Neuvoja..?

Elikkä ongelmaa on se,että poika 2v5kk siirtui nukkumaan pinnasängystä "isojen poikien sänkyyn" reilu kuukausi sitten ja alkoi siellä heti ensimmäisestä illasta asti nukkua hyvin kunhan vaan sänkyyn pisti unikavereiden kanssa.. Nyt parina iltana on käynyt niin ettei poika sängyssä pysy vaan tulee koko huoneesta pois.. ja voi että sitä huutoa kun sinne pitäis takaisin mennä.. oveakin ollaan pidetty kiinni niin ettei poika sitä auki saa,mutta ei sitä huudattaa siellä viitsi vaan aina on jompikumpi,äiti tai isi mennyt sinne omaan sänkyyn ja ollu nukkuvinaan niin kauan että poika on nukahtanu..muutto olis edessä loppukuusta ja siis myös siirtyminen omaan huoneeseen,joten mikä avuksi että poika suostuis sinne yksin jäämään..?? muilla ollut samanlaista? minkä ratkaisun olette keksinyt?
 
No mä en osaa neuvoo oikeen, mutta meillä meni niin kun poika pikkasta vajaa 2v siirrettiin isojen sänkyyn ja omaan huoneeseen, niin luettiin iltasatua niin kauan, että poika nukahti. Sitten hiljalleen siirryttiin lukeen vaan yx pieni satu ja poika jäi ite lukemaan vielä hetkex. Vähän ajan päästä sit sammutetaan valot ja poika nukahtaa sinne... Näin meillä meni, mutta tosiaan en nyt osaa aatella mitään vinkkiä tuohon :ashamed:
 
Meidän 2v8kk ikäinen tyttö on nukkunu jo melkein 2 vuotta jatkettavassa sängyssä omassa huoneessaan. Siirtyi siihen siis vähän reilu 1-vuotiaana. Aluksi meni 3 viikkoa hyvin, mutta sitten keksi, että sieltä sängystä voi tulla itse pois. Siitä asti on ollut joka ilta sama show, että viedään sänkyyn ja hetken päästä likka kävelee sieltä huoneesta pois ja taas me viedään takaisin sänkyyn, josta tulee pois jne. Mutta parhaiten tuo menee sillä kun ei tee siitä sänkyyn viemisestä mitään isoa numeroa. Ei sano mitään, ottaa vaan kädestä ja taluttaa sänkynviereen, nostaa sänkyyn ja nalle kainaloon ja vähin äänin poistuu huoneesta. Tätä pitää tehdä joskus kerran ja joskus 20 kertaa. Kyllä se sinne aina sitten loppuviimeksi on jäänyt. Yksi keino, mikä tehosi jonkin aikaa, oli sellainen, että laitettiin jotain lastenlauluja tai -satuja soimaan hiljaisella äänellä sinne sängyn viereen. Nukahti kun kuunteli niitä.
 

Yhteistyössä