Mosquito Magnet käyttökokemuksia?

  • Viestiketjun aloittaja itikka-aika alkaa pian..
  • Ensimmäinen viesti
vierailija1234
Meillä kerää kyllä hyvin, mutta ongelmana on, että pussi tulee täytee joskus vuorokaudessa tai alle. Itikat päätyy tukkimaan koneiston ja härvelin kaapelit sulaa itikoiden syttyessä tuleen. Lisäksi nuo käynnistysongelmat on arkipäivää tuon kanssa. Eli teknisesti huono laite ja huolto pelaa todella surkeasti, mutta sillon kun sen saa käyntiin,niin jopa imee itikoita.
 
Kauka Luoto
Oma Independence toimi yhden kesän. Sitten alkoi puhallin kolisemaan, piti auttaa käyntiin. Takuukorjaus syksyllä, seuraavana kesänä toimi aluksi yhden kaasupullon verran. Sain korjauksen vieläkin takuuseen.
Korjaamolla kestää todella kauan saada laitteita kuntoon. Vaikuttaa etteivät itsekään oikein tiedä laitteen toiminnasta, eli osia vaihdetaan kunnes toimii. Tulee muuten kalliiksi korjauttaa "omalla rahalla". USA:n joku korjaamo kertoilee sivuillaan, että todella harvoin korjaus maksaa yli 125 taalaa! Suomen korjaamoilla tällä rahalla sanotaan korkeintaan hyvää päivää...
Syvennyin insinöörinä laitteen sielunelämään ja näyttää siltä, että niin kauan kun laitteen ohjauskortti on ehjä, yleisimmät viat on melko helppo korjata. Osia vaan joutuu metsästämään. Näyttää niitäkin mm. eBaystä löytyvän.
Laitetta näyttää ohjaavan mikrokontrolleri, jonka ohjelmaan ei tietenkään pääse. Kontrollerin toiminnot pystyy kuitenkin päättelemään, kuten netissä on muutama jo tehnytkin (vaikka eihän sillä kontrolleria korjaa...)

Kun tutustuu englanninkielisiin keskusteluihin, voi päätellä laitteen olevan melko epävarma toiminnaltaan parin vuoden päästä. Eli ainakin Suomessa laite on laatuunsa nähden ylihintainen, lisäksi huono ja kallis huolto ei houkuttelisi enää hankkimaan.

Tuntuu siltä, että jos nyt olisin hankkimassa tehokasta hyttysansaa kallistuisin Mega-Catchin puoleen. www.megacatch.com
 
Iissi
"Hajusteena käytettävät Octenol -pakkaukset kannattaa tilata netistä USA:sta tai Kanadasta".
Octenol tulee vieläkin edullisemmaksi täyttöpullona octenol.fi verkkokaupasta tilattuna.
 
zennaattori
Täysi romu, ei toimi. Ensimmäisenä kesänä ei lähtenyt edes uutena käyntiin. Myyjäliike ei suostunut vaihtamaan laitetta toimivaan, vaan lähetti laitteen huoltoon jossa se viipyi kuukauden. Laite saapui huollosta eikä silti toiminut. Vein takaisin liikkeeseen josta antoivat huollon yhteystiedot ja käskivät ottaa yhteyden huoltoliikkeeseen. Sieltä pyysivät lähettämään laitteen takaisin huoltoon. Tämä huolto reissu kesti enää pari viikkoa. Kun viimein sain laitteen toimimaan, oli jo heinäkuun loppu. Sen jälkeenkin laite on toiminut todella huonosti. Laite sammuilee itsekseen eikä meinaa lähteä käyntiin vaikka puhdistaa patruunalla ja paineilmalla. Vaatii yleensä kymmeniä käynnistysyrityksiä ja useita päiviä menee. Tämä sama toistuu jokaisella kaasupullon vaihtokerralla. Silloin kun se on toiminut, ei tuo itikoiden määrä verkossa kovin suuri ole ollut. Ihmettelen kyllä mitä nuo jutut täysistä verkkopusseista ovat. Koko viime kesän itikka saldo ei varmaan ollut edes 100 itikkaa. Aika kova kilohinta tulee itikoille, kun kerran kuussa menee 10kg kaasupullo + kaasupatruuna ja houkutin aine. Ihan selkeitä myyntimiesten puheita eli taitaa olla laitteen maahantuoja ja myyjät täällä keskustelupalstoilla.
Ostin Patriotin. Ensimmäinen kaasupullo menossa. Toimii ihan hyvin. Kerää hyttysiä aika hyvin... mielestäni. Ensimmäisen viikon aikana keräsi hyttysiä noin 13 000 kpl.
Tulos saatiin laskettua näin:
Laskettiin ensin 200 hyttystä ja mitattiin tarkalla vaakalla niiden paino. 1000 hyttystä painaa noin 1,5 g. Otettiin ja vaihdettiin ansaverkko joka aamu ja pakastepussiin. Pakastepussi pakastimeen. Mittaus seuraavana aamuna. Hyttysiä kertyi vuorokaudessa 2,5 - 3,5g.

