Mutakakku

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja suklaan ystävä
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
S

suklaan ystävä

Vieras
tässä tulee maailman paras mutakakku-ohje, kannattaa kokeilla! :) Helppo leipoa, ja taivaallisen hyvää..

2 munaa
2,5 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
2 tlk vaniljasokeria
100 g voita
1 dl vehnäjauhoja
pikkuripaus suolaa

1. Sulata voi
2. vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
3. sekoita kuivat ainekset keskenään
4. sekoita kaikki varovasti keskenään. Älä vatkaa, muuten kakusta tulee kuiva.
5. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan

Paista uunissa 175 astetta 15-20 minuuttia. Lyhyempi paistoaika antaa kosteamman kakun, pidempi antaa vähän kuivemman kakun.

Tarjoile vispikerman tai vaniljajäätelön kera, nam!
 
Itse käytän tummaa suklaata (väh. 70% kaakaota) ja teen kakun näin:

6 munaa (erittele valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihin)
1,5 dl sokeria
300g tummaa suklaata
100g voita
1dl vehnäjauhoja

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon. Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä huoneen lämpöiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa 20-30 min.

Malta antaa kakun jäähtyä ennen vuoasta irroittamista, muuten kakun pinta repeää ja täyte valuu pois.

Tarjoa lisänä kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä. Suosittelen lämpimästi tätä herkkua!
 
Aah, tulee heti vesi kielelle:

4 munaa
2dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
200 g margariinia
150-200 g tummaa suklaata

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva kattilassa ja lisää samalla suklaapaloja sekaan. Sekoita samalla mutta älä anna kiehua ettei suklaa pala. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja suklaaseosta. Sekoita. Kaada jauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 200 astetta uunin keskitasolla n. 20 min. Jätä kakku keskeltä löysäksi. Koristele tomusokerilla.
 

Yhteistyössä