Mua on alkanut huolestuttaa tuon Timo Soinin puolesta

Tästä ei pitänyt tulla PerSujen panetteluketju, mutta tulipa kuitenkin.

Tuota puolueohjelmaa lukiessa pääsin tasan tuohon kehitysapukohtaan, kun tökkäsi. Millä helvetin oikeudella rikas pohjoinen katsoo olevansa oikeutettu olemaan antamatta kehitysapua? Vain riistoko on oikein?
Millä helvetin oikeudella köyhä eteläinen katsoo olevansa oikeutettu saamaan kehitysapua?
 
Kehitysapua ei saisi antaa, ts. hädänalaisten elinolojen kohentamiseksi kotimaassa ei saisi tehdä mitään. Sitten kun ovat pakotettuja pakenemaan kotimaastaan, niin siihenkin sanotaan kiitos ei. Tässä ei ole mitään logiikkaa. Tai on. Äärimmäisen itsekeskeistä ja julmaa ajattelua.
 
Näin rikkaan pohjoisen näkökulmasta ei voi muuta sanoa kuin että maailmassa rikkaudet eivät jakaannu oikeudenmukaisesti. Tasaamiseen on varaa.
Jaa-a. Länsimaat ovat rakentaneet vuosituhansia itsestään moderneja valtioita. Afrikkalaiset ovat rakentaneet vuosituhansia.. savimajoja. En suoraan sanoen keksi, miksi saamattomuudesta pitäisi maksaa. Esimerkiksi normaalissa palkkatyössä on tapana maksaa työn tekemisestä, ei työn tekemättä jättämisestä.
 
Länsimaiden riisto on aiheuttanut sen, että ihmisillä ei ole mahdollisuuksia hyödyntää omaa maataan vaan toimivat orjina länsimaille.
Länsimaiden puuttuminen alkujaan rauhallisiin maanosiin on köyhdyttänyt ihmisten perustoimeentulon ja elämänehdot ja seurauksena on ollut kehitysmaa, joka on täysin riippuvainen ulkomaan avusta. Kurjat olosuhteet aiheuttavat pakoa maasta ja sisällissotia kun toiset ovat ymmärtäneet länsimaiden orjuuttavan heitä ja yrittävät rimpuilla vapaaksi tuosta orjasysteemistä. Tuohon rimpuiluun sitten vastataan sotilaallisin operaatioin tukahduttaen vapauden haaveet.
Kenenkään meidän ei pitäisi hyväksyä laillista orjatyövoimaa kehitysmaissa ja osallistua riistoon vapaankaupan ja maailmantalouden nimissä!
 

Yhteistyössä