Kun lukee näitä juttuja, ei ilmeisti ko. vempelettä pidä jättää kesämökille vikkokausiksi toimimaan. Hyttysverkkoansa pitää joko tyhjentää, tai vaihtaa vähintään kahden vuorokauden välein. Me tyhjennämme vuorokauden välein. Helppo homma. koneesta entinen ulos ja pakastepussiin. Pakastimesta otettu, kopisteltu tyhjäksi, tilalle. Pakkanen tappaa hyttyset tehokkaasti..
 
vierailija
Ostin Patriotin. Ensimmäinen kaasupullo menossa. Toimii ihan hyvin. Kerää hyttysiä aika hyvin... mielestäni. Ensimmäisen viikon aikana keräsi hyttysiä noin 13 000 kpl.
Tulos saatiin laskettua näin:
Laskettiin ensin 200 hyttystä ja mitattiin tarkalla vaakalla niiden paino. 1000 hyttystä painaa noin 1,5 g. Otettiin ja vaihdettiin ansaverkko joka aamu ja pakastepussiin. Pakastepussi pakastimeen. Mittaus seuraavana aamuna. Hyttysiä kertyi vuorokaudessa 2,5 - 3,5g.

Kun lukee näitä juttuja, ei ilmeisti ko. vempelettä pidä jättää kesämökille vikkokausiksi toimimaan. Hyttysverkkoansa pitää joko tyhjentää, tai vaihtaa vähintään kahden vuorokauden välein. Me tyhjennämme vuorokauden välein. Helppo homma. koneesta entinen ulos ja pakastepussiin. Pakastimesta otettu, kopisteltu tyhjäksi, tilalle. Pakkanen tappaa hyttyset tehokkaasti..
 
vierailija
Vinkkejä laitteen toiminnan tehostamisesta.
Olin tyytymätön oman laitteen pyytämistehoon ja tein laitteen viereen tietokoneen tuulettimesta ja verkkopussista toisen pyydyksen joka pyysikin paremmin kuin itse laite (tosin tarvitsi laitteen apua).
Tänä keväänä aukaisin laitteen ja huolsin sen käynnistysvaikeuksien takia (kaasussutin oli likaantunut jonka avasin ja puhdistin).
Lisäksi huomasin että kanava jossa hyttyset pitäisi kulkeutua siivilään oli liitoskohdilta aika hatara joten laitteessa pääsi tapahtumaan ns. ohivirtausta.
Laitoin kumista tiivistettä (ikkunatiivistekkin käy) muoviosien saumoihin jolloin sain laitteen tiiviiksi.
Myös tyhjennysluukku on väljä joten siihen kanssa tiiviste ja lisäksi lukitus-salvan läpi pieni reikä johon saa rautalanka sokan jolloin luukku myös pysyy tiiviisti kiinni.
Näillä muutoksilla ja 2 lisäpyydyksellä (huom. ei saa kyttää laitteen virtapiuhaa, teho ei riitä) olen pyytänyt reipas 1kk aikana n 3L sääskiä.
Jos rakentaa tuollaisen tietokonetuuletin pyydyksen niin mahdollisimman tehokas puhallin ja valo olisi plussaa (houkuttelee sääskiä).
 
vierailija
takuuaika oli umpeutunut ja paikkoin ilmeni ternostaattiyksikön vika, jonka korjausarvio n. 200e.

