Nyt sitten jonotan polvileikkaukseen

vierailija
ei onnistu enää tuo. joskus on toki ollut
Se on aika yleinen just niillä joiden polvi on operoitu.
Kokeile kävellä "leveää latua". Mieheni jalka oli kipeä viikko sitten. Pidin 5 min. oppitunnin tuosta tyylistä - siis ei saa vappua kuin ankka, vaan reipasta kävelyä suorassa niin ettei paino tuplaannu kummellekaan polvelle. Niin se parani mut kytätä pitää tuota jalanheittoa😉
 
vierailija
Ei se auta kuin odottaa. Onhan se ikävää, mutta parempi kuin ei mitään. Ja välillähän nivelrikossa saattaa olla parempikin vaihe. Toivotaan, että sellainen osuu tähän väliin.
 
vierailija
Nivelrikkoa aiheuttavat pääasiassa geenit eli perimä, traumat (kuten murtumat tai ristisidevammat), yksipuolinen ja pitkäkestoinen rasitus sekä nivelruston ”passiivinen” kuluminen ikääntymisen myötä. Kun kuluminen on tapahtunut ei sitä korjaa mikään muu kun leikkaus.
 
vierailija
Jos suht. nuori jonottaa polvien tekonnivelleikkaukseen, kysyn yleensä mikä mahtaa olla urheilutausta?
Yleensä sieltä tulee vastaukseksi jonkin tason kilpaurheilija.
 
vierailija
Kysyin kerran ammattilaiselta että miksi niin monet minua hyvinkin paljon nuoremmat ihmiset joutuvat polvileikkaukseen vaikka eivät ole olleet edes urheilijoita, niin hän sanoi että kun ei liikuta niin kaikki nivelsiteet löystyvät ja nivelet alkavat sen takia hölskymään ja siten kulumaan.
 

Yhteistyössä