaan tulivat ku tulivat.
 
vieras
Jotenkin nuo lämpöjen mittailut, ovistikut-ties-mitkä ja limojen vertailut tuntuvat huvittavilta. Ymmärrän jos on yritetty pitkään, lapsettomuuttakin mutta kun moni kaveri harrastaa noita jo saman tien kun alkaa ekaa yrittämään. Joskus oikeasti epäilen että näillä stressi hidastaa raskaaksitulemista.

Yksi kaveri teki jo apteekkiostoksia ja luki kaikkia mahdollisia lima-tietoiskuja muutamaa kuukautta ennen ehkäisyn poisjättämistä. Oli aivan ymmällään kun kuuli että meillä oli vaan jätetty pillerit pois, tulin kai sitten väärin raskaaksi. Vieläpä kolme kertaa.......
 
Tätä esikoista, jota nyt odotan, tehtiin ensin TJOT-menetelmällä (tulee jos on tullakseen), mutta kun ei tärpännyt ensimmäisen puolen vuoden aikana, otettiin apuvälineet mukaan. Ovistikuttelulla sitten osutettiin yhdyntöjä oikeille päiville ja yllätyksekseni tärppäsikin. Sinänsä näin jälkeenpäin ajateltuna ihan hyvä ettei heti ehkäisyn poisjäätyä tärpännytkään, ehdin tiputtaa painoa reilusti ennen raskautumistani - ja melkeinpä väitän etten olisi raskautunutkaan yli 90kg:n painoisena! Ylipainohan tutkitusti laittaa hormonitoiminnan sekaisin, siinä oli syy meidän hedelmöittymisongelmiin.
 
Silleen tietoisesti on kaikki 4 tehty että lapselle on annettu lupa tulla mutta sitten on jääty vain odottelemaan sitä tärppiä, ei mitään laskelmia tms. ihan normaalia elämää siihen asti kunnes plussa on tullut ja tietysti sen jälkeenkin :)
 
Kumpaakin ollaan tietoisesti alettu tekemään :D Eli jätetty ehkäisy pois. Kyllä mä varsinkin ekan kohdalla laskin päiviä, milloin olisi otollisinta ja silloin sitten hommailtiin (paljon, toki muulloinkin) :whistle: Mutta en mä nyt sentään mitään ovistestejä tehnyt tai limoja vahtinut :LOL:

Toisen kohdalla olin vähän rennompi ;) Siis silleen, että ei ehkä niin usein hommailtu, vaikka mielessä kyllä tiesin "ne hyvät päivät".'

Molemmat tärppäs heti ekasta kierrosta.
 
yx
10kk lasta yritetty, ei olla mitenkään kytätty lämpömittaria ja kelloa tai limoja. säännöllisesti kuitenkin saksiä harrastetaan niin en ole katsonut tarpeelliseksi. mutta nyt alkaa tuntua että oliskohan syytä ruveta kyttäämään....
 
vieras
ensin vain jätettiin ehkäisy pois ja kun ei muutamaan vuoteen mitään tapahtunut aloin tikuttaan. Sittekään ei mitään tapahtunut niin aloin hiillostaan miestä et tarvii lähteä meidän tutkimuksiin. Siinä vierähti vuos jos toinenkin ja viimein 6 toodella pitkän taivuttelun jälkeen ymmärsi ettei kaikki vain saa lapsia. Apua saimme ja lapsi meille tehtiin omista tarpeista labran maljalla, mutta siihenkin vierähti muutama vuos..
 
ensimmäinen ei oltu suunniteltu exän kanssa, mutta ei pahitteeksikaan laitettu.
toinen puhuttiin miehen kanssa huhti-toukokuussa, ettei kumpikaan laita hanttiin ja aloin odottamaan kesäkuussa.
kolmannelle annettiin lupa kun toinen oli vuoden, mutta meni 2vuotta ennenkuin tärppäsi.
neljäs oli yllärivauva joka tuli ehkäisystä huolimatta.
Mulla on niin epäsäännölliset menkat etten edes tiedä missä vaiheessa ovulaatio laskennallisesti tapahtuu, joten ei olla mitenkään erityisesti laskeskeltu.
ihan tavallisesti vaan, tulee kun on tullakseen :D
 
No ei tod. olla kytätty limoja, tehty ovistestejä, tms.

Esikoista "yrittäessä " jätin pillerit pois ja oltiin tulee kun on tullakseen- periaatteella liikenteessä. Tulihan se, aika piankin :)

Ja jos olisimme suunnitelleet kuopuksen hankkimista, niin emme varmaan olisi käyttäneet kondomia :D . Eli se raskaus oli yllätys.
 

Yhteistyössä