Mosquito Magnet käyttökokemuksia?

  • Viestiketjun aloittaja itikka-aika alkaa pian..
  • Ensimmäinen viesti
itikka-aika alkaa pian..
Tässä tämän päivää olen jahkaillut ostaako vai eikö ostaa Mosquito Magnetin. Viime keväänä meinasin, mutta jäi sitten hankkimatta arvokkaan hinnan vuoksi. Viime kesä oli ihan kauhea itikkakesä meillä eikä tekis mieli toista samanlaista "kärsiä".. Pihalla ei paljoa tehnyt mieli olla..

Nyt olis säästössä vielä veronpalautus rahoja johonkin hankintaan. Meillä on 2-vee ja 4 kk vanhat pikkuiset, jotka pihalla ovat päivät pitkät. Tänäänkin tultiin vasta äsken sisälle ja kasilta aamulla mentiin ulos.. Ruoat syötiin pihalla ja päikkärit menivät kans pihalla tuplissa molemmat. Tällaisia päiviä olisi kiva jatkaa keskikesälläkin.. itikat vaan haittaavat nautintoa.

Kannattaako ostaa? Kohta niitä ei enää kaupasta saa kun eka itikka aalto hyökkää pihoihin..
 
paukama
Miehen työkaveri mainosti että sillä oli tullut säiliö täyteen yhdessä yössä, tosin paikka oli hirveetä ryteikköä keskellä metsää. Viime kesänä jäätiin ilman kun loppuivat kaupasta. Nyt ostettiin heti. Ei ole vielä täällä itikat kunnolla aktivoituneet, mutta on siellä säiliiössä jo joitakin itikoita ja eilisestä lähtien on mäkäräisiä mennyt hurjasti. Että ei ole vielä kunnon kokemuksia, mutta ei se voi olla ihan humpuukkia kun niitä öttiäisiä kuitenkin on säiliöön ilmaantunut.
p.s. jos liittyy motonetin kanta-asiakkaaksi niin saa 10% alennuslapun joten saatiin vempele onneksi vähän halvemmalla
 
ap..
Kiitos vastauksista! Lisääkin saa kirjoittaa.

Liityin juuri äsken motonetin kanta-asiakkaaksi ja -10% seteli on kädessä.. taidanpa käydä huomenna ostoksilla ;) Noita laitteita ei saa ikinä alennuksella kun ne menee heti alkukesästä..
 
"Vieras"
Olen kyllä kuullut kehuttavan, pikkuhiljaahan se teho tulee kun se vähentää niiden itikoiden määrää jotka pääsee laskemaan munansa niin itikoita on sukupolvi sukupolvelta vähempi. Jossain luin että oikeestaan vasta toisena kesänä on parhaimmillaan.
 
..
Meillä ei toiminut, myytin kahden kesän jälkeen pois. Ongelmana saattoi olla se, että meillä hyttysiä tulee monesta suunnasta. Yhdellä puolella tonttia on metsää ja niittyä, toisella metsää ja oja, kolmannella leppiä.
 
ap..
Meiltä tuo itikka parvi sikiää yhdellä tontin kantilla missä on metsässä lampareita ja sellaista kosteampaa maapohjaa. Jos se ei toimi niin varmaan saa kuitenkin myytyä hyvin eteenpäin? Sitä olen minäkin kuullut, että hyöty tulee pitkässä juoksussa kun itikkapopulaatio vähenee ja vähemmän tietenkin jää talven yli elämään mikä sitten vaikuttaa seuraavan kevään ja kesän itikoiden määrään. On meillä pari lepakkoakin pihapiirissä pitämässä hyönteiskantaa kurissa.

Mies on vähän epäileväinen. Osti viime kesänä sellaisen parinkympin laitteen minkäpitäisi sellaisella valolla(?) houkutella itikat antaan. Ennemmin on itikat tainneet kuolla nauruun sen ansan nähdessään kuin itse siihen ansaan. Sen vuoksi mies epäilee, että ostan yhtä turhan vempeleen parikytkertaisella hinnalla +käyttökulut.
 
kaksi omistanut
Itsellä on ollut kaksi laitetta. Ensin verkkovirralla toimiva Defender, jonka ostin vähän käytettynä, takuuaika oli umpeutunut ja paikkoin ilmeni ternostaattiyksikön vika, jonka korjausarvio n. 200e. Viime kesänä ostin Independence-laitteen, maksoin melkein tonnin, yhden kaasupullon verran (eli noin kuukauden) metsästi hyttysiä ihan ok, sitten alkoi taas ongelmat, milloin mitäkin merkkivaloa vilkutteli ja alkoin "hylkimään" paineventtiiliä. Takuuhuollossa kestää ja kestää. Toimiessaan oiva laite, mutta todella epävarma... jos laite maksaa melkein tonnin, niin pitäisi sen kestää useampi vuosi temppuilematta. Tulee muuten hyttysille kilohintaa. En suosittele, vaikka suurin odotuksin itsekin laitteen ostin.
 
