Miten usein teillä lapset saa nakkeja ja makkaroita?

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
Alkuperäinen kirjoittaja NPOK:
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Siis ette tee koskaan makkarakeittoa tai nakkikeittoa tai kastikkeita? Tai uunimakkaraa? Kesällä grillimakkaraa?
kesällä grillataan lihaa, lapsetkin tykkää kunnon lihasta. uunimakkaraa ei tehdä koskaan. makkarakeittoa tai kastiketta siis kerran kuussa. itse voisin lisäaineettomia makkaroita kokeilla, mutta ei ole vielä kiinnostanut. olen ollut makkaratehtaassa laboranttina 92 ja meni makkaran syöntihalut jo silloin.
Kerro lisää miksi syöntihalut meni, niin vois päästä omastakin makkaraperunahimostaan irti :D
 
vieras
Miten usein lapsesi käyvät mummolassa syömässä?
Ja sitten mieti, miten usein siellä mummolassa käydyistä kerroista mummo tarjoaa nakkeja tai makkaraa?

Onkohan nyt vähän turhaa siitä huolestua, elleivät ihan joka toinen päivä ole mummolassa?
 
Maalaisjärki nro 2.
Mun maalaisjärkeni taas sanoo, että nakeissa ja makkaroissa ei ole mitään hyödyllistä, mitä kasvavat lapset tarvitsisivat.

Meillä ei syödä nakkeja. Makkaraa syödään joskus kesällä, jos on tarjolla nitriititöntä A-luokan makkaraa.
 
Tiki
Kotona tehdään nitriitittömistä ja lisäaineettomista Vatajan nakeista ehkä pari kertaa kuussa ruokaa. Pk:ssa tuo 1,5-vuotias saa listan mukaan ruokaa, eikä taatusti ole nitriititöntä, mutten jaksa stressata siitä.
 
Sohvi
Älä ota stressiä nakeista. Meillä syödään Vatajan lapsille sopivia nakkeja, joissa ei ole nitriittiä, lisäaineita, soijaa ym., vaan 80 % lihaa. Ovat vähän kalliimpia kuin tavalliset nakit, mutta niitä voi syödä huoletta miten paljon tahansa. Ainakin S-kaupoissa ja Prismoissa on Vatajan nakkeja. Ja niitähän voi syödä aikuisetkin...
 
No
Olen itse kasvissyöjä enkä ole tajunnutkaan että noi nakit on erityisen vaarallisia? Meidän lapset syö mielellään, ja pari kertaa viikossa syödään. Pitääkö vähentää..
 
Alkuperäinen kirjoittaja Emilyn:
Alkuperäinen kirjoittaja NPOK:
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Siis ette tee koskaan makkarakeittoa tai nakkikeittoa tai kastikkeita? Tai uunimakkaraa? Kesällä grillimakkaraa?
kesällä grillataan lihaa, lapsetkin tykkää kunnon lihasta. uunimakkaraa ei tehdä koskaan. makkarakeittoa tai kastiketta siis kerran kuussa. itse voisin lisäaineettomia makkaroita kokeilla, mutta ei ole vielä kiinnostanut. olen ollut makkaratehtaassa laboranttina 92 ja meni makkaran syöntihalut jo silloin.
Kerro lisää miksi syöntihalut meni, niin vois päästä omastakin makkaraperunahimostaan irti :D
well, tulis pitkä tarina. maksamakkara on aivan out ja nakit: yääk. niihin laitetaan jämälihat, silmät ja muut. lisäaineita mahottomasti. itse asiassa metwursti on paras makkara, parasta lihaa siis. aikanaan ku tutkin myös kananlihaa, en voinut vuoteen sitä syödä...kaikkea sitä
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja NPOK:
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Siis ette tee koskaan makkarakeittoa tai nakkikeittoa tai kastikkeita? Tai uunimakkaraa? Kesällä grillimakkaraa?
kesällä grillataan lihaa, lapsetkin tykkää kunnon lihasta. uunimakkaraa ei tehdä koskaan. makkarakeittoa tai kastiketta siis kerran kuussa. itse voisin lisäaineettomia makkaroita kokeilla, mutta ei ole vielä kiinnostanut. olen ollut makkaratehtaassa laboranttina 92 ja meni makkaran syöntihalut jo silloin.
Mä olen kuullut monta kertaa, että makkaratehtaassa töissä käyvät eivät useinkaan pysty syömään makkaraa. Mikä siellä on niin kamalaa?
 
