Muita lapsia jotka eivät syö hedelmiä tai marjoja?

Kysytäänpäs näinkin päin eli onko kellään lasta joka ei syö mitään hedelmää tai marjaa?

Meillä esikoinen ja kuopus tykkäävät noita syödä; päärynää, appelsiinia, mandariinia, banaania, viinirypäleitä; mansikoita, mustikoita, mustaherukkaa.

Keskimmäinen ei syö mitään. Yhteen aikaa söi ehkä puolikkaan omenan kerran viikossa, nyt ei sitäkään. Mansikoita syö kesällä suoraan puskasta siinä vaiheessa kun satokausi alkaa olla lopuillaan, ei sitä ennen.

Samalla lailla ollaan tarjottu kaikille lapsille, vaan kun ei syö niin ei :/ .
 
Meillä tällä hetkellä kuopuksella menossa joku ihmeellinen kausi,että ei millään söisi kasviksia.Hedelmiä ja marjoja syö paljonkin.Ennen söi hyvällä halulla myös kasviksia,mutta nyt alkanut systemaattisesti noukkia ne kaikki pois ruokalautaseltaan. :headwall: Toivon tosiaan,että olisi vaan joku ohimenevä vaihe!
 
vieras
meillä poika nyt 3v ja ei koskaan ole syönyt marjoja/vihanneksia. Ei edes hedelmäsoseita vauvana. Sillä oikein puistattaa jos joskus suostuu maistamaan. TÄhän mennessä ei ole edes suostunu maistamaan mutta nykyään saattaa jo maistella.
 
Täällä on |O Ei syö vaikka on tarjottu ja nähnyt kun muut syö. Joskus saan maistaan mutta yleensä sekin päättyy sylkäisyyn. Puoli vuotta n vasta syöty perunaakin. Ja tää alkoi kun siirryttiin purkkiruasta pois. Ja neitillä ikää nyt 4v.
 
Hyvin nihkeästi syö tyttö, eikä ainakaan tarjonnan puutetta voi syyttää. Toisinaan pyytää, ja tietysti yleensä sitä mitä ei just nyt satu olemaan... :headwall:
mustikoita syö jos ovat jäisiä, vadelmia puskista.
 
Greippi
Aloitin tuon toisen ketjun eli meillä on päinvastainen "ongelma". Kannattaa tosiaan panostaa tuohon kesään ja tuoreisiin marjoihin, mansikoihin ja muihin. Meillä poika istui jo toisena kesänään (hieman yli vuoden ikäinen tuolloin) vaikka kuinka pitkään mustaherukkapensaan alla ja söi suoraan puskasta. Sama meno viime kesänä. Annoin maistaa tyrniäkin pensaasta ja arvelin, että se nyt ei ainakaan mene, mutta poikapa pyysi lisää. Omituinen kaveri...
 
Niiskunen
Meillä 3,5 vuotias ei syö muuta ku banaania. Perunaa ei söis millään. Porkkanaa joskus maistelee mut yleensä sylkee sit pois. Ja ei kasviksia eikä vihanneksia. Ei kuulemma tykkää eikä edes suostu maistamaan. Ja jos ruoassa on sipulia ni kerää kaikki pienimmätkin palaset pois. On vissiin osittain äitiinsä tullu. :whistle:
 
Pitää panostaa ensi kesään ja syöttää mansikoita kun niistä tykkää. Toissakesänä söi punaherukoita pensaasta suoraan, viime kesänä ei. Saakohan sitä tarpeeksi c-vitamiinia jos syö vain n. kuukauden vuodesta marjoja :whistle: :D ..?
 
Meidän typykkä kuuluu niihin joka näitä ei syö. Hedelmät ja marjat menee kaupan soseina muuten ei. Tomaattia on juuri oppinut syömään.

Toivossa elän, että vielä joskus syö muitakin vihanneksia, marjoja ja hedelmiä :)
 
vinci
meillä oli aika jolloin poika ei syöny mitään hedelmää missään muodossa vaikka aiemmin söi banskua ja omppoo ja mandariinia. marjoista tuo ei oo ikuna tykännytkään..
no sitten kun vauva tuli niin sain sen syömään hedelmäsosetta,mangoa ja siitä lähtien söi aina väliin sitä tais keran päärynäsosettakin hiukan..nyt syö hiukan hedelmiä ihan kokonaisenakin...puolivoittoa sekin ; D
 
vieras
kyllä ne lapset syö kun niille vaan tarpeeks usein syöttää, tai maistatuttaa. Huomannut olen päiväkodissa, siellä äitit heti sanomassa, että meidän lapsi ei sit syö sitä sun tätä. Kun muutkin syö niin kyllä kyseinenkin lapsi suostuu syömään/maistamaan. Kyllä se siintä, ajan kanssa...
 
:wave: Poika 3,5 v on ihan toivoton. Banaani ja omena (ulkolainen makea tietenkin vaan) menevät, piltteinä maistuu aika moni.

Kasvikset, vihannekset ja marjat ovat aivan toivottomia. Ei mene mansikka, ei vadelma, ei mustikka - jostain herneistä, pavuista ja salaatista puhumattakaan. Ei mene edes suoraan pensaasta tai kasvimaalta, ei maistu mummonkaan marjat yhtään paremmilta.

Allergiaakin varmaan on, mutta yritä siinä sitten selvittää että mistä kun toinen ei mitään syö. Tomaatista ainakin tulee suunympärys helottavan punaiseksi, mutta se ei voi olla ainut syyllinen.

Ja ketsuppia poika tietenkin tahtoo syödä :headwall:
 
vieras
Meillä neljästä lapsesta tyttö 9v. ollut aina todella huono hedelmien ja marjojen syöjä. Ei vieläkään syö yhtään marjoja, ei pensaasta, ei sokerilla, ei jäisenä ei mitenkään. Hedelmistä menee banaani ja omena, ei meloonit, ei viinirypäleet tms. herkut. Kasviksia onneksi enemmän. Ja on aina ollut systemaattisesti tällainen. Hurjalla maistelulla ollaan saatu tämäkin aikaseksi. Välillä olin epätoivoinen, välillä raivosin, välillä maanittelin, välillä lahjoin, välillä en välittänyt ja annoin olla maistamatta enkä tehnyt numeroa...

Muut lapset syövät suurella mielihalulla juuri hedelmiä ja marjoja. Ja kyllä oli 4 vuotta päiväkodissa, eikä oppinut syömään sielläkään.

Olen jo ajatellut että antaa olla, hyvä se näinkin. Maistuvat varmasti jotenkin kamalan pahoilta hänen suussaan. Katsotaan mitä tapahtuu.
 

Yhteistyössä