Antero Siltanen / Skaftung
Itsellä on ollut kaksi laitetta. Ensin verkkovirralla toimiva Defender, jonka ostin vähän käytettynä, takuuaika oli umpeutunut ja paikkoin ilmeni ternostaattiyksikön vika, jonka korjausarvio n. 200e. Viime kesänä ostin Independence-laitteen, maksoin melkein tonnin, yhden kaasupullon verran (eli noin kuukauden) metsästi hyttysiä ihan ok, sitten alkoi taas ongelmat, milloin mitäkin merkkivaloa vilkutteli ja alkoin "hylkimään" paineventtiiliä. Takuuhuollossa kestää ja kestää. Toimiessaan oiva laite, mutta todella epävarma... jos laite maksaa melkein tonnin, niin pitäisi sen kestää useampi vuosi temppuilematta. Tulee muuten hyttysille kilohintaa. En suosittele, vaikka suurin odotuksin itsekin laitteen ostin.
takuuaika oli umpeutunut ja paikkoin ilmeni ternostaattiyksikön vika, jonka korjausarvio n. 200e.

Tämä vika johtuu siitä, että termostaatti / lämpöanturiyksikkön kiinnitys on lämmönjohtamisen estämiseksi tehty nailonruuvilla, joka muutaman käyttökauden jälkeen polttimon lämmöstä johtuen tuhoutuu. Jos tämän nailonruuvin korvaa metallisella, lämpö johtuu sitäkautta lämpöanturiin ja laite ei toimi. Ratkaisin ongelman metalliruuvilla ja paksuhkolla lämpöeristeprikalla, jonka voi esim tehdä vanerista poraamalla sen keskelle reikä. Ruuvin eristin vielä lähes koko matkalla maalarinteipillä.

Kyseiseen osaan pääsee käsiksi avaamalla laitteen pohjassa olevat neljä ruuvia, jolloin kotelon yläosa lähtee irti. Samalla voi puhdistaa koneen sisälle kertyneen kuolleen hyttysen armadan. Nailonruuvista johtuen, laitteella ei käsitykseni mukaan ole edellytyksiä toimia muutamaa kesää pitempään. Vian korjaaminen ei vie puolta tuntia kauempaa.

Hajusteena käytettävät Octenol -pakkaukset kannattaa tilata netistä USA:sta tai Kanadasta, puhdistehiilidioksidiampulleja käyttävät myös kilpapyörien rengaspikapumput, niitä saa alan liikkeistä noin parin euron kappalehintaan.
 
"Nappi"
Meillä on patriot malli ja toimii hyvin niin pitkään kun pysyy päällä. Parhaimillaan astia on täyttynyt parissa vuorokaudessa. Laite kuitenkin vilkuttelee, jos sen sammuttaa ja sitä on aika mahdoton saada uudelleen käyntiin. Yleensä kuitenkin puhdistus auttaa. Puhdistuspatruunat oli itseltä nyt tällä kertaa loppu ja ei viittii joka kerta kuitenkaan niin kalliita patruunoita käyttää. Kokeilin sitten puhallella auton pumpulla ilmaa siihen mihin käytetään puhdistuspatruunaa ja näytti auttavan. Kone lähti taas rullaamaan. Tuo puhdistehiilidioksidiampulli on tosi hyvä idea! Onko niitä myytävänä ihan sillä nimellä?
 
"Vieras"
Voin suositella!Kahden kesän jälkeen kyseinen malli pelaa loisravasri.Alussa meilläkin oli sitä vilkkumista mut maahantuojalta saatiin joku uusi osa, ja sen jälkeen ok.Joka toinen päivä saa tyhjentää.
 
Toimii ja hyvin
Viime Juhannukseksi hankittiin, muutama litra kuivattuja hyttysiä kesän aikana, eli olisko 10-20 000 itikkaa saalistettu. Olis ollu aikamoinen duuni nuo läiskiä, sillä kyllä ne ennemmin tai myöhemmin jonkun pihalla olijan kimpussa olis ollu. Kannattaa sijoittaa laite vähän kauemmaksi kuin missä itse oleskelee, sillä sen ympärillä niitä pörrää enemmän kuin muualla ja ihminen kuitenkin voittaa tuon laitteen tehon. (mene viereen seisomaan niin käyvät kimppuusi, laitteen sijasta). Parhaiten toimii niin että laite on myötätuuleen sinun ja metsän välissä. Eli sieltä mistä hyttyset oletettavasti tulevat on ensin laite ja sitten vasta sinä. Hyttyset eivät tule tuulen yläpuolelta, sillä eivät haista sinua. Tänä vuonna pitkäaikais teho nähdään nyt ylihuomenna, pömpeli on pörrännyt toukokuun lopusta joten on varmaan jonkun verran taas saatu itikoita murhattua :)
 
