ohje??

Tiikerikakku

250 g margariinia
2 dl sokeria
3 kpl kananmunia
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kermaa

1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota korppujauhoilla rengasvuoka.
3. Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi esimerkiksi monitoimikoneessa tai sähkövatkaimella.
4. Lisää munat yksitellen ja vatkaa taikinaa samalla voimakkaasti.
5. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri sekä lisää taikinaan.
6. Ota kolmannes taikinasta erikseen.
7. Sekoita kaakaojauhe kerman joukkoon ja lisää tähän osaan.
8. Laita molemmat taikinat vuokaan kerroksittain.
9. Kypsennä kakkua uunin alaosassa noin 45 minuuttia.

Tiikerikakku 2

200 g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoa
2-3 rkl kaakaota jauhettuna
3 rkl kermaa

1. Pehmeä voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi.
2. Munat lisätään yksitellen koko ajan vatkaten.
3. Lisätään jauhot joihin on sekoitettu vanilliinisokeri ja leivinjauhe.
4. Erotetaan taikinasta 1/3 toiseen kulhoon, lisätään kaakaojauhe sekä kerma/voisula.
5. Kaada taikinat voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, ensin vaalea, sitten tumma ja taas vaalea.
6. Paistetaan 175 asteessa n. 50-60 min.

Tiikerikakku 3

3 munaa
2½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl maitoa
1½ rkl kaakaojauhetta
150 g margariinia sulatettuna ja jäähdytettynä

1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Lisää toisiinsa sekoitetut vanilliinisokeri, leivinjauhe ja vehnäjauho.
3. Lisää maito ja lopuksi sulatettu ja jäähdytetty margariini.
4. Ota kolmasosa taikinasta erilleen ja värjää se kaakaojauheella ruskeaksi.
5. Laita taikina kerroksittain vuokaan, niin että päällimmäisenä ja alimmaisena on vaalea kerros.
6. Marmorikuvio saadaan nostelemalla kahdella haarukalla.
7. Paista alaritilällä 200 asteessa 45 min.
 

Yhteistyössä