Muurametalot kotiranta T-88 , olisiko jollain tuollaista taloa?

  • Viestiketjun aloittaja "raksa"
  • Ensimmäinen viesti
"raksa"
Rakentaminen tarkoitus aloitta kohtapuolin ja paketin valinta edessä. Paljon lämmin kuisti kustantaa lisää? Entä lattialämmitys? Yläkerta valmis vai sisustusta vaille valmis,kustannuksia? Muitakin kommenntteja otetaan ilolla vastaan :)
 
"koppis"
Riippuu ihan siitä, mitä kaikkea tuohon lattialämmitykseen lasketaan mukaan ja onko se sähkövastuslämmitys vaiko vesikiertoinen ja mikä lämmitysmuoto siinä. Lämmitysjärjestelmä ylipäänsä on yksi kalleimmista osista koko talossa.

Yläkerta varauksella tarkoittaa, että siellä ei ole tehty vielä yhtään mitään. Sisustusta vaille tarkoittaisi minusta, että sieltä puuttuvat vain huonekalut (ja ehkä kiintokalusteet).
 
[QUOTE="koppis";23684067]Riippuu ihan siitä, mitä kaikkea tuohon lattialämmitykseen lasketaan mukaan ja onko se sähkövastuslämmitys vaiko vesikiertoinen ja mikä lämmitysmuoto siinä. Lämmitysjärjestelmä ylipäänsä on yksi kalleimmista osista koko talossa.

Yläkerta varauksella tarkoittaa, että siellä ei ole tehty vielä yhtään mitään. Sisustusta vaille tarkoittaisi minusta, että sieltä puuttuvat vain huonekalut (ja ehkä kiintokalusteet).[/QUOTE]

Muurametalossa tuo tarkoittaa aina vesikiertoista lattialämmitystä. Lämmitysmuoto on vakiona suorasähkö, mutta rahalla saa ihan minkä haluaa.

Ja sisustustavaille valmis tarkoittaa levypintaa, eli lattiat, katot, seinät ja kiintokalusteet tehtävä itse.
 
"alkup."
Ihanaa kun joku viitti vastata :)
Eli paljonko teillä tuli koko hela hoito maksamaan? ilman tonttia siis. Oliko teillä yläkerta siis varauksella vai sisustusta vaille valmis? kustannukset siitä? Teittekö muuten mitään muutoksia pohjaan? Otitteko keittiöön halvimman vaihtoehdon vai maksoitteko extraa hieman paremmasta?
 
N.190 000 tuli hintaa talolle, jos lasketaan maansiirtotyöt, liittymät ja luvat mukaan. Tuossa ei siis ole tonttia, eikä yläkerrasta mitään kustannuksia, koska otettiin se siis pelkällä varauksella.

Muutoksia pohjan suhteen emme tehneet. Keittiöksi otettin c-keittiö, eli se kallein. Olisko sillä ollut lisähintaa joku reilu 2000€? Lisäksi lisäkaappi jääkaapin ja pakastimen päälle, se maksoi 200€. Lämmin kuisti ja lattialämmitys otettiin (niiden kustannukset kerroinkin tuolla aiemmin). Lisäksi vaihdettiin välioviksi peiliovet (en muista mitä maksoi lisää) ja saunaan muotolauteet, ne oli muistaakseeni 400€. b-vessa olisi ollut 400€ lisää ja b-kodinhoitohuone 1400€ lisää, jätettiin ottamatta. Sähkötöihin tehtiin pieniä muutoksia (kolmivaihepistorasia ulos + datapistorasioita pari lisää) tais maksaa 150€. Portaat yläkertaan tilattiin suora sieltä mistä muurametalokin ne hankkii ja perus lakatut mäntyportaat olisi ollut 1800€. Otimme kuitenkin maalattuina ja sävytettyinä ja ne maksoivat 2400€. Asennus olisi ollut jotain 200€ ja jälkiviisaana vois sanoa et sen olis kyllä voinut maksaa (kamala homma). Toinen alakerran makuuhuoneista tuli maalipinnalla ja tästä lisähintaa 100€+ itse ostimme maalit.

Oliskohan siinä ollut nyt kaikki?
 
Kiitos vastauksesta :)
Miten se yläkerta,oletteko sen jo tehny? Paljon siitä tuli kustannuksia? Olisko sulla laittaa talosta kuvia?
Yläkerta olis ollut sisustustavaille valmiina 16 000€. Kyllä sen itse tekee valmiiks asti himpun alle 10 000€ jos saa hyvään hintaan rakennusmateriaalit. Lisäkustannuksia tuo tietenkin kaikki työkalut, jos sellaiset tarvitsee hommata. (sirkkeli, kompura, naulapyssy, yms.)

Meidän yläkerta on tällähetkellä seinien kittaus ja hionta vaiheessa. Toiveissa olis et ennen juhannusta olis valmista, koska sen jälkeen alkaa autotallin rakennus.

Kyllä mulla jotain kuvia on. Millaisia haluaisit?
 
hmm... kuvia on kyllä paljon. Mut ongelma on nyt se että mä en millään löydä niitä tuolta kansioista jotka on nimetty vain päivämäärän mukaan. Ja kun mies puolitosissaan harrastaa kuvausta, niin niitä kansioita on ihan hemmetisti. (melkeistä joka päivälle omansa). Pitäis siis muistaa tarkka päivä jolloin on kuvailtu. Mut mä yritän etsiä nyt jotain.. katsotaan mitä löytyy.
 
Muutama kuva muuton jälkeiseltä päivältä löytyi. Pitää vaan kääntää ne eka jpg kuvuks et saan se vaikka aijaahan.

Ja kannattaa tosiaan mennä käymään talonäytöissä jos sellainen lähelle sattuu. Siellä pääsee juttelemaan alueen edustajan kanssa ja muutenkin näkemään talon livenä.
 
"Aapee"
Kattelin muurametalojen sivuilta että täällä meilläppäin ei olis nyt ihan lähiaikoina talonäyttöä :(
Olis kyllä kiva päästä paikan päälle katsomaan että minkä kokoisia huoneet on jne...
Tuleeko mieleen mitään mitä tekisit toisin talon suhteen?
 
Ollaan kyllä oltu tähän tosi tyytyväisiä, eikä mikään valinta ole jäänyt vaivaamaan tai harmittamaan. Tietenkin jos olis ollut enemmän rahaa niin oltais otettu yläkertakin valmiiksi.

Nyt kuvat on kääntynyt.. lataan muutaman aijaahin ja laitan sitten linkit.
 
Ex-kotirantalainen
Meidän edellinen talo oli Kotiranta-88, asuimme siinä pari vuotta ja sen jälkeen rakensimme isomman ok-talon, koska tilat yksinkertaisesti loppuivat kesken neli-henkiselle perheelle. Keittiö ja olohuone-tilat olivat Kotirannassa liian pienet, varsinkin olohuoneen puoli. Kannattaa harkita vielä ap...
 
AAPPEE
Kiitokset kuvista , hyvältä näytti :)
Huomasin että teillä ei ollut olohuoneesta ovea ulos, sellaisen haluaisin ehdottomasti...saakohan sellaisen? Oteitteko vakiotakan vai isomman? Paljon asumiskulut olleet kk (noin) ? :)
 

Yhteistyössä