hmm?
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Alkuperäinen kirjoittaja Maalaisjärki:
No joskus pari kertaa viikossa ja joskus kerran kuussa, riippuu, tekeekö muitten mieli makkararuokia. Meillä 3- ja 4-vuotiaat, eivät syö muutenkaan leikkeleitä ja vaikka söisivät kolmesti viikossa makkarasoppaa, eivät sillä itseään myrkytä, määrät on niin pieniä.

En mä sellaisista stressaa. :D
Meillä jos on leivänpäälle kinkkua/makkaraa niin tuo melkein 4v menee joskus ja salaa syö niitä paljaaltaankin. :(

Entäs sitten nämä kinkkusuikaleet... kai nekin pahasta on yhtälailla ja teen niistä kinkkukiusausta.

Tuntuu että mitään ei voi nykyään enää syödä. :(
Miksipä et osta savukinkkua ja tee itse suikaleita?
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja No:
Olen itse kasvissyöjä enkä ole tajunnutkaan että noi nakit on erityisen vaarallisia? Meidän lapset syö mielellään, ja pari kertaa viikossa syödään. Pitääkö vähentää..
Ei tarvitse vähentää, ostat vaan kunnon nakkeja :)
 
Utelias
Alkuperäinen kirjoittaja NPOK:
Alkuperäinen kirjoittaja Emilyn:
Alkuperäinen kirjoittaja NPOK:
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Siis ette tee koskaan makkarakeittoa tai nakkikeittoa tai kastikkeita? Tai uunimakkaraa? Kesällä grillimakkaraa?
kesällä grillataan lihaa, lapsetkin tykkää kunnon lihasta. uunimakkaraa ei tehdä koskaan. makkarakeittoa tai kastiketta siis kerran kuussa. itse voisin lisäaineettomia makkaroita kokeilla, mutta ei ole vielä kiinnostanut. olen ollut makkaratehtaassa laboranttina 92 ja meni makkaran syöntihalut jo silloin.
Kerro lisää miksi syöntihalut meni, niin vois päästä omastakin makkaraperunahimostaan irti :D
well, tulis pitkä tarina. maksamakkara on aivan out ja nakit: yääk. niihin laitetaan jämälihat, silmät ja muut. lisäaineita mahottomasti. itse asiassa metwursti on paras makkara, parasta lihaa siis. aikanaan ku tutkin myös kananlihaa, en voinut vuoteen sitä syödä...kaikkea sitä
Mitä lihaa tarkoitat kananlihalla? Jotain broilerpyöryköitäkö vai filesuikaleita? MItä sieltä löytyi?
 
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Siis ette tee koskaan makkarakeittoa tai nakkikeittoa tai kastikkeita? Tai uunimakkaraa? Kesällä grillimakkaraa?
Ei meillä ainakaan tehdä.
Kesällä syödään ehkä pari kertaa grillimakkaraa, silloinkin pyrin ostamaan vatajan lisäaineetonta ja nitriititöntä versioita.

