Naisten alkon käyttö ennen raskautta

  • Viestiketjun aloittaja hgdfdhgf
  • Ensimmäinen viesti
gdfsgfds
Hyvä idea, poliiseilla ei vielä olekaan muuta tekemistä kuin valvoa ettei täysi-ikäiset naiset nauti alkoholia! Ja kieltolakihan toimi edelliselläkin kerralla niin hienosti, että ei muuta kuin uutta kehiin.
Viinakortti. (Kaikilla on joku maksu- tai bonuskortti jo kuitenkin)

Neuvolassa sitten katsotaan, onko ostanut vai ei.

Ei paljon vaivaa vaadi. Sitäpaitsi tuo järjestelmä lisäisi edes hieman työllisyyttä. Työttömiä kuitenkin ihan liikaa.

Jos yksikin lapsi pelastuisi, niin se ee olisi iso uhraus. Vaivaa siitä ei ainakaan olisi.
 
hgdfdghf
[QUOTE="Kulta";29340426]Se taas ei kuulu meille. Siinä kohtaa pitää kääntyä lastensuojelun puoleen JOS lapsi kärsii molempien vanhempien alkoholin käytöstä ym.

Eipä sitä ennen raskautta elettyä elämää kukaan voi säädellä.[/QUOTE]

Yritämme tässä keskusteluketjussa juuri ratkaista sitä ongelmaa, kuinka sitä voitaisiin säädellä.

Se olisi oleellista vahvan ja terveen uuden sukupolven luomisessa. Kaikki keinot on otettava käyttöön, maksoi, mitä maksoi.
 
hgfddh
On tietenkin. Samoin kuin tupakoinnilla ja huonolla ravinnolla. Länsimaissa näistä syistä johtuen onkin miesten sperman laatu heikentynyt. Harmi, ettei ap tajua tätä simppeliä asiaa.
Eikai se sperman heikentyminen johdu ruokavaliosta tai alkoholista, vaan jostain kemikaaleista ympäristössä.

Ja miten se spermanlaatu vaikuttaa, jos lapsi on kerran jo saanut alkunsa. Sama perimä niissä jokaisessa siittiössä on. Sama kai se mikä niistä on perille päässyt.
 
"Kulta"
Ei tietenkään kulta. Mutta tuon kustannus olisikin pieni.
Kukahan sitä vahtis. Jos ei nyt mihkään suljettuun hoitolaan laiteta kaikkia lasta yrittäviä pareja niin ei se toimis. Jos ajatellaan että sekä miehen että naisen pitäis noudattaa kunnollista ruokavalioo ja jättää alkoholi pois, niin aina löytyis joku joka sitä viinaa sille parille hakis. Se lähtee sieltä omasta pääkopasta.
 
sgg
Samantien voidaan poistaa lapsilta alkonostokielto? Jokuhan sen niille kuitenkin hakee,

EI laiteta hoitolaan, mutta säännön rikkomisesta rankaistaan. Ja se tarkistetaan jälkikäteen neuvolassa onko ostanut vai ei.
 
"Kulta"
Samantien voidaan poistaa lapsilta alkonostokielto? Jokuhan sen niille kuitenkin hakee,

EI laiteta hoitolaan, mutta säännön rikkomisesta rankaistaan. Ja se tarkistetaan jälkikäteen neuvolassa onko ostanut vai ei.
Alaikäisen ja täysi-ikäisen juomiset on kaks eri asiaa, niitä ei voi verrata.
Millä sen tarkastaa? Hyvä valehtelija ja luottohakija ja soppa on valmis. Ja jos nyt takerrutaan siihen mitä ekassa viestissä sanottiin, niin kuka tahansa voi yhtäkkiä sanoa ettei haluakkaan raskaaksi (vaikka todellisuudessa haluaa ja yritys on kova) ja sillä verukkeella juo ja sitten sanotaan että "oho, oli vahinko". Ajatus on hyvä, mutta ei tuota saa koskaan menemään läpi tai toimimaan. Ja edelleen olen sitä mieltä että ne jotka tarkoituksella haluaa raskaaksi vähentää kyllä itse tupakointia ja alkoholin nauttimista ym.
 
