Oletko jo kokeillut näitä ehkäisykeinoja?

Tään aamun lehessä olikii paljon huvittajaa lukemista, ja nyt on vauva.fi päässy etelä-saimaaseenkii
Millos plussalaiset pääsee mein paikallislehteen?

Oletko jo kokeillut n

Ehkäisyssä ei kannata luottaa seksin luonnolliseen poistumaan edes lapsiperheissä. Tässä on varoittava esimerkki seurauksista:

”Meillä on siis ollut käytössä ehkäisynä se, että toinen katsoo illan telkkaria ja toinen on netissä, ja sitten mennään eri aikaan nukkumaan. Lisäehkäisynä kymmenen vuoden avioliitto ja Marimekon raitayöpaita. On toiminut hyvin jo pitemmän aikaa.

Nyt sit yhtenä iltana netti ei toiminut ja telkkarista ei tullut yhtään mitään katsottavaa ohjelmaa, asia johti toiseen ja nyt olen raskaana!!”

Vauva.fi-sivuston keskustelupalstalla kesäkuun alussa ongelmastaan avautunut kirjoittaja sai huomata, ettei ole yksin. Kanssasisarten yli 300 vastausta kertovat karua kieltä perinteisen tv- ja nettiehkäisyn pettämisestä.

Uusi tekniikka tarjoaa runsaasti rinnakkaiskeinoja, esimerkiksi pleikkarit, äksboksit, älypuhelimet ja kanavapaketit, mutta aukotonta turvaa nämäkään eivät tuo.

Yksi vastaajista muistuttaa, että ennakointi on kaiken perusta.

”Hyvä ehkäisy aloitetaan jo miehenvalintavaiheessa. Poissulkekaa heti kaikki vähänkin katsetta kestävät ja etsikää erittäin rumaa miestä joilla mahdollisimman löysä vartalo.”

Tukimenetelmiksi suositellaan talonrakennusta, remontteja, oman yrityksen perustamista ja ylitöitä. Monipuolista menetelmäkirjoa käyttävä vastaaja muistuttaa kuitenkin ehkäisytehon hiipumisesta.

”Esimerkiksi koliikkivauva antaa noin viiden vuoden suojan, remontti- ja rakennusprojektit puolesta vuodesta kahteen.”

Oman ulkonäön muuttaminen pienin keinoin tepsii hyvin ja on usein myös miellyttävää toteuttaa. Lökäpöksyjen, flanellipaituleiden ja mummoalkkareiden kavereiksi sopivat hyvin papiljotit ja villasukat.

”Tätipä nyt neuvoo tämänkin asian teille; ihan tavalliset, ruskeat nailonsukkikset (mieluiten kokoa liian suuret ettei haaroväli hiostu ja tule hiivaa) vedetään kainaloihin asti ja annetaan rullautua ensimmäisen vatsamakkaran alle.”

Hygieniasta tinkiminen on helppoa lapsiperheessä, mutta hajuehkäisyn voi toteuttaa myös niin sanotuilla ehkäisyvaatteilla. Näppärä niksi on jättää aiemmin mainitut vaatekappaleet pesemättä.

Tilapäistä apua voi hakea ruoanlaitosta. Tavallisella maidolla kokattu ateria vie laktoosi-intoleranssista kärsivältä mieheltä suurimmat halut. Toinen osapuoli voi hakea tehostusta papusopasta, ruisleivästä ja sipulista.

”No, on meil neljä lasta, mutta ne on syntyny silloin ku me karpattiin.”

Nalkuttamalla ja syyllistämällä on myös ehkäisty tuloksellisesti. Monet ovat havainneet hyväksi keinoksi avata keskustelu lauseella ”mikset sinä koskaan voi” tai ”minä aina täällä joudun”.

”Pitää muistaa, että nämä ovat vain varokeinoja, sillä liiallisessa käytössä ne saattavat johtaa eroon asti, ja sitten uudessa suhteessahan ne vaikeudet vasta alkaisivatkin.”

Vahinkoja sattuu, mutta lopputulos on useimmiten onnellinen. Alkujärkytyksestä toipunut keskustelun alullepanija kuvailee tuntojaan näin:

”Toisaalta, kun ollaan jo ajatukseen totuttu ja ekassa ultrassa käyty, niin eiköhän tämä iloksi muutu. Mies oli vähän pettynyt, kun innostui ensin että ultrassa näkyi vauvan scart-johto ja kätilö sanoi että se on napanuora, mutta tuollaiset asiathan ei ole tärkeitä kunhan vauva voi hyvin.”

Lue myös:
Lue koko keskustelu vauva.fi:n sivuilta
 

Yhteistyössä