Tämä vika johtuu siitä, että termostaatti / lämpöanturiyksikkön kiinnitys on lämmönjohtamisen estämiseksi tehty nailonruuvilla, joka muutaman käyttökauden jälkeen polttimon lämmöstä johtuen tuhoutuu. Jos tämän nailonruuvin korvaa metallisella, lämpö johtuu sitäkautta lämpöanturiin ja laite ei toimi. Ratkaisin ongelman metalliruuvilla ja paksuhkolla lämpöeristeprikalla, jonka voi esim tehdä vanerista poraamalla sen keskelle reikä. Ruuvin eristin vielä lähes koko matkalla maalarinteipillä.

Kyseiseen osaan pääsee käsiksi avaamalla laitteen pohjassa olevat neljä ruuvia, jolloin kotelon yläosa lähtee irti. Samalla voi puhdistaa koneen sisälle kertyneen kuolleen hyttysen armadan. Nailonruuvista johtuen, laitteella ei käsitykseni mukaan ole edellytyksiä toimia muutamaa kesää pitempään. Vian korjaaminen ei vie puolta tuntia kauempaa.

Hajusteena käytettävät Octenol -pakkaukset kannattaa tilata netistä USA:sta tai Kanadasta, puhdistehiilidioksidiampulleja käyttävät myös kilpapyörien rengaspikapumput, niitä saa alan liikkeistä noin parin euron kappalehintaan.[/QUOTE
Kiitos tästä vinkistä.
Voisiko tästä korjausvinkistä saada kuvaa tai vielä selkeämpää selvitystä mikä ruuvi pitää korjata.
Kiitos
 
vierailija
Täysi romu, ei toimi. Ensimmäisenä kesänä ei lähtenyt edes uutena käyntiin. Myyjäliike ei suostunut vaihtamaan laitetta toimivaan, vaan lähetti laitteen huoltoon jossa se viipyi kue ukauden. Laite saapui huollosta eikä silti toiminut. Vein takaisin liikkeeseen josta antoivat huollon yhteystiedot ja käskivät ottaa yhteyden huoltoliikkeeseen. Sieltä pyysivät lähettämään laitteen takaisin huoltoon. Tämä huolto reissu kesti enää pari viikkoa. Kun viimein sain laitteen toimimaan, oli jo heinäkuun loppu. Sen jälkeenkin laite on toiminut todella huonosti. Laite sammuilee itsekseen eikä meinaa lähteä käyntiin vaikka puhdistaa patruunalla ja paineilmalla. Vaatii yleensä kymmeniä käynnistysyrityksiä ja useita päiviä menee. Tämä sama toistuu jokaisella kaasupullon vaihtokerralla. Silloin kun se on toiminut, ei tuo itikoiden määrä verkossa kovin suuri ole ollut. Ihmettelen kyllä mitä nuo jutut täysistä verkkopusseista ovat. Koko viime kesän itikka saldo ei varmaan ollut edes 100 itikkaa. Aika kova kilohinta tulee itikoille, kun kerran kuussa menee 10kg kaasupullo + kaasupatruuna ja houkutin aine. Ihan selkeitä myyntimiesten puheita eli taitaa olla laitteen maahantuoja ja myyjät täällä keskustelupalstoilla.
Täysi romu.
Kertakäyttötuote. Rakenne ei sovellu suomen ilmastoon.Kesällä sataa monesti vettä jolloin lämmin ulkokuori kehittää kondenssi vettä laitteen sisälle koska veden poisto reikiä ei ole. Olen nähnyt laitteen jossa piirikortti on lillunut 2 cm vedessä. Porasin veden poistoreiät ja kaverini rakensi piirikorin uudestaan sekä muut parannukset. Nyt toimii.
 
Touhumieli
Ostin Independence-mallin kesällä 2012. Sen toimintavarmuus on heikko. Alueella on paljon mäkäriä, jotka onnistuvat lentämään verkon ohi tukkien laitteen. Laitteen käyttökulut ovat jo kaasun osalta euron päivässä, lisäksi tulee kuluja puhdistuspatruunoista, paristoista, houkuteaineista ja vaihtoverkoista. Huoltokulut ovat korkeat, laite on käynyt usein huollossa, joka on kallista lystiä.

Kun laite jostain syystä sammuu, se syö paristot tyhjäksi. Neljä laadukasta C-paristoa maksaa yli kympin, joten kuluja tulee siitäkin.

En siis suosittele laitetta ainakaan paikkoihin, joissa on runsaaati pistäviä hyönteisiä, koska laite toimii niin epävarmasti. Laatu on siis heikko.
 

Yhteistyössä