dhgdhgf
[QUOTE="Kulta";29340865]Alaikäisen ja täysi-ikäisen juomiset on kaks eri asiaa, niitä ei voi verrata.
Millä sen tarkastaa? Hyvä valehtelija ja luottohakija ja soppa on valmis. Ja jos nyt takerrutaan siihen mitä ekassa viestissä sanottiin, niin kuka tahansa voi yhtäkkiä sanoa ettei haluakkaan raskaaksi (vaikka todellisuudessa haluaa ja yritys on kova) ja sillä verukkeella juo ja sitten sanotaan että "oho, oli vahinko". Ajatus on hyvä, mutta ei tuota saa koskaan menemään läpi tai toimimaan. Ja edelleen olen sitä mieltä että ne jotka tarkoituksella haluaa raskaaksi vähentää kyllä itse tupakointia ja alkoholin nauttimista ym.[/QUOTE]

Ei kaikilla ole hakijaa. Eli vähentää = pelastunut lapsi.
Jos rangaistus on abortti, niin kyllä sitä aika hyvin noudatettaisiin. Pelastuneita lapsia, toki kuolleita, muttei sairaita.
 
"Kulta"
Ei kaikilla ole hakijaa. Eli vähentää = pelastunut lapsi.
Jos rangaistus on abortti, niin kyllä sitä aika hyvin noudatettaisiin. Pelastuneita lapsia, toki kuolleita, muttei sairaita.
Se siinä vain on että abortti ei voi olla rangaistus. Abortti on asia joka tehdään jos itse niin halutaan, kukaan ei voi pakottaa aborttiin. Sen takia tuo ei menis ikinä läpi, ei lakia voida muuttaa niin että ihmisille aletaan tekeen "pakkoabortteja", ja edelleen millä sen tarkastaisi?
 
hdgfghdf
[QUOTE="Kulta";29341097]Se siinä vain on että abortti ei voi olla rangaistus. Abortti on asia joka tehdään jos itse niin halutaan, kukaan ei voi pakottaa aborttiin. Sen takia tuo ei menis ikinä läpi, ei lakia voida muuttaa niin että ihmisille aletaan tekeen "pakkoabortteja", ja edelleen millä sen tarkastaisi?[/QUOTE]

Voi kulta pieni, niin on tehty maailman sivu. Ja edelleen, neuvola tarkastaisi.
 
"Cream"
Vaikka tämä keskustelu ei nyt oikein pysykään aiheessa ja ap taitaa vain provota. Niin sanonpa silti että aloituksessa on perää!

Itse en todellakaan käyttänyt alkoholia kun yritimme raskautta! Mielestäni on merkillistä, että joku käyttää?! Ymmärrän tietysti, että jos yrittäminen kestää kauan, niin pikkujouluissa ja juhannuksena haluaa juoda. Ja tämä on ihan ok.
Mutta jos esimerkiksi ajatellaan omaa alkoholinkäyttöäni ennen raskautta: join siiderin tai kaksi joka pe ja la, ja pari kertaa kuukaudessa enemmänkin, niin tottakai tässä tilanteessa se täytyi lopettaa, jos haaveena on lapsi!

Ja kyllä miehen alkoholin käytöllä on vaikutusta siittiöihin, paljonkin! Isän juoma alkoholi aiheuttaa esimerkiksi kromosomipoikkeavuuksia, ja tästähän sitten seuraa joko keskenmeno tai vammainen lapsi.
 
sgfdgfds
[QUOTE="Kulta";29341744]Mutta ei suomessa. Millähän se neuvola sen muka tarkastais?[/QUOTE]

Edelleenkin siitä viinakortista ostokset. Toki sitä voisi kiertää, mutta mitä ei voisi.
 
"Kulta"
Nii eli kun se ei olis 100% varma niin se ei toimis. Ja Suomessa ei ikinä menis sellanen laki läpi missä rangaistuksena on abortti eli: hyvä ajatus, mutta ei tulis toimiin.
Ja sitten siinä on sekin että ei kenenkään elämää voi pakottaa muuttumaan siten että raskautta yrittävien parien pitäis muuttaa ruokavaliot ja kaikki. Moni on tapojensa orja ja herkuttelee sillon kun haluaa yms.
 

Yhteistyössä