Vieras
Kiltit, neuvokaa miten saa sellasen ihanan munakokkelin mitä hotelleissa ja laivoilla on aamiaisella?
Tässä ohje neljälleAlkuperäinen kirjoittaja Vieras:Kiltit, neuvokaa miten saa sellasen ihanan munakokkelin mitä hotelleissa ja laivoilla on aamiaisella?
KiitosAlkuperäinen kirjoittaja munaa:Mä teen tosi terveellisen ja hyvän kokkelin näin:
Otetaan reilu pala voita ja annetaan sulaa kattilassa (vaikkapa 100g). 4-5 munaa perään ja koko ajan sekoitellaan. Saman tien voipi lieden sammuttaa, hyytyy hetkessä. On hyvää!
Makuasioistahan ei voi kiistellä,mut minä ainakin tykkään niistä, ja suolaahan voi aina itse lisätä makunsa mukaan...mielummin vähemmän suolaa kun liikaa...ja meillä on kyllä ollut tapana ryömiä aamiaiselle laivallakin jo ennen kukon laulua...ei maistu seisseelle..Alkuperäinen kirjoittaja vierailija:Minusta ainakin laivalla on aina ihan kauheaa munakokkelia. Suolatonta ja maistuu siltä että on seissyt tuntitolkulla.
maun takiaAlkuperäinen kirjoittaja vierailija:Maitoallergisen äitinä en oikein ymmärrä miksi munakokkeliin pitää laittaa maitoa (varsinkaan juuri seisovassa pöydässä, tuossa ScanEgg-jutussakin näkyy olevan maitoa). Minä laitan vain hiukan vettä sekaan ja lopuksi suolaa. Teen kokkelin paistinpannulla koko ajan sekoittaen. Pitää ehdottomasti kaataa ajoissa pannulta pois, liian kuiva munakokkeli on pahaa.
dääm mulla ei o kermaa, käyks maito vai laitanko ukoin kauppaan??Alkuperäinen kirjoittaja asdf:Mä laitan kahdelle neljä munaa ja desin kuohukermaa ja vähän suolaa, ehkä vähän persiljaa tai ruohosipulia.
Kriittisintä on paistaminen: laitat paksupohjaisen pannun/kattilan YKKÖSELLE, maksimissaan kakkoselle lämpiämään, ja siihen köntin voita sulamaan. Sitten sekoittelet KOKO AJAN hitaasti pohjaa myöten kunnes on tarpeeksi hyytynyt. Siihen menee aikaa.
Ne hotelliaamiaisten kokkelit ei oo oikeasti hyviä. Ne on tehty uunissa ja silloin siitä ei tule koskaan niin pehmeää ja kermamaista kuin jos pannussa tekee.
Siinä tapauksessa laita desi maitoa ja sekoita siihen vähän vehnäjauhoja!Alkuperäinen kirjoittaja ap:dääm mulla ei o kermaa, käyks maito vai laitanko ukoin kauppaan??Alkuperäinen kirjoittaja asdf:Mä laitan kahdelle neljä munaa ja desin kuohukermaa ja vähän suolaa, ehkä vähän persiljaa tai ruohosipulia.
Kriittisintä on paistaminen: laitat paksupohjaisen pannun/kattilan YKKÖSELLE, maksimissaan kakkoselle lämpiämään, ja siihen köntin voita sulamaan. Sitten sekoittelet KOKO AJAN hitaasti pohjaa myöten kunnes on tarpeeksi hyytynyt. Siihen menee aikaa.
Ne hotelliaamiaisten kokkelit ei oo oikeasti hyviä. Ne on tehty uunissa ja silloin siitä ei tule koskaan niin pehmeää ja kermamaista kuin jos pannussa tekee.
Minä paistan aina pannulla seiskalla (yhdeksästä ). Pitää vain olla nopea ja tosiaan ottaa pois sillä hetkellä kun kokkeli on hyytynyt, ei yhtään sen jälkeen. Minulle munakokkeli on pikaruokaa, joten en jaksa sitä hirveän kauan sekoitellaAlkuperäinen kirjoittaja asdf:Kriittisintä on paistaminen: laitat paksupohjaisen pannun/kattilan YKKÖSELLE, maksimissaan kakkoselle lämpiämään, ja siihen köntin voita sulamaan. Sitten sekoittelet KOKO AJAN hitaasti pohjaa myöten kunnes on tarpeeksi hyytynyt. Siihen menee aikaa.
laitan ton ukon kauppaan, joten kermalla teen..Alkuperäinen kirjoittaja asdf:Siinä tapauksessa laita desi maitoa ja sekoita siihen vähän vehnäjauhoja!Alkuperäinen kirjoittaja ap:dääm mulla ei o kermaa, käyks maito vai laitanko ukoin kauppaan??Alkuperäinen kirjoittaja asdf:Mä laitan kahdelle neljä munaa ja desin kuohukermaa ja vähän suolaa, ehkä vähän persiljaa tai ruohosipulia.
Kriittisintä on paistaminen: laitat paksupohjaisen pannun/kattilan YKKÖSELLE, maksimissaan kakkoselle lämpiämään, ja siihen köntin voita sulamaan. Sitten sekoittelet KOKO AJAN hitaasti pohjaa myöten kunnes on tarpeeksi hyytynyt. Siihen menee aikaa.
Ne hotelliaamiaisten kokkelit ei oo oikeasti hyviä. Ne on tehty uunissa ja silloin siitä ei tule koskaan niin pehmeää ja kermamaista kuin jos pannussa tekee.
Kyllä se varmaan ihan hyvä tulee niinkin Mutta jos oikeen pehmeetä ja kokkareetonta haluaa niin sitten ihan superalhaisella lämmöllä hitaasti.Alkuperäinen kirjoittaja vierailija:Minä paistan aina pannulla seiskalla (yhdeksästä ). Pitää vain olla nopea ja tosiaan ottaa pois sillä hetkellä kun kokkeli on hyytynyt, ei yhtään sen jälkeen. Minulle munakokkeli on pikaruokaa, joten en jaksa sitä hirveän kauan sekoitellaAlkuperäinen kirjoittaja asdf:Kriittisintä on paistaminen: laitat paksupohjaisen pannun/kattilan YKKÖSELLE, maksimissaan kakkoselle lämpiämään, ja siihen köntin voita sulamaan. Sitten sekoittelet KOKO AJAN hitaasti pohjaa myöten kunnes on tarpeeksi hyytynyt. Siihen menee aikaa.