...ei mutta nyt valehtelin...mies saattaa joskus harvoin ostaa campingia ja pyöpräyttää itselleen munakkaan iltapalaksi.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Utelias:
Alkuperäinen kirjoittaja NPOK:
Alkuperäinen kirjoittaja Emilyn:
Alkuperäinen kirjoittaja NPOK:
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Siis ette tee koskaan makkarakeittoa tai nakkikeittoa tai kastikkeita? Tai uunimakkaraa? Kesällä grillimakkaraa?
kesällä grillataan lihaa, lapsetkin tykkää kunnon lihasta. uunimakkaraa ei tehdä koskaan. makkarakeittoa tai kastiketta siis kerran kuussa. itse voisin lisäaineettomia makkaroita kokeilla, mutta ei ole vielä kiinnostanut. olen ollut makkaratehtaassa laboranttina 92 ja meni makkaran syöntihalut jo silloin.
Kerro lisää miksi syöntihalut meni, niin vois päästä omastakin makkaraperunahimostaan irti :D
well, tulis pitkä tarina. maksamakkara on aivan out ja nakit: yääk. niihin laitetaan jämälihat, silmät ja muut. lisäaineita mahottomasti. itse asiassa metwursti on paras makkara, parasta lihaa siis. aikanaan ku tutkin myös kananlihaa, en voinut vuoteen sitä syödä...kaikkea sitä
Mitä lihaa tarkoitat kananlihalla? Jotain broilerpyöryköitäkö vai filesuikaleita? MItä sieltä löytyi?
no siis lähinnä salmonellan takia. kun tutkin aikanaan kananlihaa niin niissähän on raakana aina salmonellaa. sitä pöpä kun petrimaljalla kasvatti, niin hajua ei ikinä unohda. mutta tuhoutuuhan se, ja minäkin aloin taas kanaa syömään. einespullat on muuten kanssa jämälihojen kamaa. monissa leikkelemakkaroissa (gotler yms) on muuten luujauhoja ja senkään haju ei unohdu helpolla. mutta kyllä minä joskus syön gotleria silti. paitsi nyt en, kun kuudes paastopv menossa.
 
hmm
Alkuperäinen kirjoittaja No:
Olen itse kasvissyöjä enkä ole tajunnutkaan että noi nakit on erityisen vaarallisia? Meidän lapset syö mielellään, ja pari kertaa viikossa syödään. Pitääkö vähentää..
No pelkkää e-koodia ja tyydyttynyttä rasvaa sekä jauhoja. Voit itse miettiä haluatko korvata kalalla tai kanalla..
 
VOI ÄITI!
Ehkä tääkin on taas sellanen asia että maalaisjärjellä pääsee aika pitkälle. Mun on vaikea tajuta että jokin ruoka pannaan kokonaan pannaan JOS SUURET ANNOKSET eivät sovi. NO HALOO, pitääkö niitä suuria annoksia sitten kerralla syödä??? Kalaa, lihaa, broiskua ja makkaraa järkevästi vuorotellen niin oppii mukulat syömään tai ainakin maistamaan kaikkea mitä tarjotaan, eikö se se tärkein ollut?? (poissulkien siis allergiat jne.) Kamalinta mielestäni on äärimmäisen nirsot mukelot joille ei kelpaa mikään. Niitäkin päiväkodeissa nähty useita, on se sitten surkeaa kun ei ruokaa syödä ja itketään kun on pahaa. Kysyttäessä ei olla aiemmin edes moista maistettu :/
 