Toinen vierailija
Kaksi kesää toimi, mutta nyt ei lähtenyt käyntiin paineilmapuhdistelusta jne huolmimatta. Pyydysti edelliset kesät kohtalaisesti, mutta ei elämänlaatua kohentavalla tavalla - tuntui kovin heikolta, hyttyset pörräilivät rauhassa imupitken edessä ilman että laite olisi niitä napannut..
Tuo ylläkuvattu nailonruuviasia on moraalitonta huijaamista,varmasti ovat ongelmasta tietoisia jos asia todella noin on.
Kaikenkaikkiaan ei ole kalliin hintansa arvoinen,vakavia laatuongelmia.
 
Ei toimi
Aivan luokattoman epävarma laite, täysin huijausta. Viime kesänä toimi kuukauden, keväällä takuuhuoltoon, ei tullut kuntoon ja nyt tilalle saatu uusi laite toimi kaksi päivää, termostaattivian merkkivaloa vilkuttelee. Älkää vaan kukaan ostako tätä harmia itsellenne.
 
Joopa joo
Joo, huoltoa, korvaavaa konetta, odottelua, harmitusta. Kallis on, mikä luo odotusarvon toimintavarmuudesta, mutta meillä ei näin käynyt. Tiedän, että on näitä toimiviakin käytössä. Virhevalot vilkkuu milloin mikäkin, kotikonstit ei auta. Ensin alkuperäisen huoltoa 3 viikkoa ja nyt toinen korvaava kone takuuseen meillä menossa, independence malli kyseessä. Maahantuojalle silti pisteet asiallisuudesta ja nopeista korvaavien laitteiden toimituksista ja paketissa aina muutama octenoli-kapseli kipurahoina.... kun nyt vaan viimein toimisi ja pääsisi kapseleita kuluttamaan & loppusi tämä edestakaisin postittelu. Summa summarum: En ostaisi enää ja purkaisin tehdyn kaupankin vaikka osahintaan jos mahdollista.
 
"Vierailija"
Mosquito Magnet laitteen käyttö perustuu siihen, että se houkuttelee naaraspuolisia hyttysiä.. Laitteen vaikutus alkaa näkyä noin parin viikon kuluttua käynnistämisestä, kun naaraspuoliset hyttyset vähenevät eikä uusia siten pääse syntymään. Mosquito Magnet on tarkoitettu käytettäväksi sen vuoksi koko kesän ajaksi eikä vain niinä muutama iltana, kun itse oleilee ulkona.

Laitteessa on ilmennyt jonkin verran vikoja. Toiset toimivat moitteetta, toiset vaativat huoltokäynnin useaan kertaan. Osittain viat johtuvat kuitenkin käyttäjistäkin. Mutta toimivan laitteen ostaja saa kyllä olla tyytyväinen laitteeseen, sillä se oikeasti tehoaa hyttysiin.

Esimerkiksi pohjoisessa, missä on paljon hyttysiä, ei kannattaisi hankkia pienverkkoista Patriot mallia, vaan suurempi verkkoinen Independence, koska osa vioista johtuu siitä että täydestä verkosta ylimenneet hyttyset tukkivat laitteen.
Monesti ensimmäisenä kannattaa kokeilla puhdistuspatruunan käyttöä, ennenkuin kiikuttaa laitteen huoltoon.
Paristoilla toimivat mallit ovat myös melko ranttuja pariston laadusta. Kannattaa siis kokeilla muutamaa eri mallia, jos kone ei heti käynnisty! Myös kaasupullon vaihtaminen saattaa auttaa.

Laitteen ostajalle tiedoksi, että ohjeiden mukaisesti käytettynä, eli toukokuulta heinäkuun lopulle käynnissä oleva laite kuluttaa yhden kesän aikana
- noin 3 kpl 11kg:n pulloa kaasua,
- kaasupullon vaihdon yhteydessä suositellaan käytettäväksi puhdistuspatruunaa, eli 3 puhdistus patruunaa (myydään 3 kpl pakkauksissa)
- Kolme kappaletta Octenol tyynyjä (1 kestää n. 28 vrk, myydään 3 kpl pakkauksissa)
- vaihtoverkon ostaminen ei ole pakollista, se kuitenkin helpottaa toimimista laitteen kanssa. Verkko on puhdistettavissa ja hyttyset kuolevat verkkoon 1/2tunnin kuluessa auringossa

Olen kuullut, että monessa liikkeessä myyjät eivät osaa opastaa käyttäjiä esimerkiksi houkuteaineen käyttöön, vaan luullaan että laite vaatii vain kaasun käytön!

