** Noin kolmekymppiset ekakertalaiset vol.13 **

Heippa kaikille! Täältä ilmoittautuu 33v. ensikertalainen mukaan keskusteluihin. Viikkoja kasassa 6+2 ja puolentoista viikon kuluttua varattuna varhaisultra. Ei tätä muuten oikein osaa uskoa, ellei näe :) Lasketusta ajasta ei oikein tarkkaa tietoa ole, kun yrityskiertoja oli vain kaksi ja se ensimmäinen oli 54 päivää pitkä! Toisia kuukautisia ei sitten tullutkaan. Tuossa tammikuun lopussa sen kuitenkn pitäisi olla. Ultraäänissä sitten varmasti tarkemmin selviää.

Tsemppiä kaikille odottajille ja jännittäjille! Nyt on vielä toistaiseksi ollut suht turvotusystävälliset kelit :)
 
Heippa uskaltaisinkohan minäkin mukaan. :) Vielä ei tartte listoille lisätä, kun katotaan nyt kui täs käy.
Takana kolmevuotta yritystä viime keväänä yksi kemialinen. LilyAlice eikös me silloin kuumeiltu yhtäaikaa tuolla clearblueryhmässä? :)
elikkä maaliskuussa mentiin väestöliiton lapsettomuusklinikalle jossa sain ovuloimattomuuten lääkeet. Kaksi Letrotzol kiertoa ja plussa pärähti.
Viikkoja on nyt kasassa VASTA 4+1 siksi en viitsi vielä listoille liittyä jos kuitenkin menee kesken.
Soitin tänään neuvolaan ensikäynti on nyt sit 30.6. Pääsen varhaisultraan viikol 6, koska takana on toi lääkitys. Oli kyllä positiivinen yllätys, että ei tarvinnut kerjätä VU:hun pääsyä.
Oikein hyvää alkanutta viikkoa kaikille. :)
 
Onko täällä kenelläkään kokemusta varhaisultrasta viikolla 7+ Tai aikaisemmin? Meillä tulee tuo varhaisultra olemaan 7+6 ja jännittää tietty kovasti se tuulimunahomma... Mites teillä, jotka ootte samoilla paikkeilla käyny, näkykö sykkeet hyvin? Myös omaan silmään?
 
Tällä poksahdellaan tänään 17+0! Rikos, rakas ja poks!

Rakenneultraan on vielä niin pitkä aika ja seuraavaan neuvolakäyntikin vielä pidempi aika. Mietinpä täällä siis, että pitänee soitella neuvolaan ensi viikolla, kun jotenkin huolettaa, onko kaikki hyvin. Mitään vuotoja tai sellaista ei ole ollut, mutta epävarma olo kaikesta kuitenkin. Ehkä kaikki on hyvin ja huolehtiminen on ihan turhaa... Tiedä sitten, kun ekakertalaisena kaikki on niin uutta ja outoa.
 
Jonniss ymmärrän hyvin yupn huolen. Meillä onneksi enää viikko varhaisultraan että pääsee näkemään onko siellä ketään :) Täällä kannetaan huolta siitä, että entä jos onkin tuulimuna... Raskausoireet ovat olleet kamalat tällä viikolla. Niin huono olo, ettei oikein mikään maistu ja sängyn pohjalla menee päivät. Onneksi on loma!
 
Jonniss hyvä kuulla että muutkin on nuutuneet vaakatasoon tässä vaiheessa. Ei oo ihan niin tyhmä ja surkea olo :) Toivottavasti mullakin loppuis sitten jo viimeistään sillon vkolla 16! Mites, ootko tuntenu lisää pikkuisen liikkeitä? Se on varmaan aika huimaa!
 
Kyllä se ajoittain pelottaa täälläkin, vaikka raskaus on jo aika pitkällä. Eilen olimme pitkällä tuntien automatkalla ja tie tärisi välillä paljon metsätiellä. Jouduin ihan pitämään vauvasta kiinni, ettei hölsky liikaa:D. Maha muljahteli silti välillä niin, että tunsin kuinka vauva keinui muljahdellen lapsiveden mukana. Vauvan omia liikeitä en kumminkaan matkan aikana tuntenut ollenkaan. Kotonakaan vauva ei liikkunut ennen nukkumaan menoa saati yöllä, kun heräilin vessaan. Pelotti, että miksi se ei liiku. Yleensä meidän vauva siis riehuu ihan täysiä. Aamulla vauva kumminkin oli taas oma itsensä eli riuhui :heart: Mies totesi, että ehkä vauva ei ollut tärinässä saanut nukuttua kuin todella katkonaisesti jos ollenkaan ja siksi vauvaa nukutti kotona tosi paljon ja siksi ei liikkunut. Tiedä sitten oliko näin, mutta kuulostaa minustakin ihan loogiselta. Itse lisäksi mietin, että ehkä en itsekään tuntenut vauvaa tärinässä jos liikkukin silloin.