älä
Alkuperäinen kirjoittaja NPOK:
Alkuperäinen kirjoittaja Emilyn:
Alkuperäinen kirjoittaja NPOK:
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Siis ette tee koskaan makkarakeittoa tai nakkikeittoa tai kastikkeita? Tai uunimakkaraa? Kesällä grillimakkaraa?
kesällä grillataan lihaa, lapsetkin tykkää kunnon lihasta. uunimakkaraa ei tehdä koskaan. makkarakeittoa tai kastiketta siis kerran kuussa. itse voisin lisäaineettomia makkaroita kokeilla, mutta ei ole vielä kiinnostanut. olen ollut makkaratehtaassa laboranttina 92 ja meni makkaran syöntihalut jo silloin.
Kerro lisää miksi syöntihalut meni, niin vois päästä omastakin makkaraperunahimostaan irti :D
well, tulis pitkä tarina. maksamakkara on aivan out ja nakit: yääk. niihin laitetaan jämälihat, silmät ja muut. lisäaineita mahottomasti. itse asiassa metwursti on paras makkara, parasta lihaa siis. aikanaan ku tutkin myös kananlihaa, en voinut vuoteen sitä syödä...kaikkea sitä
puhu paskaa ei mitää silmiä laiteta.Mä oon duunissa tälläisessa paikassa joten tiedän
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja NPOK:
Alkuperäinen kirjoittaja Utelias:
Alkuperäinen kirjoittaja NPOK:
Alkuperäinen kirjoittaja Emilyn:
Alkuperäinen kirjoittaja NPOK:
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Siis ette tee koskaan makkarakeittoa tai nakkikeittoa tai kastikkeita? Tai uunimakkaraa? Kesällä grillimakkaraa?
kesällä grillataan lihaa, lapsetkin tykkää kunnon lihasta. uunimakkaraa ei tehdä koskaan. makkarakeittoa tai kastiketta siis kerran kuussa. itse voisin lisäaineettomia makkaroita kokeilla, mutta ei ole vielä kiinnostanut. olen ollut makkaratehtaassa laboranttina 92 ja meni makkaran syöntihalut jo silloin.
Kerro lisää miksi syöntihalut meni, niin vois päästä omastakin makkaraperunahimostaan irti :D
well, tulis pitkä tarina. maksamakkara on aivan out ja nakit: yääk. niihin laitetaan jämälihat, silmät ja muut. lisäaineita mahottomasti. itse asiassa metwursti on paras makkara, parasta lihaa siis. aikanaan ku tutkin myös kananlihaa, en voinut vuoteen sitä syödä...kaikkea sitä
Mitä lihaa tarkoitat kananlihalla? Jotain broilerpyöryköitäkö vai filesuikaleita? MItä sieltä löytyi?
no siis lähinnä salmonellan takia. kun tutkin aikanaan kananlihaa niin niissähän on raakana aina salmonellaa. sitä pöpä kun petrimaljalla kasvatti, niin hajua ei ikinä unohda. mutta tuhoutuuhan se, ja minäkin aloin taas kanaa syömään. einespullat on muuten kanssa jämälihojen kamaa. monissa leikkelemakkaroissa (gotler yms) on muuten luujauhoja ja senkään haju ei unohdu helpolla. mutta kyllä minä joskus syön gotleria silti. paitsi nyt en, kun kuudes paastopv menossa.
Eihän suomalaisessa kananlihassa pitäisi pahemmin salmonellaa olla? Vai olenko väärässä? Me ei osteta koskaan mitään muuta kuin suomalaista lihaa.... ja yleensä vain fileitä.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja NPOK:
Alkuperäinen kirjoittaja Utelias:
Alkuperäinen kirjoittaja NPOK:
Alkuperäinen kirjoittaja Emilyn:
Alkuperäinen kirjoittaja NPOK:
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Siis ette tee koskaan makkarakeittoa tai nakkikeittoa tai kastikkeita? Tai uunimakkaraa? Kesällä grillimakkaraa?
kesällä grillataan lihaa, lapsetkin tykkää kunnon lihasta. uunimakkaraa ei tehdä koskaan. makkarakeittoa tai kastiketta siis kerran kuussa. itse voisin lisäaineettomia makkaroita kokeilla, mutta ei ole vielä kiinnostanut. olen ollut makkaratehtaassa laboranttina 92 ja meni makkaran syöntihalut jo silloin.
Kerro lisää miksi syöntihalut meni, niin vois päästä omastakin makkaraperunahimostaan irti :D
well, tulis pitkä tarina. maksamakkara on aivan out ja nakit: yääk. niihin laitetaan jämälihat, silmät ja muut. lisäaineita mahottomasti. itse asiassa metwursti on paras makkara, parasta lihaa siis. aikanaan ku tutkin myös kananlihaa, en voinut vuoteen sitä syödä...kaikkea sitä
Mitä lihaa tarkoitat kananlihalla? Jotain broilerpyöryköitäkö vai filesuikaleita? MItä sieltä löytyi?
no siis lähinnä salmonellan takia. kun tutkin aikanaan kananlihaa niin niissähän on raakana aina salmonellaa. sitä pöpä kun petrimaljalla kasvatti, niin hajua ei ikinä unohda. mutta tuhoutuuhan se, ja minäkin aloin taas kanaa syömään. einespullat on muuten kanssa jämälihojen kamaa. monissa leikkelemakkaroissa (gotler yms) on muuten luujauhoja ja senkään haju ei unohdu helpolla. mutta kyllä minä joskus syön gotleria silti. paitsi nyt en, kun kuudes paastopv menossa.
Eihän suomalaisessa kananlihassa pitäisi pahemmin salmonellaa olla? Vai olenko väärässä? Me ei osteta koskaan mitään muuta kuin suomalaista lihaa.... ja yleensä vain fileitä.
Huh, luun hajun tiedän. Joskus joutunut sitä haistelemaan ja kyllä oli oksennus niin lähellä... Hirveät muistot.
Ihanko tosissaan leikkemakkaroissa on luujauhoa? Miksi?
 