Mosquito Magnetilla on toimiva huoltoverkosto ympäri suomen. Kannattaa kuitenkin pyytää myyjää varmistamaan huoltoliikkeen ruuhkatilanne ennenkuin lähetyttää oman laitteensa sinne, sillä ruuhkasta johtuen saatat joutua odotella jopa reilun kuukauden.. Parhaassa tapauksessa laite on takaisin käyttäjällä parissa päivässä.
 
Just joo
Hyvin selvät ohjeet on laitteen mukana toiminnasta, mutta onhan se lähinnä huono vitsi, että tonnin independence-laitteen joutuu ekana kesänä laittamaan kolmesti huoltoon. Oikein pelottaa, kun nämä joutuu ens kesänä maksamaan omasta pussista. Olettaisin ettei alle satasen huoltokeikkoja ole. Tulee väistämättä mieleen, että tarkoitus onkin pöngittää huoltoverkostoa samaan tyyliin kuin tulostinkaupassa mustepatruunakauppaa. Onnea heille kellä tämä toimii, omani kesällä 2012 ostettu menee roskislavalle kun seuraava huoltotarve tulee. On meinaan tullut hyttysille kova grammahinta puhumattamaan siitä ketutuksen määrästä kun mökille mennessä odottelet että mikäköhän virhevalo siellä tällä kertaa vilkuttelee.
 
"Vieras"
Onpa täällä ollut huonoja kokemuksia Mosquito Magnetista. Meillä on toiminut ihan hyvin, nyt jo toista kesää. Ekana vuonna piti vaihtaa joku pieni osa, mutta sen jälkeen on pelittänyt hyvin. Aikaisemmin ei ulkona juuri voinut olla, mutta tänä kesänä ei enää ole ollut hyttysiä juuri ollenkaan. Magnetin verkon saa tyhjentää kyllä lähes joka toinen päivä, mutta sen vaivan näen mielelläni, kun voin olla ulkona.
 
PenaKe
Pitäisi toimia automaattisesti, mutta toisen kaasupullon vaihdon jälkeen ei päässyt starttivaloa pitemmälle. Kymmenen tuntia värkkäilin ja viimein poistin vrkkolaatikon ja puutikulla pyörittelin puhaltimen siipiä ja niin se lähti pyörimään!- Olisiko tullut kondenssivettä kun se yöllä oli pysähtynyt kssun loppumiseen?
 
hyvin toimii
Meillä toimii hyvin independence. Puhdistuksen suoritan paine ilmalla venttiilistä 8 bar paine sisään.
Patterit on ladattavat airamit. Nestekaasu paineventtiilin vaihdoin 30 mmbar.
 
"Leppis"
Tiedoksi, että tuo 30 mbar nestekaasuventtili ei tule toimimaan mosquito magneetissa vaan sen pitää olla 29 mbar venttiili. Normaali grillissä käytettävä 30 mbar:in kaasuventtili tuottaa palaessaa häkää, joka karkoittaa hyttyset. Oikean 29 mbar:in matalapainesäätimen saa huoltoliikkeestä.
 
vierailija999
Täysi ROMU!
Täysi romu, ei toimi. Ensimmäisenä kesänä ei lähtenyt edes uutena käyntiin. Myyjäliike ei suostunut vaihtamaan laitetta toimivaan, vaan lähetti laitteen huoltoon jossa se viipyi kuukauden. Laite saapui huollosta eikä silti toiminut. Vein takaisin liikkeeseen josta antoivat huollon yhteystiedot ja käskivät ottaa yhteyden huoltoliikkeeseen. Sieltä pyysivät lähettämään laitteen takaisin huoltoon. Tämä huolto reissu kesti enää pari viikkoa. Kun viimein sain laitteen toimimaan, oli jo heinäkuun loppu. Sen jälkeenkin laite on toiminut todella huonosti. Laite sammuilee itsekseen eikä meinaa lähteä käyntiin vaikka puhdistaa patruunalla ja paineilmalla. Vaatii yleensä kymmeniä käynnistysyrityksiä ja useita päiviä menee. Tämä sama toistuu jokaisella kaasupullon vaihtokerralla. Silloin kun se on toiminut, ei tuo itikoiden määrä verkossa kovin suuri ole ollut. Ihmettelen kyllä mitä nuo jutut täysistä verkkopusseista ovat. Koko viime kesän itikka saldo ei varmaan ollut edes 100 itikkaa. Aika kova kilohinta tulee itikoille, kun kerran kuussa menee 10kg kaasupullo + kaasupatruuna ja houkutin aine. Ihan selkeitä myyntimiesten puheita eli taitaa olla laitteen maahantuoja ja myyjät täällä keskustelupalstoilla.
 

Yhteistyössä