Voimia pahoinvoiville myös:hug:

babygreen ja vave 27+3 poks
 
  • Tykkää
Reactions: LilyAlice
Tervetuloa uudet! Paljon onnea Miri ja Heilanga :flower: kyllähän me Heilanga silloin cb:n testiryhmässä tikuteltiin yhdessä, hienoa että teilläkin nyt hoidoilla nappasi! Meillä auttoi ovulaation induktio, jota onneksi vaadin kun suoraan IVF:n meitä pyrittiin työntämään :)

Miri me käytiin jo 6+3 vu:ssa, kun oli pelko persuuksissa keskenmenojen takia, ja hienosti jo silloin oli kohtu pyöristynyt, ruskuaispussi ja raskauspussi erottuivat ja se ihana pieni sykekin näkyi :heart: ihan molemmat miehen kanssa erotettiin se näytöltä. Jaksuja väsymykseen, se on kyllä aikamoista alussa, itekin olin aivan tolkku pois muutaman viikon :D

Marjee ihanaa että teillä oli kaikki hyvin nt-ultrassa, kyllä se vaan jotenkin on se tilanne joka tekee homman todelliseksi, pikkuinen jo näyttää vauvalta ja liikkuu ja kaikkea :heart:

Mulla on jokusen aikaa tuhruttanut ruskeaa vuotoa, ihan vähän, mutta kuitenkin. Monien mutkien kautta pääsin sen tutkituttamaan, ja kohtukanavasta löytyi hyvälaatuinen limakalvokasvain, joka on verestävä. Nyt sitten rasitus vähemmälle (se lisää vuotoa, ja vuoto on tulehdusriski), otetaan iisisti ja ens viikolla seurantaultra. Raskaana ollessa eivät mielellään nappaa noita pois, kun voi lisätä vuotoa. Pikkuisella kaikki hyvin ja tämän ei pitäisi haitata raskautta. Huolestuttihan aluksi kovasti kuitenkin!

Aurinkoista loppuviikkoa :)

LilyAlice 14+4
 
LilyAlice Onneksi sulla on tuo limakalvokasvain kontrollissa ja pikkuisellakin kaikki hyvin, eikä se haittaa pikkuista <3 Tiedän kyllä tunteen, kun tuommoinen huolestuttaa. Mullakin kun se hyvänlaatuinen kasvain, tosin munasarjassa (munasarjakysta), mutta kumminkin. Sitäkään eivät mielellään leikkaa raskaana. Leikkaavat vain jos kipu liian kovaa. Nyt ei ole onneksi tullut uudestaan kipua viime sairaalayön jälkeen (olikohan maaliskuussa). Mulla on kans kontrolliultra tuohon nyt heinäkuun alussa. Tämä ei ole kumminkaan vuotanut ollenkaan.

Mitä tarkoittaa ovulaation induktio? Ihan mielenkiinnosta kyselen...Kumminkin ollaan miehen kanssa haluamassa lisääkin vauvoja, joten jos ei onnaakaan nopeasti ensi kerralla.

Olen ajatellut, että viimeinen vauva syntyisi ennen 40v synttäreitäni, eli 5v aikaa vauvatehtailla tämän esikoisen jälkeen :). Mites muut, oletteko ajatelleet koittaa saada enemmänkin vauvoja, vai tämä vauva vain?
 
Viimeksi muokattu:
Onneksi vauvalla ei ole hätää LilyAlice! Toivottavasti sinullakaan ei ole kipuja? Hyvä että tilannetta seurataan.

Mitä tulee noihin toisiin vauvoihin, niin lähipiirin äideillä on lähes kaikilla takanaan joko traumaattinen raskaus tai traumaattinen synnytys, joten katsotaan "lisävauvoja" sitten, jos selvitään hengissä tästä ekasta... :D
 
Heissan
Kysästäänpä täältäkin kokemuksia jos joku on käynyt VU:ssa jo viikolla 4-5
Minä siis kävin tänään ensimmäisessä ultrassa koska sain viime yönä niin kauheita kipuja, että olin varma keskenmenosta tai kohdunulkoisesta.
Ultrassa näkyi raskauspussi n. 5-7mm. Kuulemma oikeassa kohdassa ja hyvässä asennossa...mitä lie tarkoitti tolla asennolla. :)
Koska sen ruskuaispussin sitten pitäisi näkyä? Onko jollain kokemusta?
 
Heilanga

Ihmisellä ruskuaispussi muodostuu 2 – 3 viikon iässä hypoblastista [2] ennen istukan muodostumista. Ruskuaispussin koko on 3 – 6 mm. Suurimmillaan se on 10. raskausviikolla, jonka jälkeen se surkastuu ja tilalle muodostuu istukka. Ruskuaispussia voidaan kuvantaa ultraäänellä.[3]

Googlasin ja näin muistelinkin, että neuvolassa oli kerrottu mullekin ruskuaispussin katoavan, kun istukka tulee tilalle.

Ruskuaispussi – Wikipedia
 

Yhteistyössä