Siiri
Alkuperäinen kirjoittaja VOI ÄITI! :
Ehkä tääkin on taas sellanen asia että maalaisjärjellä pääsee aika pitkälle. Mun on vaikea tajuta että jokin ruoka pannaan kokonaan pannaan JOS SUURET ANNOKSET eivät sovi. NO HALOO, pitääkö niitä suuria annoksia sitten kerralla syödä??? Kalaa, lihaa, broiskua ja makkaraa järkevästi vuorotellen niin oppii mukulat syömään tai ainakin maistamaan kaikkea mitä tarjotaan, eikö se se tärkein ollut?? (poissulkien siis allergiat jne.) Kamalinta mielestäni on äärimmäisen nirsot mukelot joille ei kelpaa mikään. Niitäkin päiväkodeissa nähty useita, on se sitten surkeaa kun ei ruokaa syödä ja itketään kun on pahaa. Kysyttäessä ei olla aiemmin edes moista maistettu :/
Mä olen ihan samaa mieltä. Ei siihen campingiin kuole ja Vatajan nakit ymmärrän allergisilla. Kaikkea kohtuudella ja kohtuulliset annokset, hyvä tulee. :)
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja älä:
Alkuperäinen kirjoittaja NPOK:
Alkuperäinen kirjoittaja Emilyn:
Alkuperäinen kirjoittaja NPOK:
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Siis ette tee koskaan makkarakeittoa tai nakkikeittoa tai kastikkeita? Tai uunimakkaraa? Kesällä grillimakkaraa?
kesällä grillataan lihaa, lapsetkin tykkää kunnon lihasta. uunimakkaraa ei tehdä koskaan. makkarakeittoa tai kastiketta siis kerran kuussa. itse voisin lisäaineettomia makkaroita kokeilla, mutta ei ole vielä kiinnostanut. olen ollut makkaratehtaassa laboranttina 92 ja meni makkaran syöntihalut jo silloin.
Kerro lisää miksi syöntihalut meni, niin vois päästä omastakin makkaraperunahimostaan irti :D
well, tulis pitkä tarina. maksamakkara on aivan out ja nakit: yääk. niihin laitetaan jämälihat, silmät ja muut. lisäaineita mahottomasti. itse asiassa metwursti on paras makkara, parasta lihaa siis. aikanaan ku tutkin myös kananlihaa, en voinut vuoteen sitä syödä...kaikkea sitä
puhu paskaa ei mitää silmiä laiteta.Mä oon duunissa tälläisessa paikassa joten tiedän
Mitä sinne sitten laitetaan?
Onko suuremman lihapitoisuuden makkarat laadultaan parempia oikeasti? (ainakin ne ovat paremman makuisia)
 
Pyih
Mä en vaan ymmärrä, että miksi sitä makkaraa söisin. Eihän siinä ole mitään hyvää. Ja todellakin niihin työnnetään mitä vaan. Ja jauhoa. Ja sitten sellasta harmaata velliä, joka ilmisesti oli sitä natriumnitriittiä, jolla parannetaan säilyvyyttä ja saadaan se lihaista, "tuttu" väri siihen lenkiin. Yök.
Köyhien ja tyhmien ja juoppjen ruokaa.
 

Yhteistyössä