Saattaa olla. Mun uuni on ikivanha.Tämäkin on varmaan uunista kiinni. Itse paistan aina 225 asteessa 30 minuuttia ja hyvää tulee. Kerran kokeilin 200 asteessa, ja jäi raa´aksi.
Saattaa olla. Mun uuni on ikivanha.Tämäkin on varmaan uunista kiinni. Itse paistan aina 225 asteessa 30 minuuttia ja hyvää tulee. Kerran kokeilin 200 asteessa, ja jäi raa´aksi.
Kyllä, kuulitte oikein. En onnistu pannukakun teossa. Olen aina käyttänyt samaa reseptiä yläasteen köksänkirjasta. Ennen se toimi hyvin. Pannukakku kypsyi ja päälle tuli se tumma ohut ryppyinen kuori. Sama resepti ja toimintatavat yhtä käytössä, mutta ei tule samaa jälkeä. En ymmärrä. Aluksi luulin, että se johtuu siitä, että käytin kauramaitoa. Nyt kokeilin luomutäysmaidolla ja ihan samanlaista kuraa tuli. Ohje on seuraava:
4-5 dl maitoa
2½ dl vehnäjauhoja
2 munaa
1/4 tl suolaa
2 rkl öljyä
1 rkl sokeria
Paista keskitasossa 225 asteessa 20 min.
Ton sokerin lisäsin itse. Voiko se olla syypää? Paistan kakkua yli 45 minuuttia, ja se jää silti raa'aksi. Päälle muodostuu kova tumma kansi. En ymmärrä!!! Sama ohje ollut vuosia käytössä. Miten se voi yhtäkkiä muuttua? Oisko jollain parempaa ohjetta tai muita vinkkejä?
ja ohjeen mukaan leivinjauhetta saa laittaa, jäi kommentoimatta.http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/574/Maailman paras pannukakku/
Toimii jopa gluteenittomalla fin mixillä mutta vehnäjauhosta tietty paras.
Mulla oli sama ongelma, mutta nyt tuo ollut ohjelmistossa kauan, nimensä veroinen: maailman paras pannukakku. Ohjeen mukaan saa olla rasvaa reilusti ja ohjeen mukaan sokeriakin.
Ohjeesta poiketen kokemus on opettanut: 2 munan sijaan 3 kpl, margariinin sijaan voi ja anna seisoa se puoli tuntia taikina huoneenlämmössä ennen paistoa. Vähän pitempi paistoaika, ehkä noin 40 min. TOIMII!!!!!
Jep, sillä kyllä onnistuu joka kerta! Mulla ollut meinaa sama ongelma aina ennen tota reseptiä.Myös minä olen miljoona kertaan onnistunut epäonnistumaan pannukakun tekemisessä .
Nyt teen ohjeella: maailman paras pannukakku. Muttei sekään nyt niin hyvä ole kuin esim. mitä äidilläni lapsuudessa: isot kuplat, kypsä sisältä muttei musta päältä. En onnistu äitinikään ohjeella.
Halusin jakaa tuskasi
Ei pannariin kuulu leivinjauheSeuraavaksi jätän sen pois.
SIin on joskus maissia=turvottaaMiksi ihmeessä väen vängällä pitää jättää leivinjauhe pois? Se tekee pannukakusta paksumman ja kuoheamman.